Kerstreizen - Een sfeervolle kerst en een spetterend Nieuwjaar

Wilt u eens een keer iets anders doen tijdens de feestdagen? Of een onvergetelijke kerst beleven in een land waarin Kerstmis vol overgave wordt gevierd? Ga dan mee op een van onze nieuwjaars- of kerstreizen! Tijdens een kerstreis brengt u de feestdagen door op een sfeervolle bestemming of beleeft u juist de feestelijke kerstsfeer voorafgaande aan Kerstmis. De landen om ons heen hebben hun eigen bijzondere kersttradities en -verhalen. Samen met het prachtige decor en de overdaad aan cultuur die deze bestemmingen te bieden hebben, zorgt dit voor prachtige kerstreizen!

Kerstreizen door heel Europa

Kerstmarkten in Duitsland, bakken met karpers in Tsjechië en Christmas lights in Groot-Brittannië: in de landen om ons heen wordt kerst een stuk uitbundiger én anders gevierd dan wij gewend zijn. Een goede reden om eens een speciale kerstreis van SRC te maken naar een van deze landen! Want een kerstreis is gewoon een culturele groepsreis met alle voordelen die daarbij horen! Dus ook op de kerstreizen vertellen onze reisleiders de prachtigste verhalen over de unieke kersttradities die uw vakantieland rijk is. Zo maakt u kerst mee op een manier die u niet gewend bent, met prachtige culturele achtergrondinformatie!

In Duitsland struint u natuurlijk over de wereldberoemde Weihnachtsmarkten, waar u bijna bij alle kerststalletjes de beroemde notenkrakers kunt kopen. En natuurlijk komt de geur van Glühwein en Lebkuchen u op uw kerstreis naar Duitsland tegemoet! Ook in Tsjechische hoofdstad Praag vindt u de gezelligste kerstmarkten, maar kijk niet vreemd op als u hier vlak voor Kerstmis ook een verse karper kunt kopen! Of brengt u uw kerstreis liever door in Groot-Brittannië, waar u kunt genieten van de beroemde ‘Christmas lights’ die geheel volgens traditie rond half november worden aangestoken? De rijkversierde etalages, de kerstversiering in de straten en de twinkelende lampjes geven die magische gloed die zo kenmerkend is voor het ‘echte’ Britse kerstgevoel.

Wanneer u de kerst liever doorbrengt in wat hogere temperaturen, dan kunt u een kerstreis naar Spanje, Italië, Cyprus of Malta maken! Maak in deze katholieke landen kennis met de zuidelijke gebruiken rondom dit christelijke feest en u zult al snel merken dat kerstallen hier een grote rol in spelen. De mooiste én grootste kerststal vindt u natuurlijk in Rome bij de St.Pieter! Tot kerstavond zonder kindje Jezus want die wordt volgens Italiaanse traditie pas op de avond van 24 december in de kribbe gelegd!

Welke kerstreis u ook kiest, u weet zeker dat u met SRC meer ziet! Want ook tijdens de kerstreizen brengen onze reisleiders met prachtige verhalen de cultuur van uw vakantieland tot leven.

Een spetterend oud en nieuw in Rome

Heeft u na kerst nog niet genoeg van de feestdagen? Reis dan met oud en nieuw naar Rome! De jaarwisseling wordt in Rome uitbundig gevierd op het Piazza del Popolo. Alle Romeinen komen hier bij elkaar om op het nieuwe jaar te toosten. De Eeuwige Stad wordt sprookjesachtig verlicht door het spetterende vuurwerk.Werkelijk een prachtig gezicht!

Op nieuwjaarsochtend maakt u een zeer speciale gebeurtenis mee: samen met duizenden gelovigen, wordt u op het St.Pietersplein toegesproken door de paus. Hier hoort u hoe hij zijn wens voor het nieuwe jaar uitspreekt. Natuurlijk wordt ook tijdens deze feestelijke reis de cultuur niet vergeten. U brengt in de winterse sferen een bezoek aan het prachtige Galleria Borghese en de wereldberoemde Vaticaanse musea met de Sixtijnse kapel. Ontdek de romantische charme van de prachtige wereldstad Rome tijdens oud en nieuw!

Of u nou een kerstreis maakt of Rome bezoekt met oud en nieuw; de herinnering aan de sfeervolle en winterse taferelen zullen u nog lang bij blijven! Viert u de feestdagen samen met SRC tijdens een van onze kerstreizen?