050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Ierland

Beste reistijd Ierland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Ierland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Het weer in Ierland is eigenlijk altijd een onzekere factor, u kunt gedurende uw reis in de maanden mei tot en met september soms helemaal niet met neerslag te maken krijgen, maar het zou daarentegen ook meerdere dagen van uw vakantie kunnen regenen. Deze regen kan in het groene Ierland ook zo weer verdwijnen dankzij de sterke wind: een donkere lucht kan in 10 minuten veranderen in een blauwe lucht (andersom is natuurlijk ook mogelijk).

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Ierland per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Late voorjaar en vroege najaar
De late lente en de vroege herfst bieden de grootste kans op constant droog, helder en zonnig weer. Maar zekerheid heeft u nooit. Bedenk dat zelfs wanneer het elke dag regent, deze regen vaak in de ochtend valt en je ’s middags kan genieten van de zon.

Zomer
Ook de maanden juli en augustus zijn aangenaam, maar wel met een grotere kans op neerslag. In deze maanden is het toeristisch wel een stuk drukker in Ierland.

Winter
Vanwege de ligging van Ierland in de zee, zijn de winters niet bijzonder koud, maar wel erg regenachtig. De gemiddelde temperatuur tijdens de winter ligt tussen de 4 en 6 graden. Af en toe zakt de temperatuur onder het vriespunt en afgezien van enkele korte koude periodes is sneeuw schaars.

Bloeitijd van verschillende planten en bloemen
• april en mei: rododendron
• mei en juni: gaspeldoorn
• eind juni, juli en begin augustus: fuchsia (hagen van honderden meters lengte)
• augustus: montbretia