050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Canada

Bezienwaardigheden Canada

Banff National Park, Canada
Banff National Park
Banff National Park ligt in de Canadese provincie Alberta gelegen aan de oostkant van de Rocky Mountains. Banff is het eerste Nationaal Park van Canada en de derde van de wereld. Het is in 1883 ontstaan toen drie spoorwegmedewerkers bij toeval een grot met geisers aantroffen aan de oostelijke kant van de Rockies. Tegenwoordig beslaat Banff 6641 vierkante kilometer aan valleien, bergen, gletsjers, bossen, weiden en rivieren. Het dierenleven in Banff bestaat onder andere uit: beren, elanden en edelherten.
Zwarte beren in Canada
Jasper National Park
Het Jasper National Park is het grootste nationaal park in de Canadese Rocky Mountains. Het park staat bekend om het groot aantal wilde dieren dat er leeft zoals edelherten, rendieren, bevers, wolven en grizzly’s. Dit is opmerkelijk, omdat het grootste gedeelte van dit gebied zich op grote hoogte bevindt. Er zijn overal borden in het park geplaatst met het opschrift ‘You are in bear country’ om toeristen tot voorzichtigheid te manen. Lange tijd werden grizzlyberen als de gevaarlijkste beesten van Noord-Amerika beschouwd, maar de kans om aangevallen te worden door een grizzly is veel kleiner dan vaak wordt beweerd. Beren schieten voornamelijk in de verdediging, wanneer ze samen met hun jongen worden opgeschrikt.
Icefields Parkway, Canada
Icefields Parkway
Icefields Parkway is een betoverende route dwars door de Canadese Rocky Mountains die Lake Louisa in Banff National Park verbindt met het noordelijk gelegen Jasper National Park. De route voert u door het mooiste stuk van de Rockies. Over een lengte van 230 kilometer kunt u vanaf deze weg het magnifieke landschap in al zijn pracht bewonderen. Geniet zo van gletsjers, canyons, rivieren, bergtoppen en ijsvelden. Terwijl de weg klimt over bergpassen langs ijzige gletsjermeren, onovertroffen vergezichten en onaangeroerde spierwitte sneeuw, ziet u hopelijk ook het vele wild dat de Rockies bevolkt: wolven, beren, elanden, coyotes, rendieren en sneeuwgeiten. De Icefields Parkway ontleent zijn naam aan het Columbia-ijsveld, een overblijfsel uit de laatste ijstijd die Canada 20.000 jaar geleden helemaal bedekte met ijs. De ijsmassa bestaat uit acht gletsjers, waarvan er drie (de Athabasca, de Dome, en de Stutfield) zichtbaar zijn vanaf de Icefields Parkway. Het ijsveld dankt veel van zijn schoonheid aan de omringende bergtoppen.
Quebec, Canada
Canadese stedenpracht
In het oosten van Canada liggen zeer uiteenlopende steden; pittoreske steden als hoofdstad Ottawa en het gemoedelijke Quebec. In deze laatste stad is het alsof u in Frankrijk bent: koloniale Franse architectuur, crêperies en het Frans, dat hier de hoofdtaal is. De grootste Franssprekende stad ter wereld na Parijs vindt u hier ook in de buurt: Montreal. En dan is er nog Toronto: een moderne wereldstad vol wolkenkrabbers en spectaculaire moderne architectuur. Overigens heeft ook het oosten van Canada een spectaculair natuurwonder: de Niagara Falls! Deze indrukwekkende watervallen liggen op de grens met de Verenigde Staten en zijn met recht een wereldwonder te noemen.
Niagara Falls, Canada
Niagarawatervallen
Op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada liggen de grootste en bekendste watervallen ter wereld: de Niagarawatervallen. Deze watervallen bestaan eigenlijk uit drie delen: de Horseshoe Falls (vernoemd naar de vorm van een hoefijzer), de American Falls (zo genoemd vanwege de ligging) en de Bridal Veil Falls. Het waterverval is hier niet groot, gemiddeld 60 meter totaal, maar de breedte en de hoeveelheid water die passeert, maken ze tot een spektakel. De Horseshoe Falls, ook bekend als Canadian Falls, is het bekendste deel. Ongeveer 90% van het water van de Niagara-rivier stroomt over de Horseshoe Falls. Het groen-witte water dat hier met bulderend natuurgeweld 53 meter naar beneden stormt, is grotendeels ‘fossiel’: een erfenis van de laatste ijstijd van 18.000 jaar geleden. Het onophoudelijke oergebrul van het water, de verfrissende mist, de rotsen en groene omgeving zijn een onvergetelijk decor!
Thunderbird Park, Victoria, Canada
Victoria
Victoria, vernoemde naar de Britse koningin, is de charmante hoofdstad van de provincie Brits-Columbia en ligt in het uiterste zuidoosten van het Vancouvereiland. Met een veerboot bent u in 90 minuten in Vancouver op het vasteland. De stad heeft een Engelse uitstraling en claimt Engelser te zijn dan Engeland. En dat is niet gek, want hier ziet u rode dubbeldekkers rondrijden, zijn veel huizen in tudorstijl gebouwd en kunt u heerlijk dwalen door prachtige ‘Engelse’ tuinen als de Butchart Gardens en Hatley Castle. Dat Victoria niet alleen Engels is, ontdekt u in Thunderbird Park, waar bijzondere totempalen van de oorspronkelijke indianenbevolking staan. In het park bevindt zich tevens het Mungo Martin House (Wawadit’la). Dit traditionele huis uit 1953, is gebouwd door Mungo Martin, het hoofd van de Kwakwaka’wakw-stam.
Vancouver, Canada
Vancouver
Vancouver is een van de leukste steden van Canada. En de ligging van deze stad aan de Canadese westkust is geweldig: Vancouver wordt omringd door besneeuwde bergen, regenwouden en ruige kuststroken. De stad heeft in 1886 zijn naam gekregen die verwijst naar de Engelse marineofficier George Vancouver, die in 1792 Vancouver Island en delen van British Columbia bezocht. Deze Vancouver had een Nederlandse overgrootvader die uit Coevorden kwam: Van Coever. Een stad met een Nederlands tintje dus! Beroemde bezienswaardigheden in Vancouver zijn Stanley Park met zijn totempalen, de Lookout Tower, Granville Island en de Capilano Suspension Bridge, een lange hangbrug over een ravijn.