050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Egypte

Reisinformatie Egypte

De piramides en de sfinx van Gizeh zijn stille getuigen van het indrukwekkende rijk van de goddelijke farao’s. Egyptische grootheden als Ramses II, Cleopatra en Toet-Anch-Amon hebben wondermooie schatten en legendarische verhalen achter gelaten in dit Noord-Afrikaanse land. Ook illustere buitenlanders uit antieke tijden en recentere eeuwen, zoals Alexander de Grote, de Romeinse consuls en keizers en Napoleon, hebben hier hun sporen nagelaten.

De prachtige tempels, grafmonumenten en standbeelden die de farao's eeuwenlang langs de Nijl en in de woestijn hebben gebouwd vechten om uw aandacht. Bij de tempels in Luxor en Karnak voelt u zich nietig bij de enorme zuilen vormgegeven als papyrusplanten of lotusbloemen. En bij de in de rotsen uitgehouwen tempel van Aboe Simbel staat u oog in oog met een van de belangrijkste farao's uit de Egyptische geschiedenis. Ontdek de vele bezienswaardigheden in Egypte en laat u overdonderen door hun pracht!

Maar Egypte heeft veel meer! In de bruisende hoofdstad Caïro gaan het moderne leven en de oude islamitische culturen hand in hand. Dwalend over de bazaars proeft u de authentieke Arabische sfeer. Aan de Rode Zee vindt u prachtige stranden en een unieke onderwaterwereld. Ook de schoonheid van de woestijn, met haar vele tempels, graven en kloosters, zal u verrassen. De fascinerende Sinaï, met haar rode heuvels die gloeien bij zonsondergang, is majestueus en geheimzinnig.

Egypte is een wondermooi mozaïek van cultuurschatten en landschappen. Dus laat u inspireren door de bijzondere Egyptische cultuur, lees meer over de beste reistijd voor uw vakantie in Egypte en bekijk de praktische informatie voor Egypte over feestdagen, geldzaken en fooien. Beleef dit land langs de Nijl!