050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Groot-Brittannië
Groot-Brittannië - Kastelen, kilts en ruige kusten

Beste reistijd Groot-Brittannië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Groot-Brittannië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en van uw vakantie-agenda. Voor een groot land als Groot-Brittannië met zeer veel verschillende weerregio’s is een advies sowieso lastig. Een tip kunnen we u wel geven: vergeet de paraplu en de trui voor de kolere avonden niet!

Beste reisperiode

Omdat de klimaattabellen voor een uitgestrekt land als Groot-Brittannië niet helemaal voldoen vindt u hieronder per regio meer informatie die u behulpzaam kan zijn bij uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

In het algemeen is het in het westen van Groot-Brittannië natter dan het oosten en is het noorden koeler dan in het zuiden. De winters zijn zacht en de zomers zijn vergelijkbaar met die van Nederland. Het weer van Engeland is nooit goed te voorspellen, maar dit is wat u ongeveer per seizoen kunt verwachten:

Voorjaar (maart, april en mei)
Het voorjaar is net als in Nederland erg grillig en er valt niet te voorspellen wat voor temperaturen en hoeveelheden regen er te verwachten is.

Zomer (juni, juli en augustus)
Juli is in heel Engeland de warmste maand van het jaar. Het zuiden en de omgeving van Londen zijn de warmste regio’s. Op andere plaatsen is de zee bepalend voor de temperatuur en is het enkele graden koeler. Door de zeewind kan het aan de kust lokaal afkoelen.

Herfst (september, oktober en november)
In Engeland regent het meer dan 200 dagen per jaar, vanaf het begin van de herfst is er dan ook aanzienlijk meer kans op regen. De neerslaghoeveelheden zijn het grootst langs de westkust en in het bergachtige noorden. In de bergen is vaak bewolkt: de zon schijnt er maar 1.000 uur per jaar. Ook komt er veel mist voor.

Winter (december, januari en februari)
Engeland kent zachte winters, waarbij de temperatuur ’s nachts meestal niet onder 0 graden komt en overdag oploopt van 5 tot 9 graden.