050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Ghana

Beste reistijd Ghana

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Ghana? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Wilt u een festival meemaken waardoor de reisperiode wat drukker is of wilt u juist op safari in Mole National Park. Ook de gemiddelde temperatuur is moeilijk te omschrijven omdat dit zeer afhankelijk is van de plaats, waar u verblijft.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u ook informatie over de beste reistijd voor Ghana, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

november t/m maart
De beste tijd om Ghana te bezoeken zijn de maanden november, februari en maart. Het is dan droog, zonnig en warm in Ghana. Vanaf februari kan het landinwaarts erg heet worden, waardoor u deze maand al beter kunt vergeten als u ook het binnenland mee wilt nemen tijdens uw vakantie in Ghana. Wilt u veel wilde dieren zien in Mole National Park, dan kunt u het beste aan het einde van het droogseizoen, dus in januari tot en met maart, naar Ghana reizen. Het struikgewas in Mole is in deze maanden vlak voor het regenseizoen dor, waardoor de dieren maar weinig bladeren hebben om zich achter te verschuilen.

Overige maanden:
Ghana kent twee regenseizoenen: van april tot juli en van september t/m oktober. Juli en augustus zijn op de meeste plaatsen tropisch heet en het is dan aan de kust hoogseizoen. Dit betekent dat het erg druk zal zijn met Amerikaanse en Europese toeristen.