050 - 3 123 123
In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw SRC-reis
Op Goede Vrijdag en 2e paasdag zijn wij gesloten
U bent hier: Home | Italië
Italië - Geniet van zon, cultuur en la dolce vita

Reisadvies Italië

Veiligheid in Italië

Italië is een veilig land. Toch raden wij u aan om tijdens uw vakantie zorgvuldig om te gaan met uw persoonlijke eigendommen als portemonnees, paspoorten, camera’s en sieraden. U bent als toerist herkenbaar en in alle vakantielanden daardoor een potentieel doelwit voor zakkenrollers. U kunt daarom het beste slechts kleine hoeveelheden cash geld pinnen, uw pinpas gescheiden bewaren van uw contante geld en waardevolle zaken in het hotel(kluisje) achterlaten of op uw lichaam in dragen.

Bij belangrijke bezienswaardigheden en musea in Rome en andere grote steden staan tegenwoordig bij de ingang beveiligingspoortjes en wordt uw tas / rugzak gecontroleerd (via een scanner). Ook ziet u in het straatbeeld vaker bewapende politieagenten.

Actueel reisadvies voor Italië

Voordat u op reis gaat is het goed om het actuele reisadvies voor Italië te bekijken. Zo weet u zeker dat u veilig en vertrouwd op reis kunt gaan! Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor iedere bestemming, zo ook voor Italië, aan of het op dit moment veilig is er naartoe te reizen. Uiteraard houdt SRC Reizen dit advies nauwlettend in de gaten. Bekijk zelf het meest actuele reisadvies voor Italië op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Heeft u vragen over de veiligheid op uw vakantiebestemming? Neem gerust contact op met onze reisadviseurs.

Informatie m.b.t het coronavirus en uw reis

In deze PDF vindt u informatie over het coronavirus en uw vakantie. Deze informatie wordt indien nodig bijgewerkt aan de hand van nieuwe informatie.