050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Mongolië
Mongolië - Land van de nomaden

Beste reistijd Mongolië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Mongolië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de korte maar zeer warme zomer, of liever voor de koelere temperaturen in de aanloop naar de strenge winter.

Klimaat in Mongolië

Mongolië heeft een landklimaat met forse temperatuurverschillen tussen zomer en winter. In de zomer kan de temperatuur in de woestijn oplopen tot wel 40 graden, in de winter kunnen de temperaturen dalen tot -40 graden. De beste tijd om Mongolië te bezoeken zijn dan ook de maanden juni tot en met september de beste maanden om een reis naar dit land te maken. De hoofdstad Ulaanbaatar heeft in deze maanden een aangename temperatuur van 20 tot 25 graden.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Mongolië. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Mongolië

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Ulaanbaatar
° C
-16
-8
-1
9
16
22
24
22
16
6
-5
-14

mm
0
0
3
5
10
28
76
51
23
5
5
3

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Mongolië, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning. Voor Mongolië geldt dat in welke jaargetijde u ook reist u zowel warme als zomerse kleding nodig heeft.

Het advies van onze reisleiders:

Winter
Door het landklimaat zijn er in Mongolië twee jaargetijden te onderscheiden: zomer en winter. De winter in Mongolië is lang en loopt ongeveer van oktober tot en met mei. Temperaturen kunnen dalen tot ongeveer -20 graden in de hoofdstad Ulaanbaatar tot -40 in de woestijn.

Zomer
U kunt Mongolië het best een bezoek brengen in de zomer. De aanloop van winter naar zomer en van zomer naar winter is kort, maar dit zijn wel de meest aangename tijden om het land te bezoeken. U kunt uw reis het beste plannen in de periode juni tot en met september. De temperaturen zijn dan aangenaam, maar zorg er ook dan voor dat u voldoende warme kleding bij zich heeft.