050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Litouwen

Beste reistijd Litouwen

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Litouwen? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Het weer in Litouwen kan net zo wisselend zijn als bij ons in Nederland.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Litouwen per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (april en mei)
De lente komt vrij laat op gang. In april is het nog vrij fris, voor echt lenteachtig weer moet u wachten tot mei.

Zomer (juni, juli en augustus)
In de maanden juni, juli en vooral de eerste helft van augustus is het aangenaam warm. Juli en augustus komen qua temperatuur het hoogst uit de bus. Houd er wel rekening mee dat u in deze maanden verrast kan worden door een flinke regenbui. Voor wie de architectuur en musea wil bekijken geen enkel probleem. Door de noordelijke ligging zijn de dagen in de zomer erg lang. In juni gaat de zon nauwelijks onder en in augustus is het om 22.30 uur nog licht.

Najaar (september en oktober)
Omdat de winter vroeg in valt is de herfst relatief kort maar zeker september heeft nog redelijk excursie-weer.

Winter (november, december, januari, februari en maart)
In de wintermaanden is het koel in Letland en vriest het op veel dagen, ook overdag. Voor een stedentrip wordt het vanaf november te koel en vrij guur. Voor wintersportliefhebbers is het binnenland Litouwen vanaf december tot en met maart de plek om te skiën.