050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Letland

Beste reistijd Letland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Letland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u ook informatie over de beste reistijd voor Letland, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (april en mei)
De lente komt vrij laat op gang. Hoewel april zeker niet onaangenaam is, moet je voor echt lenteachtig weer wachten tot mei.

Zomer (juni, juli en augustus)
In de maanden juni, juli en vooral de eerste helft van augustus is het aangenaam warm. Juli en augustus komen qua temperatuur het hoogst uit de bus. Houd er wel rekening mee dat u in deze maanden verrast kan worden door een flinke regenbui. Ergens in augustus, meestal halverwege, slaat het weer om en wordt het herfstachtiger. Voor wie de architectuur en musea wil bekijken geen enkel probleem.

Najaar (september, oktober en november)
Omdat de winter vroeg in valt is de herfst relatief kort maar zeker september heeft nog uitstekend excursie-weer.

Winter (december, januari, februari en maart)
In de wintermaanden is het koel in Letland en vriest het op veel dagen, ook overdag. Voor een stedentrip wordt het vanaf november te koel en vrij guur. Voor wintersportliefhebbers is het binnenland Letland vanaf december tot en met maart de plek om te skiën.