050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Guatemala

Beste reistijd Guatemala

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Guatemala? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en van uw vakantie-agenda. Gaat u voor de hete dagen met de verkoeling van middagregen, of reist u liever in het droge seizoen?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

mei, juni, juli, augustus, september en oktober (regenseizoen):
het regenseizoen start in mei en zwakt af in oktober. In juli en augustus zijn er een paar droge perioden. Het regenseizoen betekent geen dagen van ononderbroken regen: de zon schijnt nog een deel van de dag en de regen valt meestal in de middag. Guatemala heeft zelden tropische stormen.

november, december, januari, februari, maart en april (droog seizoen):
de droge periode strekt zich uit van november tot begin mei wanneer het land weken zonder regen kan blijven. Om zowel van de hooglanden als van de kust te genieten, kunt u uw reis het beste plannen in deze periode.