050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Italië
Italië - Geniet van zon, cultuur en la dolce vita

De beste reisleiders in Italië

Uw culturele groepsreis naar al die prachtige, cultuurrijke bezienswaardigheden in Italië wordt begeleid door de beste reisleiders. Dankzij hun enthousiaste, passievolle verhalen komt de cultuur van uw vakantieland écht tot leven! Benieuwd met welke reisleider u straks wellicht uw culturele groepsreis gaat maken? Maak hieronder kennis met de reisleiders die u kunt ontmoeten op uw reis naar Italië.

Reisleidster Diane
Diane
Reisleidster sinds 1999
Bestemmingen: Italië, Indonesië, India, Marokko
Al heel wat jaren woon ik nu in Italië. Dit land, in al zijn georganiseerde chaos en met al zijn tegenstellingen, heeft mijn hart gestolen. Rome, in al zijn chaos, bracht iets in mij teweeg, waardoor ik er nooit meer ben weggegaan.
SRC-reisleidster Leny
Leny
Reisleidster sinds 2007
Bestemmingen: Italië, Noorwegen, Canada
De aantrekkingskracht van Italië is er altijd al geweest. Na het afstuderen aan de kunstacademie ben ik dan ook gelijk voor SRC in dit land boordevol kunst en schoonheid gaan werken. Het is echter niet alleen de schoonheid van Italië wat mij zo aantrekt.
Reisleider Dirk
Dirk
Reisleider sinds 2009
Bestemmingen: Italië, België, Frankrijk
Al sinds vroege leeftijd ben ik een groot liefhebber van geschiedenis en historische cultuur. Vele musea en kastelen werden enthousiast bezocht, en ook op latere leeftijd bleef het een leidraad in mijn leven. Als student en onderzoeker naar de Oude Romeinen, en later ook weer als reisleider.
Reisleidster Marjorie
Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Bestemmingen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland
‘Als ik later groot ben, ga ik in Italië wonen’, zei ik altijd. Het liep iets anders, maar de liefde voor Italië is er niet minder op geworden. Ik ben en blijf een ‘Italofiel’; de mensen, de taal, de kunst, de steden, het landschap, het eten... Het is een feest om door dit land te reizen en reizigers ‘mijn’ Italië te laten ontdekken.
SRC-reisleider Reinoud
Reinoud
Reisleider sinds 2005
Bestemmingen: Italië, Oostenrijk
Voor mij geldt: liever en Romeinse boog, die in je geheugen gegrift staat, dan 200 foto’s van dingen waar je niets meer van weet. Reizen is keuzes maken, waarbij je soms ook voor de keuze staat tussen een terras en een mooi kerkje.
SRC-reisleidster Wendy
Wendy
Reisleidster sinds 2008
Bestemmingen: Italië, Griekenland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Schotland Website: Casa dell'Arte
De liefde voor kunst en cultuur is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als kind wilde ik altijd graag archeologie studeren, omdat ik door mijn ouders werd meegesleept langs de opgravingen in Italië en Griekenland. Ik ben dan weliswaar geen archeologie gaan studeren, maar wél kunstgeschiedenis. Italië heeft toen mijn hart gestolen en hier breng ik het liefst mijn eigen vakanties door.
SRC-reisleider Roeland
Roeland
Reisleider sinds 2001
Bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Schotland, Noorwegen
Na mijn studie geschiedenis ben ik naar Italië vertrokken om eindelijk die plaatsen en monumenten te kunnen aanschouwen die het decor vormden voor wat er in mijn studieboeken werd beschreven. Mijn eerste bestemming waren de Griekse tempels en theaters op Sicilië, de best bewaarde Griekse monumenten uit de Oudheid.
SRC-Reisleidster Saskia
Saskia
Reisleidster sinds 1996
Bestemmingen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, New York
Ik kwam, zag en viel voor Italië en de kunst toen ik zestien jaar oud was. Onder de geschilderde hemel in een barok kerkgebouw in Rome gaf ik mij gewonnen. Ik ging er een tijd wonen, studeerde kunstgeschiedenis en werd reisleider!
SRC-reisleidster Rita
Rita
Reisleidster sinds 2000
Bestemmingen: Italië
Ik ben geboren op Sicilië en opgegroeid in Milaan. Twee zeer verre werelden en niet alleen fysiek. Dit dualisme drukte zwaar op mij: voor de noorderlingen waren we emigranten, voor de Sicilianen verraders. Toen ik 19 jaar was besloot ik afstand te nemen van deze provinciale mentaliteit. Studies en nieuwsgierigheid brachten me eerst naar Engeland en daarna naar Nederland, waar ik 4 jaar heb gewoond. Door de fysieke en mentale afstand en de vergelijking met andere culturen leerde ik mijn land beter begrijpen en langzaamaan kwam ik dichterbij.
