050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Portugal

Reisinformatie Portugal

Portugezen kijken graag uit over zee, weemoedig terugdenkend aan de tijd dat Portugal de wereldzeeën beheerste. Bij het Monument van de Ontdekkingsreizigers in de wijk Belém van Lissabon en bij het nabijgelegen Mosteiro dos Jerónimos, dat is gebouwd om de ontdekking van de zeeroute naar Indië door Vasco da Gama te herdenken, is dit roemrijke verleden tastbaar aanwezig. Maar richt uw blik ook zeker op het weidse binnenland. Daar vindt u veel prachtige monumenten, opgericht door machtige koningen als symbolen van hun triomfen, en de rijkdom die de ontdekkingsreizigers meenamen.

Porto en Lissabon zijn de bekende eigentijdse steden. Hier vindt u de beroemde Portugese tegeltjes, azulejos, die bankjes, muren, kerken en pleinen sieren. Maar het Portugese achterland heeft ook nog bijzondere steden, zoals Évora en Guimarães, waarin u de Portugese cultuur in al zijn facetten ervaart. En in de sfeervolle dorpjes met witgekalkte huizen, lieflijke binnenplaatsjes en bloemrijke balkons kunt u helemaal tot rust komen. Waar u ook in Portugal bent, de bezienswaardigheden in Portugal zijn divers en indrukwekkend !

Ook niet helemaal onbelangrijk: in Portugal kunt u uitstekend eten! En natuurlijk de meeslepende fadomuziek luisteren. Onze reisleiders geven u graag tips voor de beste reistijd in Portugal, zodat u zeker weet dat uw vakantie naar Portugal er een wordt om nooit meer te vergeten. Ontdek het land van vinho verde, azulejos en de fado, en laat u meevoeren door het fantastische Portugal!