050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Noord-Macedonië

Reisinformatie Noord-Macedonië

Diep in de Balkan ligt een prachtig land verscholen: Noord-Macedonië. Aan de bergachtige natuur, lieflijke heuvels en heldere meren heeft het land zijn bijnaam Zwitserland van de Balkan te danken. In dit adembenemende landschap liggen authentieke dorpjes en fraaie steden met eeuwenoude tradities. De orthodox-christelijke cultuur is diep verankerd in Noord-Macedonië: zo is hier het Cyrillisch schrift uitgevonden en vindt u overal prachtige kloosters met kleurrijke fresco’s en oude iconen.

De stad Ohrid is een waar openluchtmuseum: ooit telde deze stad zelfs 365 kerken! Hoewel ze niet allemaal bewaard zijn, is hun aantal nog altijd indrukwekkend. In de sfeervolle straten geniet u van de typerende architectuur van de huizen en ziet u talloze kerken. Als u in een van de knusse cafeetjes met uitzicht op het diepblauwe meer plaatsneemt, moet u zeker een goed glas Macedonische wijn bestellen. De kwaliteit zal u verrassen! Uiteraard zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Noord-Macedonië, zoals het indrukwekkende meer van Ohrid en het Millenniumkruis in Skopje.

Als u wilt weten in welke periode u het beste Noord-Macedonië kunt bezoeken, lees dan meer over de beste reistijd in Noord-Macedonië. Ontdekt u dit bijzondere land en zijn trotse inwoners? U raakt zeker onder de indruk!