050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sterven in schoonheid, de wereld van Pompeï en Herculaneum

Reisleidster Leny:
‘Asregen in Pompeï en een kokende moddermassa in Herculaneum veroorzaakten in 79 na Christus de dood van vele Romeinen. De onverwachte uitbarsting van de Vesuvius was een van de grootste natuurrampen in de oudheid. In een klap stond het leven in deze bruisende steden stil. Voor eeuwig versteende lichamen, ruïnes van gebouwen en vele kunst- en gebruiksvoorwerpen geven ons een uitzonderlijk inzicht in het Romeinse leven in de 1e eeuw. Tijdens het bezoek aan de opgravingen van beide steden wandelt u door Romeinse straten, gaat u op bezoek in de vaak mooi versierde huizen, bekijkt u de tempels waar werd geofferd en voelt zich een dag een Romein uit de oudheid!

Daarnaast bewondert u in het archeologisch museum in Napels de vele schatten die in Pompeï en Herculaneum gevonden zijn. Waterdraagsters, atleten, goden en godinnen: alle prachtige beelden zijn afkomstig uit deze verwoeste steden. Maar ook een poffertjespan, bekers, attributen van artsen en de mooie vloer- en wandmozaïeken die de interieurs van de Romeinse villa’s versierden. De vloer aan de voorzijde van het huis werd vaak versierd met een mozaïek ‘cave canem’ (pas op de hond) en in de keukens bevonden zich schitterende vloermozaïeken met vissen, schaaldieren en fruit, dat ons weer een beeld geeft over de eetgewoontes in de oudheid. Ongelooflijk bijzonder!

Maar er is niet alleen aandacht voor het Romeinse verleden, u leert ook alles over het dagelijkse leven van de Napolitanen van nu! U maakt wandelingen door het historische centrum van Napels, ziet de relieken van San Gennaro in de dom en ontdekt de kleurrijke en sfeervolle volkswijken Quartieri Spagnoli en Sanità! Natuurlijk kunt u genieten van de “echte” Napolitaanse pizza, maar proef ook zeker de Napolitaanse zoetigheden zoals de ‘babà’ of de ‘sfogliatella’. Kortom een afwisselende reis met aandacht voor het verleden en het heden rondom en in Napels. Gaat u met mij mee?’

Sterven in schoonheid – Drents Museum
Deze reis is samengesteld in aansluiting op de bijzondere tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid’ die het Drents Museum presenteert vanaf 20 november 2022. De tentoonstelling vertelt het dramatische verhaal van twee Romeinse stadjes, Pompeï en Herculaneum die in 79 na Christus werden vernietigd door een uitbarsting van de Vesuvius. Maar de expositie gaat vooral over de mensen die in deze twee steden woonden en werkten. Wie waren zij en hoe leefden ze voordat de vulkaan uitbarstte? Hun verhaal wordt verteld aan de hand van bijzondere objecten uit de collecties van de Italiaanse musea waar het Drents Museum mee samenwerkt. Deze collecties bevatten unieke topstukken, waaronder een aantal objecten die nog nooit eerder getoond zijn.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel
centraal hotel in Napels
4x ontbijt
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opgravingen Pompeï en Herculaneum
archeologisch museum in Napels
Quartieri Spagnoli en Sanità in Napels
Pozzuoli met amfitheater en wijk Rione Terra
Piazza Plebiscito en duomo in Napels
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Vanuit ons hotel in het centrum van Napels bezoekt u alle bezienswaardigheden in de stad en met de touringcar reizen we naar Pompeï en Herculaneum!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Napels en bezoek aan Pozzuoli
Napels, historisch centrum, Quartieri Spagnoli en Piazza Plebiscito
Het Romeinse dagelijkse leven in Pompeï en Herculaneum
Napels, archeologisch museum en de volkswijk de Sanità
Terugvlucht Napels – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Napels en Pozzuoli

In de ochtend vliegen we naar de hoofdstad van Campanië. Na aankomst op de luchthaven van Napels rijden we naar Pozzuoli, de stad waar niemand minder dan Sophia Loren een deel van haar vroege jeugd heeft doorgebracht. U heeft tijd te genieten van de lunch in één van de vele restaurants van Pozzuoli. Hierna brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Romeinse amfitheater in Pozzuoli of Puteoli, zoals de stad in Romeinse tijd heette. Hier vonden de bloedige gevechten plaats tussen dieren, de zogenaamde venationes, de jachttaferelen en natuurlijk ook de bij de Romeinen populaire gladiatorenspelen. Ook zien we de ruïnes van het macellum, ooit de markt in de Romeinse tijd en we wandelen door de historische wijk Rione Terra, waar ooit de akropolis van de oorspronkelijk Griekse nederzetting was gelegen. Na het bezoek rijden we naar ons hotel, gelegen in het centrum van de stad Napels waar we vier nachten verblijven. (ca. 50 km)

