U bent hier: Home | Litouwen
Litouwen - Sprookjesachtig mooi

Litouwen

Litouwen ademt geschiedenis en mysterie. Hier vindt u de sporen van een rijk middeleeuws verleden. Net als in de twee andere Baltische landen, Estland en Letland, zult u het gevoel hebben en dat u er al eerder bent geweest. Het voelt bekend! En dat komt doordat de geschiedenis van Litouwen meer met het noordoosten van Europa is verbonden dan met Rusland! De Hanze verbond zoveel steden langs de Oostzee, dat ze hun verleden delen!

In de hoofdstad Vilnius wordt u getroffen door de barokke pracht van de kerken en kathedralen. Deze heuvelachtige stad is het centrum van de Litouwse cultuur en een van de mooiste steden van Oost-Europa. Vilnius wordt gedomineerd door de achthoekige Gediminotoren, en de prachtige Annakerk wist zelfs Napoleon te ontroeren. Hier wisselen oude, kronkelige straatjes schilderachtige binnenplaatsen en rustige parken elkaar af.

Maar dit Baltische land heeft nog veel meer moois te bieden, zoals het Galvemeer met zijn vele eilandjes. Litouwen heeft groene bossen, talrijke meren en bijzondere cultuurschatten: een prachtig vakantieland! Dus laat u inspireren door de bezienswaardigheden van de Litouwen en de handige tips vol praktische informatie van onze reisleiders en ontdek dit bijzondere Baltische land!

Algemene informatie

Hoofdstad Vilnius
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 65.300 km²
Aantal inwoners ca. 2.854.235
Bevolkingsdichtheid ca. 43,7 per km²
Officiële taal Litouws
Overige talen Russisch, Pools, Wit-Russisch
Religies Katholiek 90%; Russisch-orthodox, moslim en protestants 10%
Economie Dienstverlening 53%, industrie 36%, landbouw 11%