050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Amerika

Beste reistijd Amerika

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Amerika? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, want Amerika is een immens land met verschillende klimaatzones. Wilt u de steden langs de oostkust ontdekken of kiest u juist voor de prachtige nationale parken aan de westkust?

Beste reisperiode

De beste reistijd voor Amerika is natuurlijk afhankelijk van waar de reis precies naartoe gaat en wat uw wensen zijn. In het algemeen geldt dat het voor- en najaar het aangenaamst zijn (zie ook de tabellen hierboven). De zomer is vaak te warm en/of te vochtig al is dit ook afhankelijk waar u naar toe reist. De winter aan de oostkust kan bitter koud zijn. De winter in het westen kan aangenaam zijn, zeker in de zuidelijke kuststreken

Het advies van onze reisleiders:

West-Amerika
De beste reistijd om het westen van Amerika te bezoeken, is in de periode april tot november. Hierbij geldt dat het voor- en najaar het meeste aantrekkelijk zijn. In de maanden april, mei en juni en september en oktober is de temperatuur aangenaam en reizen er minder toeristen. Tijdens de maanden juli en augustus is het niet alleen druk qua toeristen, maar kunnen de temperaturen ook flink oplopen.

Oostkust van Amerika
Qua weer lijkt de oostkust meer op Nederland, maar wel met sterke temperatuurverschillen tussen de verschillende seizoenen. In de warme zomermaanden juli en augustus lopen de temperaturen flink op. Terwijl de winters juist weer erg koud worden: er kunnen zelfs flinke sneeuwstormen voorbijkomen. In de maanden september, oktober en november kun je geniet van de beroemde Indian Summer: na de eerste nachtvorst in het najaar kleuren de bladeren van de bomen intens geel, oranje en rood. Een adembenemend gezicht! En doordat de temperatuur overdag vaak nog aangenaam is, en met een beetje geluk de zon ook geregeld schijnt, is de Indian Summer een perfecte reisperiode om Amerika te ontdekken.

Zuidoosten van Amerika
Over het algemeen heeft de maanden april, mei en juni en de maanden september en oktober een lichte voorkeur. De temperatuur is op de meeste plekken aangenaam en in de lente pik je de langste dagen mee. Het voorjaar kent wel wat stormgevaar met orkanen langs de zuidoostkust en de Golf van Mexico. De zomers worden gekenmerkt door een vochtige warmte!