050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Ontdek zeven landen op de Balkan

Reisleider Cees:
‘Bent u klaar voor een ontdekkingsreis door een van de mooiste en interessantste regio’s van Europa? Tijdens deze unieke reis doorkruist u Servië, Kosovo, Noord-Macedonië, Albanië, Montenegro, Bosnië-Herzegovina en Kroatië. Zeven landen in een regio waar al sinds het verre verleden verschillende culturen, volkeren en godsdiensten elkaar ontmoeten. U ziet prachtige steden, bijzonder cultureel erfgoed en ongerept natuurschoon. En natuurlijk verdiept u zich in de indrukwekkende geschiedenis. U ziet de nalatenschap van het Osmaanse rijk, bewondert architectuur uit de Habsburgse tijd en ervaart hoe de deelrepublieken van het voormalige Joegoslavië hun eigen weg zijn gegaan.

Niet alleen het voor velen bekendere Kroatië en Macedonië passeren de revue. U reist ook door het ongerepte Albanië, waar het ruige berglandschap u zal verrassen en het jonge land Kosovo, dat zich pas in 2008 afscheidde van Servië en nog steeds niet wereldwijd als zodanig erkend wordt. Uw bezoek aan de door oorlog getekende stad Sarajevo is fascinerend. Op de ene straathoek waant u zich in Istanbul, terwijl de architectuur in een andere straat u aan het statige Wenen herinnert. De schoonheid van de Baai van Kotor in Montenegro is magisch en tijdens de boottocht naar het klooster van Sveti Naum geniet u van de prachtige kustlijn van het Macedonische meer van Ohrid. Ga mee en ontdek de verscheidenheid en pracht van de Balkan!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede toeristenklassehotels
13x ontbijt en 12x diner
boottocht Sveti Naum
boottochtje Perast
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Servië, Kosovo en Noord-Macedonië
Albanië en Montenegro
Bosnië-Herzegovina en Kroatië
Dubrovnik en Zagreb in Kroatië
Skopje en Ohrid in Noord-Macedonië
Belgrado in Servië
Pristina in Kosovo
Mostar en Sarajevo in Bosnië
Tirana en Krujë in Albanië
Budva en Kotor in Montenegro
klooster van Sveti Naum
kerkje Gospa od Škrpelja
bunker van Tito
SRC -reisleider Cees
SRC-reisleider sinds 1999
Deze unieke ontdekkingsreis door maar liefst 7 landen op de Balkan is een echte must voor liefhebbers van boeiende geschiedenis en eeuwenoude cultuur!
Ontmoet onze beste reisleiders in Servië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Belgrado
+ lees meer
Bezichtiging Belgrado en naar Skopje
+ lees meer
Naar Kosovo; korte stadswandeling Pristina, als de tijd het toelaat bezoek aan het Merelveld
+ lees meer
De hoogtepunten van Skopje en naar het meer van Ohrid
+ lees meer
Ohrid, het klooster van Sveti Naum, de natuurlijke bronnen van de Zwarte Drim en boottocht over het meer
+ lees meer
Naar Albanië: korte stop in Elbasan en bezichtiging Tirana
+ lees meer
In Krujë bezoek aan het fort, het Skanderbegmuseum, de bazaar en naar Budva in Montenegro
+ lees meer
Bezoek Kotor in de gelijknamige baai, boottochtje in Perast en naar Tivat
+ lees meer
Verkenning Dubrovnik in Kroatië en naar Mostar in Bosnië-Herzegovina
+ lees meer
Historisch Mostar, de bunker van Tito en naar Sarajevo
+ lees meer
Uitgebreid bezoek Sarajevo
+ lees meer
Naar Zagreb in Kroatië
+ lees meer
Verkenning Zagreb; de kathedraal, het Dolacplein en de Sint Marcuskerk
+ lees meer
Terugvlucht Zagreb – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Van Servië tot Kroatië
2270 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Belgrado13:10 - 15:35 uur
Zagreb - Amsterdam16:00 - 18:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Mooie reis waarin je in korte tijd zeven landen bezoekt. Mooie steden, mooi landschap tussendoor… wat wil je nog meer?
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Deze zeer boeiende en soms indrukwekkende reis door de Balkan (vooral het 'oude Joegoslavië') is een aanrader voor een ieder die belangstelling en interesse heeft in de cultuur, recente geschiedenis en natuur van dit deel van Europa. Het is 'ouderwets' reizen met (wachten bij) grensovergangen en allerlei vreemde valuta. Een hele verrijking van je beeld op deze regio. Bijkomend is de enthousiaste reisbegeleiding (Cees) die een prima team vormde met de chauffeur (die de hele reis van twee weken niet alleen de bus veilig bestuurde, maar ook zorgde voor zo soepel mogelijke grensovergangen). We weten dat sommige mensen soms aarzelingen hebben bij een groepsreis, maar ook deze keer was het voor degenen die dit voor het eerst deden een positieve ervaring.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis over de Balkan is ongelofelijk ambitieus. 8 landen in 15 dagen, maar zeer de moeite waard. Je blijft er nog heel lang over nadenken en inspireert om te gaan lezen en napluizen.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Een ontzettend interessante kennismaking met een aantal landen op de Balkan met elk hun eigen historie en problemen. Schitterende steden, mooi landschap. Over het algemeen vriendelijke bevolking.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Een absolute aanrader voor mensen die meer willen begrijpen van het voormalige Joegoslavië en de Balkan i.h.a.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De Balkan-reis was geweldig mooi en divers. Landschappen, architectuur, geschiedenis, religie en cultuur; van alles kwam langs. Met best goede hotels, een comfortabele bus, fijne reisgroep, en reisleider Cees als wandelende encyclopedie en wegwijzer, beter dan een TomTom.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Door deze reis heb ik een bredere kijk gekregen op voormalig Joegoslavië en Albanië. Het was een zeer afwisselende, verrassende vakantie.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.