050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Finland

Beste reistijd Finland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Finland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de ultralange zomernachten van Finland of juist voor de winterpret met een dik pak sneeuw?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u ook informatie over de beste reistijd voor Finland, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Zomer (juni, juli en augustus)
In de zomer zijn de dagen lang in Finland. Wanneer u boven de poolcirkel komt wordt het in de periode van juni tot en met augustus zelfs helemaal niet donker. We spreken hier van de midzomernachten.

Herfst en voorjaar
In de maanden februari en maart en september en oktober kan zich bij heldere nachten, en vooral in Fins Lapland, het fenomeen Noorderlicht voordoen. Er is nooit zekerheid dat u het Noorderlicht zult zien, maar als u het ziet dan is dat een onvergetelijke ervaring!

Winter
De winter is koud met korte dagen en lange nachten, én natuurlijk een flink pak sneeuw. Wilt u winters Finland ontdekken? Ga dan rond eind februari en maart, de dagen zijn dan weer langer, de zon laat zich weer af en toe zien, maar er ligt nog wel een lekker pak sneeuw.