050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Mongolië

Reisinformatie Mongolië

Mongolië! De majestueuze leegheid, de uitgestrekte woestijnen, eindeloze steppes en besneeuwde heuvels betoveren elke bezoeker. Mongolië is een unieke reisbestemming! De rijke cultuur van het land vindt zijn oorsprong in de nalatenschap van Dzjengis Khan, de leider van het Mongoolse rijk in de 12e eeuw. Onder zijn bewind werden veel nomadische stammen in Noordoost-Azië verenigd en ontstond er een machtig rijk.

Een bezoek aan Mongolië staat garant voor avontuur, betoverend mooie vergezichten en eeuwenoude tradities. Buiten de drukke hoofdstad Ulaanbatar bestaan de bezienswaardigheden van Mongolië uit een uitgestrekt, eindeloos landschap met zingende zandduinen, afgelegen kloosters, groene valleien, ruige rotsformaties en de grootste woestijn van Azië: de Gobi-woestijn. De unieke flora en fauna van Mongolië is ongekend. En in dit adembenemende landschap leeft de bevolking overwegend nomadisch in traditionele vilten tenten, ger ook wel yurt genoemd, en voorziet in haar levensbehoeften door veeteelt. Schapen, paarden en kamelen worden in vrij lopende kuddes gehouden.

Mongolië is een vakantiebestemming zoals u nog nooit eerder heeft gezien. Bent u flexibel ingesteld, en wilt u van de gebaande paden verlaten om een onbekende cultuur te ontdekken? Dan is Mongolië de perfecte bestemming voor u! Wanneer u zich het beste kunt laten verrassen? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Mongolië is. Ontdek het land van nomaden!