U bent hier: Home | Cambodja
Cambodja - Mysterie in de jungle

Cambodja

Cambodja heeft uitgestrekte groene rijstterrassen, mystieke berglandschappen en traditionele plattelandsdorpjes. Eeuwenoude tempelruïnes zijn overwoekerd door de jungle. Maar ook de recente geschiedenis is hier nog tastbaar aanwezig. Cambodja is rustig en landelijk, en de bevolking is uiterst vriendelijk. Onderweg geniet u van het boerenleven, en ziet u buffels en spelende kinderen.

Angkor is het absolute hoogtepunt: deze erfenis van het machtige Khmerrijk heeft goed bewaarde tempels uit de 9e tot 13e eeuw. Phnom Penh heeft, door haar Franse koloniale verleden, elegante villa’s en brede boulevards. Hier vindt u ook andere bijzondere bezienswaardigheden, zoals de Zilveren Pagode en het koninklijke paleis. Een bezoek aan de Killing Fields van Choeung Ek is zeer aangrijpend. Hier leert u over de misdaden van Pol Pot en zijn Rode Khmer. Cambodja is nu rustig en landelijk, en de bevolking is uiterst vriendelijk.

Stel uw bezoek niet langer uit: ontdek dit prachtige stukje Azië! Laat u inspireren door de Cambodjaanse bezienswaardigheden, bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd, en ontdek meer praktische informatie over dit nog niet zo toeristische Aziatische land. Ga mee naar Cambodja.

Algemene informatie

Hoofdstad Phnom Penh
Staatsvorm Constitutionele monarchie met wetgevend orgaan (nationale assemblee)
Oppervlakte 181.035 km²
Aantal inwoners ca. 15.957.223
Bevolkingsdichtheid ca. 88,1 per km²
Officiële taal Khmer
Overige talen Frans, Vietnamees, Chinees
Religies Theravada-boeddhisme 95%, overig 5%