050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sterven in schoonheid, de wereld van Pompeï en Herculaneum

Reisleidster Leny:
‘Asregen in Pompeï en een kokende moddermassa in Herculaneum veroorzaakten in 79 na Christus de dood van vele Romeinen. De onverwachte uitbarsting van de Vesuvius was een van de grootste natuurrampen in de oudheid. In een klap stond het leven in deze bruisende steden stil. Voor eeuwig versteende lichamen, ruïnes van gebouwen en vele kunst- en gebruiksvoorwerpen geven ons een uitzonderlijk inzicht in het Romeinse leven in de 1e eeuw. Tijdens het bezoek aan de opgravingen van beide steden wandelt u door Romeinse straten, gaat u op bezoek in de vaak mooi versierde huizen, bekijkt u de tempels waar werd geofferd en voelt zich een dag een Romein uit de oudheid!

Daarnaast bewondert u in het archeologisch museum in Napels de vele schatten die in Pompeï en Herculaneum gevonden zijn. Waterdraagsters, atleten, goden en godinnen: alle prachtige beelden zijn afkomstig uit deze verwoeste steden. Maar ook een poffertjespan, bekers, attributen van artsen en de mooie vloer- en wandmozaïeken die de interieurs van de Romeinse villa’s versierden. De vloer aan de voorzijde van het huis werd vaak versierd met een mozaïek ‘cave canem’ (pas op de hond) en in de keukens bevonden zich schitterende vloermozaïeken met vissen, schaaldieren en fruit, dat ons weer een beeld geeft over de eetgewoontes in de oudheid. Ongelooflijk bijzonder!

Maar er is niet alleen aandacht voor het Romeinse verleden, u leert ook alles over het dagelijkse leven van de Napolitanen van nu! U maakt wandelingen door het historische centrum van Napels, ziet de relieken van San Gennaro in de dom en ontdekt de kleurrijke en sfeervolle volkswijken Quartieri Spagnoli en Sanità! Natuurlijk kunt u genieten van de “echte” Napolitaanse pizza, maar proef ook zeker de Napolitaanse zoetigheden zoals de ‘babà’ of de ‘sfogliatella’. Kortom een afwisselende reis met aandacht voor het verleden en het heden rondom en in Napels. Gaat u met mij mee?’

Sterven in schoonheid – Drents Museum
Deze reis is samengesteld in aansluiting op de bijzondere tentoonstelling ‘Sterven in schoonheid’ die het Drents Museum presenteerde in de winter van 2022-2023. De tentoonstelling vertelde het dramatische verhaal van twee Romeinse stadjes, Pompeï en Herculaneum die in 79 na Christus werden vernietigd door een uitbarsting van de Vesuvius.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel
centraal hotel in Napels
4x ontbijt
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opgravingen Pompeï en Herculaneum
archeologisch museum in Napels
Quartieri Spagnoli en Sanità in Napels
Pozzuoli met amfitheater en wijk Rione Terra
Piazza Plebiscito en duomo in Napels
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Vanuit ons hotel in het centrum van Napels bezoekt u alle bezienswaardigheden in de stad en met de touringcar reizen we naar Pompeï en Herculaneum!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Napels en bezoek aan Pozzuoli
+ lees meer
Napels, historisch centrum, Quartieri Spagnoli en Piazza Plebiscito
+ lees meer
Het Romeinse dagelijkse leven in Pompeï en Herculaneum
+ lees meer
Napels, archeologisch museum en de volkswijk de Sanità
+ lees meer
Terugvlucht Napels – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Romeins verleden rond Napels
120 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels12:15 - 14:35 uur
Napels - Amsterdam20:30 - 23:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De zeer deskundige en prettige reisleidster (Leny) voerde ons niet alleen langs toeristische hoogtepunten, maar ook langs plekken die minder bekend zijn. Daardoor zagen we ook iets van het dagelijks leven van de 'gewone' Napolitaan en dat was erg leuk. Hoogtepunt voor mij was de lunch op de helling van de Vesuvius die Leny voor ons had geregeld. Een ander hoogtepunt waren de catacomben onder de Santa Maria della Sanità. Een uitstekende locale gids leidde ons daar rond in een voor mij volkomen onbekende wereld. Fascinerend! Het hotel lag in een straat met leuke barretjes, bakkers en supermarkten. Vanaf het dakterras had je een prachtig uitzicht. Voor wie deze reis nog wil boeken: het vele wandelen vraagt wel dat je in goede conditie bent. Ik kan de reis van harte aanbevelen!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Zeer mooie en interessante reis met een heel leuke begeleider en zeer goede gids.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.