U bent hier: Home | Portugal
Portugal - Ontdekkingsreizigers, fado en azulejos

Portugal

Portugezen kijken graag uit over zee, weemoedig terugdenkend aan de tijd dat Portugal de wereldzeeën beheerste. Bij het Monument van de Ontdekkingsreizigers in de wijk Belém van Lissabon en bij het nabijgelegen Mosteiro dos Jerónimos, dat is gebouwd om de ontdekking van de zeeroute naar Indië door Vasco da Gama te herdenken, is dit roemrijke verleden tastbaar aanwezig. Maar richt uw blik ook zeker op het weidse binnenland. Daar vindt u veel prachtige monumenten, opgericht door machtige koningen als symbolen van hun triomfen, en de rijkdom die de ontdekkingsreizigers meenamen.

Porto en Lissabon zijn de bekende eigentijdse steden. Hier vindt u de beroemde Portugese tegeltjes, azulejos, die bankjes, muren, kerken en pleinen sieren. Maar het Portugese achterland heeft ook nog bijzondere steden, zoals Évora en Guimarães, waarin u de Portugese cultuur in al zijn facetten ervaart. En in de sfeervolle dorpjes met witgekalkte huizen, lieflijke binnenplaatsjes en bloemrijke balkons kunt u helemaal tot rust komen. Ook niet helemaal onbelangrijk: in Portugal kunt u uitstekend eten! En natuurlijk de meeslepende fadomuziek luisteren.

Ontdek het land van vinho verde, azulejos en de fado, en laat u meevoeren door het fantastische Portugal! De bekende en minder bekende bezienswaardigheden van Portugal zullen u zeker inspireren voor uw vakantie, en vergeet ook de handige tips van onze reisleiders boordevol praktische informatie niet te lezen: zo start u goed voorbereid aan uw vakantie in Portugal.

Algemene informatie

Hoofdstad Lissabon
Staatsvorm Republiek
Oppervlakte 92.080 km²
Aantal inwoners ca. 10.833.816
Bevolkingsdichtheid ca. 117,5 per km²
Officiële taal Portugees
Religies Katholiek 97%, protestants 1%, overig 2%
Economie Dienstverlening 56%, industrie 39%, landbouw 5%