050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Guatemala

Bezienwaardigheden Guatemala

Antigua, Guatemala
Antigua
Antigua is de voormalige hoofdstad van Guatemala. De stad werd in 1543 gesticht door de Spanjaarden en was toen de hoofdstad van heel Midden-Amerika. Veel gebouwen uit die periode zijn bewaard gebleven. De historische binnenstad wordt terecht door UNESCO beschermd. Antigua ligt vlak bij de zeer actieve Pacaya-vulkaan, een mooi doel voor een middagexcurise
Lago de Atitlán, Guatemala
Lago de Atitlán
Panajachel is prachtig gelegen aan het meer van Atitlán. De horizon wordt gedomineerd door drie vulkanen. Aan het meer liggen veel authentieke Maya-dorpen. Een sprookjesachtige setting! Het meer van Atitlán is een magische plek, zonder twijfel de mooiste van Centraal-Amerika. Het meer ontstond in de krater van een oude vulkaan en in het heldere lauwwarme water weerspiegelen zich drie statige vulkanen. In de dorpjes gebouwd op de steile hellingen van de vulkanen leven de inwoners nog op het ritme van de aren en de oogsten. U kunt een boottocht maken over het meer en een bezoek brengen aan enkele indianendorpjes rondom het meer. In deze dorpen loopt de bevolking over het algemeen nog in de traditionele kledij, waar Guatemala zo beroemd om is. Het meest indrukwekkende dorpje is Santiago Atitlén, beroemd en berucht vanwege de god Maximon, die wordt geëerd met sigaretten en drank.
Tikal, Guatemala
Tikal
Tikal was een van de grootste steden van de Maya's ten tijde van de Klassieke Periode. De restanten van de stad bevinden zich in het departement El Petén, in het noorden van Guatemala. De inwoners van Tikal zelf noemden hun stad Yax Mutal. De indrukwekkende gebouwen getuigen van de hoogstaande cultuur van de toenmalige bewoners. Waarschijnlijk werd de majestueuze stad in de 10e eeuw verlaten als gevolg van oorlogen, droogte en hongersnood.
Processie Semana Santa, Antigua, Guatemala
Semana Santa in Antigua
Semana Santa is de heilige week voor Pasen. Het is de week waarin de belangrijkste gebeurtenissen van het leven van Christus worden herdacht. Een religieuze traditie die de Spanjaarden vanuit Sevilla met zich meebrachten en die tot op de dag van vandaag door de lokale inwoners bijzonder intens wordt beleefd. Indrukwekkende processies trekken door de kleurrijke straatjes en in de kerken vinden speciale waken plaats. De heilige waken in de kerken beginnen op de eerste vrijdag van het vasten. Bijbelse taferelen worden voor het altaar nagebootst en omgeven met prachtige tapijten. De belangrijkste processies zijn op Palmzondag, Witte Donderdag, met het hoogtepunt op Goede Vrijdag. Zogenaamde ‘andas’, enorme, loodzware bewerkte houten platforms met beelden van Christus en Maria, worden dan door de straten gedragen. Zowel door mannen, vrouwen en kinderen, in het zwart of paars gekleed. Zij worden begeleid door mannen verkleed als Romeinse soldaten, wierookdragers en muzikanten.
Vulcano de Pacaya
Vulcano de Pacaya
De Pacaya is een stratovulkaan vlak bij Antigua met een hoogte van 2.552 meter. De Pacaya is voornamelijk gevormd in de laatste 23.000 jaar. Sinds 1565 is de Pacaya zeker 23 keer uitgebarsten, de meest recente activiteit vond plaats na 1961. Tegenwoordig is de Pacaya een toeristische trekpleister voor bezoekers die een 'werkende vulkaan' van dichtbij willen zien.