050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief
U bent hier: Home | Finland
Finland - Land van duizend meren

Reisinformatie Finland

Finland is het bekendst om zijn prachtige natuur: uitgestrekte bossen, duizenden meren en een zachtmoedig glooiend landschap met afgeronde bergen. Het licht, de onmetelijke ruimte en de noordelijke ligging geven het landschap een ietwat mystieke sfeer.

Helsinki, de hoofdstad aan de Oostzee, is het culturele en zakelijke centrum van Finland. De metropool wordt omgeven door water en heeft alles wat een moderne stad nodig heeft: een indrukwekkende architectuur en talloze winkels. In de zomer blijft het in Helsinki een beetje licht. In deze tijd bruist de stad van gezelligheid en heerst er een fantastische sfeer. Bent u benieuwd wat voor moois u allemaal tegen kunt komen? Laat u dan inspireren door de bezienswaardigheden van Finland!

Natuurlijk spelen de Samen ook een belangrijke rol in de Finse cultuur: de historie van de oerbevolking van het Noord-Scandinavië vormt de rode draad van een bezoek aan dit prachtige land. Twijfel dus niet langer, bekijk wat de beste reistijd voor Finland is, zodat u optimaal kunt genieten van uw vakantie naar dit Scandinavische land!

Algemene informatie

Hoofdstad Helsinki
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 338.145 km²
Aantal inwoners ca. 5.498.211
Bevolkingsdichtheid ca. 16,3 per km²
Officiële taal Fins, Zweeds
Overige talen Samisch
Religies Luthers 89%, Fins-orthodox 1%, niet godsdienstig 9%, overig 1%
Economie Diensten 60%, industrie 35%, landbouw 6%