050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Macedonië
Macedonië - Bergachtig hart van de Balkan

Reisinformatie Macedonië

Diep in de Balkan ligt een prachtig land verscholen: Macedonië. Aan de bergachtige natuur, lieflijke heuvels en heldere meren heeft het land zijn bijnaam Zwitserland van de Balkan te danken. In dit adembenemende landschap liggen authentieke dorpjes en fraaie steden met eeuwenoude tradities. De orthodox-christelijke cultuur is diep verankerd in Macedonië: zo is hier het Cyrillisch schrift uitgevonden en vindt u overal prachtige kloosters met kleurrijke fresco’s en oude iconen.

De stad Ohrid is een waar openluchtmuseum: ooit telde deze stad zelfs 365 kerken! Hoewel ze niet allemaal bewaard zijn, is hun aantal nog altijd indrukwekkend. In de sfeervolle straten geniet u van de typerende architectuur van de huizen en ziet u talloze kerken. Als u in een van de knusse cafeetjes met uitzicht op het diepblauwe meer plaatsneemt, moet u zeker een goed glas Macedonische wijn bestellen. De kwaliteit zal u verrassen! Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Macedonië, zoals het indrukwekkende meer van Ohrid en het Millenniumkruis in Skopje.

Als u wilt weten in welke periode u het beste Macedonië kunt bezoeken, lees dan meer over de beste reistijd in Macedonië. Ontdekt u dit bijzondere land en zijn trotse inwoners? U raakt zeker onder de indruk!

Algemene informatie

Hoofdstad Skopje
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 25.713 km²
Aantal inwoners ca. 2.103.721
Bevolkingsdichtheid ca. 81,8 per km²
Officiële taal Macedonisch en Albanees
Overige talen Turks en Roma
Religies orthodox christendom 67%, islam 30%, overig (onder andere katholiek en evangelisch) 3%