050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Maleisië

Bezienwaardigheden Maleisië

Orang Utan rehabilitation centre, Maleisië
Orang Utan Rehabilitation Centre
In een maagdelijk regenwoud van circa 43 km² vlak bij het plaatsje Sandakan bevindt zich het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Hier wordt de bezoeker in nauw contact gebracht met de man (mens) van het oerwoud; de orang-oetan. In dit rehabilitatiecentrum, dat in 1964 werd geopend, worden gevangen orang-oetans of jongen die als wees zijn gevonden, voorbereid op een terugkeer in de natuur. Hier ziet u hoe hun wordt geleerd om te klimmen. Vanaf een platform kunt u half wilde apen zien die twee keer per dag uit het oerwoud tevoorschijn komen voor hun dagelijkse rantsoen van melk en bananen.
Kuala Lumpur, Maleisië
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur betekent 'modderige rivierdelta' en is aan het begin van de 19e eeuw ontstaan. Tegenwoordig is het een wereldstad die voor ieder wat te bieden heeft; van moderne wolkenkrabbers en enorme winkelcentra tot authentieke wijken waar u nog het echte Aziatische leven kunt meemaken. Wereldberoemd en beeldbepalend voor de skyline van Kuala Lumpur zijn natuurlijk de Petronas Twin Towers. Centraal in de stad ligt het Merdaka Square, aan de zuidkant van het plein staat de hoogste vlaggenmast ter wereld.

Malakka, Maleisië
Malakka
In Malakka vindt u verschillende mooie bezienswaardigheden, die op loopafstand van elkaar liggen De bezienswaardigheden geven de grote geschiedenis van de stad duidelijk weer. St.Paul’s Church, bijvoorbeeld. Deze kerk voor de Portugezen was een begraafplaats tijdens de Nederlandse bezetting. Onze eigen geschiedenis vindt u terug in het Stadthuys, een prachtig gebouw met Nederlandse trekjes die door de Nederlandse gouverneur werd gebouwd. Daarnaast staat de Christ Church, een nog duidelijker voorbeeld van de Nederlands-koloniale stijl. Maar er zijn ook prachtige oude Chinese koopmanshuizen te vinden. Andere bekende plekken zijn Bukit China, de Kampung Keling-moskee, de Cheng Hoon Teng-tempel en de Portugese St.Francis Xavier's Church.
Taman Negara, Maleisië
Taman Negara
Taman Negara is een van de oudste tropische regenwouden ter wereld: het bestaat ongeveer 130 miljoen jaar! Het park heeft een oppervlakte van 4.343 km² en bestaat primair uit regenwoud. Dat betekent dat er nog niet of nauwelijks bomen zijn gekapt, waardoor het regenwoud in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Taman Negara is hierdoor vooral bekend om de prachtige flora, er zijn enorm veel plantsoorten te bewonderen, en de vele visrijke riviertjes.

Cameron Highlands, Maleisië
Cameron Highlands
Cameron Highlands is vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ontdekte de vlakte tijdens een expeditie in 1885. Cameron Highlands werd een populaire bestemming voor Britse kolonisten. Door het perfecte klimaat kon hier goed thee worden verbouwd, waardoor de Cameron Highlands uitgroeide tot hét theegebied van Maleisië. Een bezoek aan een theeplantage is dan ook een aanrader.
Kota Bharu, Maleisië
Kota Bharu
Deze stad is het centrum van traditionele handnijverheid en heeft, deels door de islamitische insteek, nog veel authentieke kenmerken. Hier ervaart u het echte Maleisië. Westerse invloeden, zoals winkelcentra, komt u hier nauwelijks tegen. Wel vindt u in Kota Bharu veel cultuur, onder andere in de vorm van mooie markten en prachtige (boeddhistische) tempels. De kleurrijke markt van Kota Bharu is een ‘must see’! Op deze exotische markt ziet u van alles: lokale handwerkproducten zoals de traditionele vliegers en batik, maar ook mango’s, doerians en specerijen.
Banding Island, Maleisië
Banding Island
Op Banding Island bevindt zich het Belum-Temengor Rainforest, een regenwoud met een grote diversiteit aan bloemen en planten. Ook de olifant en de Maleise tijger komen hier voor. Dit regenwoud is nog relatief onbekend bij toeristen en daardoor nog redelijk rustig om te bezoeken.
Penang, Maleisië
Penang
Penang is een eiland in de Straat van Malakka en wordt ook wel ‘de parel van de Oriënt’ genoemd. Het eiland is door een 13,5 kilometer lange brug verbonden met het vasteland. Penang is vooral bekend om de culturele diversiteit. Omdat het grootste gedeelte van de bevolking van Chinese afkomst is, doet het eiland 'typisch Aziatisch' aan, wat in de rest van Maleisië veel minder het geval is.
Georgetown, Maleisië
Georgetown
Nadat Penang in 1786 door de sultan van Kedah werd overgedragen aan de Engelsen, stichtte Sir Francis Light deze stad. Hij begon als eerste met de bouw van Fort Cornwallis. Later groeide deze eerste nederzetting uit tot een (voor die tijd) grote stad. De Engelsen hebben een flinke stempel gedrukt op de bouw: er zijn veel koloniale gebouwen. Het centrum staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Populaire bezienswaardigheden zijn Fort Cornwallis, tempels en moskeeën, de botanische tuinen, de liggende Boeddha, Chinese theehuizen en de ‘shopping malls’. Of bezoekt u Penang Hill, het hoogste punt van het eiland?
Pangkor Island, Maleisië
Pangkor Island
'Pang Ko': prachtig eiland in het Thais. En dat is Pankor Island zeker! Pangkor Island is eigenlijk een eilandengroep, met het hoofdeiland Pangkor en drie kleinere eilandjes: Pangkor Laut, Pulau Mentagor en Pulau Giam. Het binnenland van het eiland is niet bewoonbaar: hier heeft de jungle de overhand. Er leven hier vele verschillende soorten dieren waaronder: apen, vogels als de dubbelhoornige neushoornvogel, tijgers, slangen, zwijnen, vissen en grote hagedissen. Aan de paradijselijke kust vindt u verschillende gezellige vissersdorpjes, waar u onder andere lekker kunt eten. Kortom: u kunt hier genieten van de zon, zee en het strand, of een junglewandeling maken.