050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Frankrijk

Beste reistijd Frankrijk

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw vakantie in Frankrijk? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Gaat u voor de aangename temperaturen in voor- een najaar, wilt u de zonnebloemen of het bloeiende lavendel bekijken of vaart u wel bij de warmte in de zomer?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Frankrijk per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april en mei)
Het voorjaar in Frankrijk heeft aangename temperaturen, waarbij het in het noorden iets koeler is en in het zuiden iets warmer. Het westen heeft een zeeklimaat dat vergelijkbaar is met het klimaat in Nederland. Over het algemeen is dit een rustigere en daarom zeer geschikte reisperiode.

Zomer (juni, juli en augustus)
De Franse zomer kenmerkt zich door hoge dagtemperaturen, voornamelijk in het binnenland en in het zuiden. Ook nu is het in het westen iets koeler. Dit is de drukste periode qua toerisme uit buiten- en binnenland. Frankrijk viert zelf vakantie in de eerste helft van augustus en daardoor zijn de kustgebieden en de toeristische plaatsen rond die tijd extra druk.

Najaar (september en oktober)
Het najaar heeft aangename temperaturen, maar de natuur is minder groen dan voor de zomer. Over het algemeen is dit een rustigere en daarom zeer geschikte reisperiode.

Winter (november, december, januari en februari)
De winter is mild in het zuiden (met frisse avonden en soms koude nachten), koud in het noorden en aan de oostkant van het land in de hooggelegen (berg)gebieden valt er sneeuw.