050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Litouwen

Reisinformatie Litouwen

Litouwen ademt geschiedenis en mysterie. Hier vindt u de sporen van een rijk middeleeuws verleden. Net als in de twee andere Baltische landen, Estland en Letland, zult u het gevoel hebben en dat u er al eerder bent geweest. Het voelt bekend! En dat komt doordat de geschiedenis van Litouwen meer met het noordoosten van Europa is verbonden dan met Rusland! De Hanze verbond zo veel steden langs de Oostzee, dat ze hun verleden delen!

In de hoofdstad Vilnius wordt u getroffen door de barokke pracht van de kerken en kathedralen. Deze heuvelachtige stad is het centrum van de Litouwse cultuur en een van de mooiste steden van Oost-Europa. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren, en de prachtige Annakerk wist zelfs Napoleon te ontroeren. Hier wisselen oude, kronkelige straatjes schilderachtige binnenplaatsen en rustige parken elkaar af.

Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Litouwen, zoals het Galvemeer met zijn vele eilandjes. Litouwen heeft groene bossen, talrijke meren en bijzondere cultuurschatten: een prachtig vakantieland! Uiteraard is het fijn om al dat moois in aangename temperaturen te beleven. Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Litouwen is. Ontdek dit bijzondere Baltische land!