Reisleidster Astrid
Astrid
Reisleidster sinds 1996
Bestemmingen: Griekenland, Schotland, Italië, Kroatië, Duitsland
De eerste keer dat ik voet zette op Griekse bodem, werd ik getroffen door het prachtige decor van machtige bergen, zilveren olijfboomgaarden en de turkooisblauwe zee. Ik voelde me meteen thuis en op mijn plek.
Reisleidster Arianne
Arianne
Reisleidster sinds 2000
Bestemmingen: Italië
Mijn hart ligt op Sicilië! Dit is alweer 14 jaar mijn thuis en nog elke dag geniet ik van de schoonheid van dit Italiaanse eiland! Sicilië is meer dan Griekse tempels, Romaanse kerken, fraaie mozaïeken en de maffia: tijdens mijn reizen laat ik u graag kennismaken met het andere Sicilië. Mijn Sicilië!
SRC-reisleidster Jessy
Jessy
Reisleidster sinds 2017
Bestemmingen: Italië, Griekenland, België, Frankrijk, Jordanië, Groot-Brittannië, Amerika Webblog: Merakis
'Mythology helps you to identify the mysteries pouring through you. Therein lies your journey, therein lies your eternity.’ Zolang ik me kan herinneren, ben ik gefascineerd geweest door geschiedenis, verhalen en mythologie. Het lag aan de basis van mijn studie geschiedenis.
SRC-reisleider Paul
Paul W
Reisleider sinds 2001
Bestemmingen: Italië
Eenmaal een reiziger altijd een reiziger: ik heb het geluk dat mijn ouders mij van jongs af aan al overal meenamen op reis. Ik blijf altijd openstaan voor de verlokkingen van het reizen en heb gedurende 21 jaar in meer dan 45 landen reizen begeleid.
SRC-reisleider Job
Job
Reisleider sinds 2017
Bestemmingen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland
Hoe ons leven door architectuur wordt vormgegeven, heeft mij altijd aangetrokken. Deze interesse ontwikkelde zich bij mij eerst bij oude gebouwen en steden, nu zijn het juist de nieuwste ontwerpen die mijn aandacht trekken.
Reisleider Ralph
Ralph
Reisleider sinds 2017
Bestemmingen: Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland
Als mede-eigenaar van KaperGerlings, instituut voor kennis, groei en ontwikkeling, ben ik verantwoordelijk voor de programmering van ons opleidingsaanbod. Met lezingen, cursussen, evenementen en excursies kunnen onze cursisten zich samen met anderen verdiepen in de geschiedenis, de cultuur en de kunst van het verleden naar de toekomst.
SRC-reisleider John
John
Reisleider sinds 1992
Bestemming: Milaan
Bloed kruipt waar het niet gaan kan en dat van mij kruipt steeds weer naar Italië! Na mijn studie museologie vertrok ik naar Perugia, de hoofdstad van de regio Umbrië, om daar cursussen Italiaans en kunstgeschiedenis te volgen. Daarna was de stap naar reisleider snel gemaakt!
SRC-reisleider Paul
Paul
Reisleider sinds 2008
Bestemmingen: Italië, Spanje, Marokko, Frankrijk
Jaren geleden ben ik met een van mijn beste vrienden in een Fiat Panda naar Zuid-Italië gereden. Een volle maand zijn we toen zonder plan door Sicilië, Calabrië en Puglia getrokken. Het was een groot avontuur. Groene bergen, dorre hooglanden, prachtige stranden en fantastisch eten.
SRC-reisleidster Qurina
Qurina
Reisleidster sinds 2011
Bestemmingen: Spanje, Portugal, Corsica, Sardinië, Cuba, Argentinië, Chili
Als rechtgeaarde Friezin vraag ik me nog steeds af waar de enorme liefde voor Spanje vandaan komt, waar ik nu toch al 18 jaar woon. Hoe het is begonnen weet ik wel: tijdens mijn studie mocht ik met een reisbeurs naar Spanje.
SRC-reisleidster Florien
Florien
Reisleidster sinds 2015
Bestemmingen: Italië
Al op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door de schoonheid van Italië: de taal, de geschiedenis, de opera… Na mijn studie Italiaanse taal- en letterkunde ben ik in Italië gaan werken en ik ben er nooit meer weggegaan. Ik heb het geluk dat ik vrijwel dagelijks langs plekken kom die hoog op het wensenlijstje staan van reizigers van over de hele wereld.
SRC-reisleidster Anne
Anne
Reisleidster sinds 2007
Bestemmingen: Italië
Mijn liefde voor de Italiaanse film heeft mij ertoe bewogen om Italiaans te gaan studeren. De kans dat je dan uiteindelijk in Italië gaat wonen is natuurlijk erg groot, maar dat dat juist Sicilië zou worden, was toch weer heel onverwacht. Zo dichtbij Afrika, zo anders dan de rest van Italië. Toch is menig hoekje van Sicilië wel een filmset waard. De natuur is overweldigend mooi en gevarieerd, en zo ook het culturele erfgoed.