050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Maleisië

Beste reistijd Maleisië

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Maleisië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Reist u naar Maleisië voor de overweldigende natuur, de indrukwekkende cultuur, of een combinatie van beide?

Wat is de beste reistijd voor Maleisië?

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Maleisië volgens onze reisleiders. Zij proberen in hun advies rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Ieder seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Juni, juli en augustus
Onze zomermaanden zijn de beste reistijd voor een vakantie naar Maleisië. Er zijn in deze periode weinig regenbuien, de temperaturen zijn heerlijk en alles is mooi groen.

September, oktober, november en december
Voornamelijk in Oost-Maleisië zijn in deze periode regenbuien te verwachten. Dankzij het tropische klimaat zijn de temperaturen ook in deze periode wel hoog.

November, december, januari en februari
Maleisië kent niet echt een droog- en regenseizoen, maar van november tot en met februari zijn er meer regenbuien te verwachten. Dit geldt voornamelijk voor West-Maleisië.

Maart, april en mei
De periode maart tot en met mei geldt als tweede beste reistijd voor Maleisië. Ondanks dat er af en toe nog een hevige bui kan vallen is het weer in deze periode erg aangenaam!