U bent hier: Home | Finland
Finland - Land van duizend meren

Finland

Finland is het bekendst om zijn prachtige natuur: uitgestrekte bossen, duizenden meren en een zachtmoedig glooiend landschap met afgeronde bergen. Het licht, de onmetelijke ruimte en de noordelijke ligging geven het landschap een ietwat mystieke sfeer.

Helsinki, de hoofdstad aan de Oostzee, is het culturele en zakelijke centrum van Finland. De metropool wordt omgeven door water en heeft alles wat een moderne stad nodig heeft: een indrukwekkende architectuur en talloze winkels. In de zomer blijft het in Helsinki een beetje licht. In deze tijd bruist de stad van gezelligheid en heerst er een fantastische sfeer.

Natuurlijk spelen de Samen ook een belangrijke rol in de Finse cultuur: de historie van de oerbevolking van het Noord-Scandinavië vormt de rode draad van een bezoek aan dit prachtige land!

Dus laat u inspireren door de bezienswaardigheden van Finland, bekijk wanneer u het beste uw vakantie naar dit Scandinavische land kunt plannen en lees de praktische informatie. Dan kunt u optimaal genieten van uw rondreis door Finland.

Algemene informatie

Hoofdstad Helsinki
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 338.145 km²
Aantal inwoners ca. 5.498.211
Bevolkingsdichtheid ca. 16,3 per km²
Officiële taal Fins, Zweeds
Overige talen Samisch
Religies Luthers 89%, Fins-orthodox 1%, niet godsdienstig 9%, overig 1%
Economie Diensten 60%, industrie 35%, landbouw 6%