050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Ierland

Reisinformatie Ierland

De schoonheid van Ierland raakt iedereen in zijn ziel! De natuur, met de vele schakeringen groen en de afwisseling van glooiende valleien, spectaculaire rotskusten en verlaten landstreken is onovertroffen. En in dit wondermooie landschap ‘struikelt’ u over prehistorische steencirkels, Keltische kruizen en kastelen, kloosters en kerken. De mystieke sfeer van Ierland komt tot leven in de traditionele folkmuziek, in melancholische ballades en in de Keltische legendes die nog altijd verteld worden.

In Ierland kunt u overal genieten van cultuur en natuur. Het bruisende Dublin en het middeleeuwse Kilkenny worden afgewisseld door betoverende groene natuurgebieden, spectaculaire rotskusten en karakteristieke vissersdorpjes. Ierland heeft veel historisch erfgoed. Niet alleen de prehistorische steencirkels en hoogkruizen, maar ook prachtige Georgiaanse bouwwerken en kastelen, kloosters en kerken liggen verspreid over het land. De diversiteit van bezienswaardigheden in Ierland is ongekend groot!

En Ierland staat bol van de tradities. Keltische legenden worden boeiend verteld. Het traditionele Iers, het Gaelic, wordt hier nog steeds gesproken. Laat u meeslepen door Ierse folkmuziek, ontdek de gastvrijheid en geniet van een traditionele Irish stew, een stoofpot met Guinness-bier. Maak kennis met grote literaire geesten: Jonathan Swift, Oscar Wilde en Samuel Beckett zijn slechts een paar van de grote Ierse schrijvers. Ontdekt u het land van Saint Patrick, de Kelten en de mystiek? De vriendelijke Ieren ontvangen u gastvrij. Ierland heeft dus alle ingrediënten voor een fantastische vakantie! Wanneer u die het beste kunt maken? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Ierland is. Fijne vakantie in het groene Ierland!