050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Cambodja

Beste reistijd Cambodja

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Cambodja? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en uw vakantie-agenda! Gaat u voor de frisgroene rijstvelden net na de regenperiode of neemt u het zekere voor het onzekere en kiest u voor de droge periode tijdens onze wintermaanden?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Cambodja per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders

Voorjaar (april en mei)
Zeer hoge vochtigheid en onaangenaam warm, geen goede reisperiode

Zomer (juni, juli, augustus, september)
Dit is het regenseizoen met vrij hoge dagtemperaturen en overdag vooral regen, een minder geschikte reisperiode

Najaar (oktober en november)
Hoewel het in deze maanden nog wel kan regenen, zal dit meestal ’s avonds en ’s nachts gebeuren. Doordat het regenseizoen feitelijk bijna voorbij is, groeit de rijst volop en is de natuur op zijn mooist. Dit is dus een geschikte reisperiode.

Winter (december, januari, februari, maart)
Regen komt in deze periode niet of nauwelijks voor en door de nog relatief lage temperaturen, en vooral de lage vochtigheidsgraad, is dit de beste reisperiode.