050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Egypte

Beste reistijd Egypte

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Egypte? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Egypte per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Globaal kunt u zeggen dat de beste reisperiodes voor Egypte het voor- en najaar zijn, wanneer het overdag aangenaam warm is, maar nog niet te heet.

Het advies van onze reisleiders:

Winter (december, januari en februari):
Het kan in de nacht en de ochtend behoorlijk fris zijn. Overdag is het soms fris, maar meestal wel zonnig en er kan af en toe een buitje vallen. In het zuiden is het dan nog steeds heerlijk weer met warme temperaturen.

Voorjaar (maart, april en mei):
Dit is de mooiste periode van het jaar. In deze periode kan echter wel de khamaseen voor komen, een warme wind met zand. De temperaturen zijn zeer aangenaam. De favoriete periode voor veel reizigers.

Zomer (juni, juli en augustus):
Het is zonnig, erg warm en vochtig in Caïro. In deze periode komen veel toeristen uit de Golfregio naar Caïro. In het zuiden is het heel erg heet.

Najaar (september, oktober en november):
In deze periode is het weer mild en erg aangenaam. Ideaal excursie-weer.