U bent hier: Home | Maleisië
Welkom! Selamat Datang in Maleisië

Maleisië

Verscholen in het hart van Azië ligt een van de best bewaarde geheimen van ter wereld: Maleisië. Een land met een unieke mengeling van overweldigende natuur, indrukwekkende cultuur, bewogen historie en moderne luxe. Maar vooral een land dat haar gasten ongekend gastvrij onthaalt.

Of u nu oog in oog wilt staan met de laatste orang-oetans, wilt genieten van wat de Aziatische keuken u voor kan schotelen, een kijkje wilt nemen in een van de hoogste gebouwen ter wereld, in de ongerepte regenwouden de cultuur van de lokale bevolking wilt ontdekken of meer wilt weten over de Hollandse invloed: Maleisië biedt het allemaal. En meer, veel meer! Eigenlijk laat Maleisië zich niet beschrijven.

Om het echt te ervaren moet u dit land zien, voelen, ruiken, proeven en ontdekken. De gastvrije lokale bevolking nodigt u van harte uit. Dus laat u inspireren door de verschillende bezienswaardigheden van Maleisië en lees de handige tips boordevol praktische informatie van onze reisleiders en wie weet hoort u straks: ‘Selamat datang! Welkom!’

Algemene informatie

Hoofdstad Kuala Lumpur
Staatsvorm Constitutionele federale keuzemonarchie binnen het Gemenebest
Oppervlakte 329.758 km²
Aantal inwoners ca. 30.949.962
Bevolkingsdichtheid ca. 93,7 per km²
Officiële taal Bahasa Malaysia
Overige talen Chinees, Tamil, Iban en Engels
Religies Islam, boeddhisme, hindoeïsme, sikhisme, christendom