050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Bhutan

Beste reistijd Bhutan

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Bhutan? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u een religieus festival bezoeken tijdens uw vakantie in Bhutan of wilt u de zwartnekkraanvogels in de Phobijkha-vallei spotten?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Bhutan per periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Eigenlijk zijn alle maanden wel geschikt om Bhutan te bezoeken, maar wanneer u iets bijzonders wilt ervaren dan raden we u aan die maanden te kiezen waarin de prachtige religieuze festivals worden gehouden.

Het advies van onze reisleiders:

Januari, februari en december
Dit zijn best goede maanden om naar Bhutan te gaan. De kans op regen is niet groot en het weer is over het algemeen helder. Wél kan het soms, vooral 's nachts en in de vroege ochtend, flink koud zijn en bij uitzondering zelfs sneeuwen! Dat geldt natuurlijk des te meer voor de hoger gelegen plaatsen. Overdag gaat de kou snel weg en kan de temperatuur oplopen tot vijftien of twintig graden, soms zelfs hoger. Het grote voordeel van deze maanden is dat er minder toeristen zijn. Bovendien kunt u in deze maanden gegarandeerd de zwartnekkraanvogels in de Phobijkha-vallei spotten.

Maart, april, mei, september, oktober en november
Dit zijn de beste maanden om Bhutan te bezoeken. Er worden allerlei festivals georganiseerd en het weer is meestal helder. Het uitzicht op de Himalaya vanaf de hooggelegen passen is in deze maanden schitterend, vooral in de maand oktober. Wilt u de verschillende soorten rododendrons zien bloeien, dan kunt u Bhutan het beste in maart bezoeken.

Juni, juli en augustus
Dit zijn de moessonmaanden, dus in deze periode valt de meeste regen. Het is daarom vaak bewolkt en de wandelingen, bijvoorbeeld naar het Taktshang-klooster, zijn minder aangenaam. Het kan goed voorkomen dat er geen of bijna geen zicht op de bergen is.