U bent hier: Home | Bhutan
Bhutan 'het land van de donderende draak' is een onontdekt paradijs

Bhutan

Het koninkrijk Bhutan is een land vol geschiedenis, tradities, cultuur, religies en legendes. Druk Yul, ‘het land van de draak’ of ook wel Druk Tsendhen, ‘het land van de donderde draak’, zoals Bhutan door de lokale bevolking wordt genoemd, was tot 1974 een praktisch onbekend land. In het noorden van het bergachtige land liggen bergtoppen die tot over de 7.000 meter reiken. In het zuiden liggen dicht beboste valleien.

Bhutan is een van de weinige landen waar het overdag nog verplicht is om traditionele kleding te dragen. De mannen dragen hun ‘gho’ en de vrouwen hun ‘kira’. Mannen kunnen wel 25 verschillende gho’s in hun kast hebben: een voor elke speciale gelegenheid. De koning hecht veel belang aan het ‘bruto nationaal geluk’: de welvaart in Bhutan wordt niet alleen beschreven in economische termen, maar ook in die van geestelijke en sociale welzijn van de bevolking. Kortom: een gelukkig leven.

Bhutan is nog steeds een onontdekt paradijs. Als u zich afvraagt wat er allemaal te zien is, dan is het antwoord heel simpel: veel, heel veel! In het prachtige landschap vindt u imponerende dzongs, een soort versterkte kloosterburchten die vaak schitterend liggen tegen een berghelling of op de ontmoetingsplaats van twee rivieren. In Thimphu, de hoofdstad, kunt kijken naar het spectaculaire boogschieten.

Maar het meest bijzondere in Bhutan zijn de authentieke religieuze festivals. Er wordt op het ritme van muziekinstrumenten gedanst met opzienbarende maskers die godheden, demonen en dieren uitbeelden. Elke uitgevoerde dans heeft zijn eigen betekenis. Absoluut een must see tijdens uw reis door Bhutan!

Laat u inspireren door de vele bijzondere bezienswaardigheden in Bhutan, bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd, en ontdek meer praktische informatie over het land van de donderende draak. Proef uw geluk in Bhutan!

Algemene informatie

Hoofdstad Thimphu
Staatsvorm Constitutionele democratie met als staatshoofd de koning van Bhutan
Oppervlakte 38.394 km²
Aantal inwoners ca. 793.520
Bevolkingsdichtheid ca. 20,67 per km²
Officiële taal Dzongka
Overige talen Nepali en Engels
Religies boeddhisme 72%, hindoeïsme 28%