050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Mongolië

Beste reistijd Mongolië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Mongolië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de korte maar zeer warme zomer, of liever voor de koelere temperaturen in de aanloop naar de strenge winter.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u informatie over de beste reistijd voor Mongolië, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning. Voor Mongolië geldt dat in welke jaargetijde u ook reist u zowel warme als zomerse kleding nodig heeft.

Het advies van onze reisleiders:

Winter
Door het landklimaat zijn er in Mongolië twee jaargetijden te onderscheiden: zomer en winter. De winter in Mongolië is lang en loopt ongeveer van oktober tot en met mei. Temperaturen kunnen dalen tot ongeveer -20 graden in de hoofdstad Ulaanbaatar tot -40 in de woestijn.

Zomer
U kunt Mongolië het best een bezoek brengen in de zomer. De aanloop van winter naar zomer en van zomer naar winter is kort, maar dit zijn wel de meest aangename tijden om het land te bezoeken. U kunt uw reis het beste plannen in de periode juni tot en met september. De temperaturen zijn dan aangenaam, maar zorg er ook dan voor dat u voldoende warme kleding bij zich heeft.