050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Cyprus

Beste reistijd Cyprus

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Cyprus? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de bloemenpracht in het Troodosgebergte in het voorjaar, vaart u wel bij de warmte en de krachtige zon in de zomer, of wilt u juist genieten van de heerlijke nazomertemperaturen als in Nederland de herfst al is ingetreden?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Cyprus per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Cyprus heeft een aangenaam Middellands Zeeklimaat met warme zomers en zachte winters. In de bergen is het koeler en vanaf januari tot en met april ligt er sneeuw in het Troodosgebergte. De gemiddelde temperaturen variëren van 17 ˚C tot 32 ˚C.

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
Met een gemiddelde temperatuur van 28°C is het in april en mei goed toeven op Cyprus. De natuur laat zich dan ook van zijn mooiste kant zien met volop bloemenpracht in het Troodosgebergte.

Zomer (juli en augustus)
De zomer is op Cyprus erg warm en toeristisch druk met zonaanbidders. De temperaturen variëren rond de 30°C, en kunnen op sommige dagen oplopen tot 40°C. In de zomermaanden zijn er zo'n twaalf zonuren per dag.

Najaar (september en oktober)
In het najaar is Cyprus een erg geliefde vakantiebestemming. Terwijl de temperaturen in Europa dalen, blijft het op Cyprus zeer aangenaam. De temperaturen zijn rond de 30°C en is er vrijwel geen kans op neerslag.

Winter (november, december, januari en februari)
Vanaf half november kent Cyprus een natter seizoen waarin ongeveer 90% van de totale hoeveelheid jaarlijkse neerslag valt. Wist u dat u in januari en februari kunt skiën op Cyprus?