050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Portugal

Beste reistijd Portugal

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Portugal? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en ook nog eens van de regio waar u voor kiest. Bovendien kan het erg de moeite waard zijn om een beetje tegen de algemene opvatting over Portugal in te gaan.

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Portugal per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (april, mei en juni)
Hoogseizoen voor het toerisme in Portugal. Vrijwel zeker mooi weer, veel bloemen, maar ook wat langere rijen bij toeristische bezienswaardigheden.

Zomer (juli en augustus)
In het zuiden en met name in het binnenland is het erg heet. Ook Lissabon is in augustus warm en de inwoners zijn op vakantie. Aan de kust en vooral in het noorden van het land (Porto, Braga en Guimarães) is het juist nu heerlijk toeven. Het klimaat is er te vergelijken met de Franse kust of het zuiden van Ierland of Engeland.

Najaar (september en oktober)
Opnieuw een opleving van het toerisme, het tweede hoogseizoen. Nog steeds lekker warm, maar niet meer te heet in het zuiden van Portugal. De velden zijn droger, er bloeit minder, maar het weer is ook stabieler dan in het voorjaar.

Najaar/winter (november en december)
Dit zijn de maanden die opvallend vaak niet in overweging worden genomen, maar die in Portugal juist heerlijk zijn, zeker in het zuiden. Het weer blijft zeer lang goed, met soms nog echt zomerse temperaturen en na de najaar regens eind oktober/begin november staat er weer heel veel in bloei.

Winter (januari, februari en maart)
Met name Zuid-Portugal (Algarve) heeft heel aangename temperaturen in vergelijking tot Noord-Europa. In februari en maart is er kans op een langere neerslagperiode, maar ook al veel bloesem (zoals amandelen) en groene velden. Ook is het een goede periode voor een stedentrip naar bijvoorbeeld Porto of Lissabon, waar het dan aanmerkelijk minder druk is bij toeristische trekpleisters zoals de grote musea of bij monumenten.