050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Kerstreizen

Kerstreizen - Een sfeervolle kerst en een spetterend Nieuwjaar

Wilt u eens een keer iets anders doen tijdens de feestdagen? Of een onvergetelijke kerst beleven in een land waarin Kerstmis vol overgave wordt gevierd? Ga dan mee op een van onze nieuwjaars- of kerstreizen! Tijdens een kerstreis brengt u de feestdagen door op een sfeervolle bestemming of beleeft u juist de feestelijke kerstsfeer voorafgaande aan Kerstmis. De landen om ons heen hebben hun eigen bijzondere kersttradities en -verhalen. Samen met het prachtige decor en de overdaad aan cultuur die deze bestemmingen te bieden hebben, zorgt dit voor prachtige kerstreizen!

Kerstreizen door heel Europa

Kerstmarkten in Duitsland, bakken met karpers in Tsjechië en Christmas lights in Groot-Brittannië: in de landen om ons heen wordt kerst een stuk uitbundiger én anders gevierd dan wij gewend zijn. Een goede reden om eens een speciale kerstreis van SRC te maken naar een van deze landen! Want een kerstreis is gewoon een culturele groepsreis met alle voordelen die daarbij horen! Dus ook op de kerstreizen vertellen onze reisleiders de prachtigste verhalen over de unieke kersttradities die uw vakantieland rijk is. Zo maakt u kerst mee op een manier die u niet gewend bent, met prachtige culturele achtergrondinformatie!

In Duitsland struint u natuurlijk over de wereldberoemde Weihnachtsmarkten, waar u bijna bij alle kerststalletjes de beroemde notenkrakers kunt kopen. En natuurlijk komt de geur van Glühwein en Lebkuchen u op uw kerstreis naar Duitsland tegemoet! Ook in Tsjechische hoofdstad Praag vindt u de gezelligste kerstmarkten, maar kijk niet vreemd op als u hier vlak voor Kerstmis ook een verse karper kunt kopen! Of brengt u uw kerstreis liever door in Groot-Brittannië, waar u kunt genieten van de beroemde ‘Christmas lights’ die geheel volgens traditie rond half november worden aangestoken? De rijkversierde etalages, de kerstversiering in de straten en de twinkelende lampjes geven die magische gloed die zo kenmerkend is voor het ‘echte’ Britse kerstgevoel.

Wanneer u de kerst liever doorbrengt in wat hogere temperaturen, dan kunt u een kerstreis naar Spanje, Italië, Cyprus of Malta maken! Maak in deze katholieke landen kennis met de zuidelijke gebruiken rondom dit christelijke feest en u zult al snel merken dat kerstallen hier een grote rol in spelen. De mooiste én grootste kerststal vindt u natuurlijk in Rome bij de St.Pieter! Tot kerstavond zonder kindje Jezus want die wordt volgens Italiaanse traditie pas op de avond van 24 december in de kribbe gelegd!

Welke kerstreis u ook kiest, u weet zeker dat u met SRC meer ziet! Want ook tijdens de kerstreizen brengen onze reisleiders met prachtige verhalen de cultuur van uw vakantieland tot leven.

Een spetterend oud en nieuw in Rome

Heeft u na kerst nog niet genoeg van de feestdagen? Reis dan met oud en nieuw naar Rome! De jaarwisseling wordt in Rome uitbundig gevierd op het Piazza del Popolo. Alle Romeinen komen hier bij elkaar om op het nieuwe jaar te toosten. De Eeuwige Stad wordt sprookjesachtig verlicht door het spetterende vuurwerk. Werkelijk een prachtig gezicht!

Op nieuwjaarsochtend maakt u een zeer speciale gebeurtenis mee: samen met duizenden gelovigen, wordt u op het St.Pietersplein toegesproken door de paus. Hier hoort u hoe hij zijn wens voor het nieuwe jaar uitspreekt. Natuurlijk wordt ook tijdens deze feestelijke reis de cultuur niet vergeten. U brengt in de winterse sferen een bezoek aan het prachtige Galleria Borghese en de wereldberoemde Vaticaanse musea met de Sixtijnse kapel. Ontdek de romantische charme van de prachtige wereldstad Rome tijdens oud en nieuw!

De voordelen van een kerstreis van SRC Reizen

Een kerstreis van SRC Reizen is perfect wanneer u een vakantieland op een andere manier wil leren kennen én u zich wil verdiepen in de manier waarop andere landen en culturen kerst vieren. Wat precies de voordelen zijn van onze kerstreizen? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet!

1. Een gevarieerd cultureel reisprogramma, waarbij er extra aandacht is voor bezienswaardigheden die alleen rond kerst te zien zijn, zoals de levende kerststallen in Napels en de gezellige kerstmarkten in Duitsland.
2. Begeleiding door een deskundige SRC-reisleider
3. Wanneer u met de kerstdagen in het buitenland bent, verzorgt SRC Reizen een kerstdiner op een mooie locatie
4. Kleine groepen, variërend van 15 tot 34 deelnemers
5. Veel inclusief in de reissom: een kerstreis biedt u meer dan alleen de vlucht, het verblijf en het vervoer ter plaatse
6. U kunt tot 60 dagen voor vertrek onbezorgd en kosteloos omboeken naar een andere datum of zelfs naar een andere reis!

Een kerstreis van SRC staat dus garant voor een unieke en zeer gevarieerde reis waarbij u de voorbereidingen rondom kerst meemaakt of zelf kerst in het buitenland viert!

Boek een kerstreis bij SRC Reizen

De voordelen van onze kerstreizen spreken voor zich, maar er zijn meer redenen om uw vakantie aan SRC Reizen toe te vertrouwen. Al 40 jaar zijn wij gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een kerstreis bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Maakt u deze winter een kerstreis door Duitsland om te genieten van de warme kerstmarkten, of ontdekt u liever hoe de Hongaarse kerst gevierd wordt tijdens een kerstreis naar Boedapest? Laat u verrassen door de diversiteit van onze kerstreizen. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!