050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Sri Lanka

Reisinformatie Sri Lanka

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, staat al sinds de oude Grieken bekend als het paradijs op aarde. Marco Polo vond het al een van de mooiste eilanden ter wereld. Toen de Hollanders hier in het begin van de 17e eeuw aanmeerden, waren ze ook diep onder de indruk van de weelderige begroeiing, olifanten, pauwen en geurige kruiden en planten. Er is nog veel te vinden op Sri Lanka dat herinnert aan het bewind van de Hollanders.

De bezienswaardigheden van Sri Lanka laten overduidelijk zien dat dit land een parel in de Indische Oceaan is dankzij de rijke cultuurgeschiedenis, de overweldigende tropische natuur, de prachtige palmenstranden, de sprookjesachtige meren vol lotusbloemen en de oosterse gewoontes. Op het eiland ruikt u de vele soorten kruiden en specerijen. Overal ziet u uitgestrekte theeplantages en Engelse theetuinen. De oude koningssteden met hun prachtige paleizen en tempels zijn ware schatkamers van boeddhistische architectuur en kunst. Hier ervaart u een eeuwenoude cultuur en bent u getuige van bijzondere boeddhistische ceremonies.

Wanneer u in dit paradijs op aarde het beste vakantie kunt vieren? Onze reisleiders vertellen u graag wat de beste reistijd voor Sri Lanka is. Laat u onderdompelen in de cultuur en natuur van paradijselijk Sri Lanka!