dag 2: Napels, historisch centrum, Quartieri Spagnoli en Piazza Plebiscito

Met het openbaar vervoer begeven we ons van het hotel naar de dom van Napels, waar het bloed van de San Gennaro wordt bewaard. Dit bloed moet twee keer per jaar vloeibaar worden om rampspoed voor Napels te voorkomen en gelukkig blijft dit wonder niet uit. We lopen door het levendige historische centrum van de stad, waarbij we komen op de plaats waar ooit het Romeinse forum en de markt heeft gelegen. Na de ochtendwandeling heeft u tijd de beroemde pizza Margherita te proeven, uitgevonden ter ere van het bezoek van koningin Margherita aan Napels. Hierna vervolgen we onze weg door de sfeervolle Quartieri Spagnoli. Deze 16e-eeuwse Spaanse wijk, ooit berucht vanwege prostitutie en misdaad, is nu een gezellige kleurrijke volkswijk. Smalle straten waar de was boven uw hoofd wappert worden afgewisseld met levendige pleintjes met bijzondere muurschilderingen. De wandeling eindigt op Piazza Plebiscito waaraan het koninklijk paleis en het Teatro San Carlo liggen. Vergeet u niet even naar binnen te kijken bij Gran Caffè Gambrinus, een schitterend fin de siècle café waar vele illustere gasten u voorgingen en waar u kunt genieten van een heerlijk aperitief.

dag 3: PompeÏ en Herculaneum

Deze dag staat in het teken van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na CHristus. Met de touringcar rijden we naar de twee belangrijkste steden die werden verwoest ten gevolge van deze vulkaanuitbarsting en voor een deel weer zijn opgegraven. In Pompeï stierven de mensen ten gevolge van de asregen die hen overviel en in Herculaneum werden de mensen verrast door de kokende modderstromen die hun dood veroorzaakten. In beide steden krijgen we een uitstekend beeld van het dagelijkse leven in de Romeinse tijd. We lopen door de straten met de stapstenen, bezoeken winkels, een bakkerij, een bar, een badhuis en misschien zelfs een bordeel. U waant zich daadwerkelijk in de Romeinse oudheid en voelt de sfeer van het Romeinse leven, maar tegelijkertijd ook de spanning van de uitbarsting, een van de grootste natuurrampen in de oudheid. (ca. 60 km)

dag 4: Archeologisch museum in Napels en de volkswijk Sanità

Met het openbaar vervoer reizen we naar het beroemde archeologische museum van Napels. Maar liefst twee verdiepingen zijn gewijd aan de vondsten uit Pompeï en Herculaneum! Romeinse beelden, mozaïeken, fresco’s en allerlei gebruiksvoorwerpen van het badhuis tot in de keuken. Natuurlijk bewonderen we ook de beroemde Farnese stier, één van de best bewaarde beeldengroepen uit de oudheid en in het geheime kabinet leert u meer over het vertier van de Romeinen in de vrije tijd. In de middag maken we een wandeling door de meest authentieke volkswijk van Napels, de Sanità. Hier lopen de koffiebezorgers niet rond maar wordt de koffie op de scooter rondgebracht. In deze kleurrijke wijk vindt u vele bassi (kelderwoningen), palazzi met schitterende trappenhuizen die vaak voor films worden gebruikt en bijzondere street art; kortom hier ontdekt u het ‘ware’ Napels.

dag 5: Napels – Amsterdam

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven van Napels gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels13:10 - 15:30 uur
Napels - Amsterdam09:30 - 12:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Real Orto Botanico
Hotel Real Orto Botanico - Napels
Het goede toeristenklassehotel Real Orto Botanico ligt in het centrum van Napels vlak bij de prachtige botanische tuin. Het beroemde archeologische museum van Napels ligt op circa 1,5 kilometer loopafstand verwijderd van het hotel. Ook de dom van Napels met het mysterieuze bloed van de San Gennaro bevindt zich op circa 10 minuten loopafstand. Het hotel beschikt over een bar en een terras met uitzicht op de botanische tuin. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Real Orto Botanico

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De zeer deskundige en prettige reisleidster (Leny) voerde ons niet alleen langs toeristische hoogtepunten, maar ook langs plekken die minder bekend zijn. Daardoor zagen we ook iets van het dagelijks leven van de 'gewone' Napolitaan en dat was erg leuk. Hoogtepunt voor mij was de lunch op de helling van de Vesuvius die Leny voor ons had geregeld. Een ander hoogtepunt waren de catacomben onder de Santa Maria della Sanità. Een uitstekende locale gids leidde ons daar rond in een voor mij volkomen onbekende wereld. Fascinerend! Het hotel lag in een straat met leuke barretjes, bakkers en supermarkten. Vanaf het dakterras had je een prachtig uitzicht. Voor wie deze reis nog wil boeken: het vele wandelen vraagt wel dat je in goede conditie bent. Ik kan de reis van harte aanbevelen!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien