050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Cyprus
Cyprus - Parel van de Middellandse Zee

Reisinformatie Cyprus

Onder de schitterende mediterrane zon floreren wijngaarden, citrusplantages, olijfbomen, cipressen en vele soorten bloemen. Deze kleurenpracht domineert het heuvelachtige landschap. Op Cyprus vindt u ook de sporen van Romeinen, Byzantijnen, Venetianen, Turken en Britten. Imposante opgravingen, kleurrijke mozaïeken en prachtige amfitheaters wachten op u!

Maar Cyprus is bovenal is het eiland van Aphrodite, de godin van de liefde. Volgens de mythologie werd ze aan de Cypriotische kust geboren uit het schuim van de zee. Behalve van de vele indrukwekkende bezienswaardigheden kunt u hier ook genieten van prachtige stranden en pittoreske vissersplaatjes. Probeer ook zeker de honingzoete commandaria-wijn, de ‘oudste wijn ter wereld’. Deze wijn was bij grootheden als Cleopatra en Richard Leeuwenhart al zeer geliefd.

Cyprus is de perfecte bestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers die ook willen genieten van de zon! Dus laat u inspireren door de bezienswaardigheden van Cyprus, bekijk wanneer u het beste uw vakantie naar dit eiland kunt plannen en lees de praktische informatie over Cyprus. Dan staat niets een heerlijke vakantie naar deze parel van de Middellandse Zee u in de weg!

Algemene informatie

Hoofdstad Nicosia
Staatsvorm Republiek. Het noordelijk deel van het eiland wordt internationaal niet erkend als aparte republiek
Oppervlakte 9251 km²
Aantal inwoners ca. 1.205.575
Bevolkingsdichtheid ca. 130.3 per km²
Officiële taal Grieks, Turks
Overige talen Engels
Religies Grieks-orthodox 78%, moslim 18%, overig 4%
Economie Dienstverlening 67%, industrie 19%, landbouw 14