050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Sri Lanka
Sri Lanka - Het paradijs op aarde

Beste reistijd Sri Lanka

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Sri Lanka? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en uw vakantie-agenda. Sri Lanka ligt slecht vijf graden boven de evenaar, wat betekent dat het in Sri Lanka altijd zomer is!

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd in Sri Lanka per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Februari, maart, en april
Deze maanden zijn droog met hoge temperaturen en zijn qua toerisme dan ook een drukke periode.

Mei en juni
In mei start de moesson waarbij vooral aan de westkust hevige regen valt in de namiddag en avond. De ochtenden zijn helder en zonnig. Qua toerisme is dit een rustige periode.

Juli en augustus
Dit zijn droge maanden met hoge dagtemperaturen. Door de Europese vakanties is dit een drukke periode qua toerisme. In deze maanden heeft u de kans om het 10 dagen durende Kandyan Esala Festival in Kandy mee te maken. Dit is een feestelijk gebeuren met veel dansers, drummers en prachtig versierde olifanten.

September en oktober
De temperaturen zijn aangenaam en dit is dan ook een uitermate geschikte periode voor een bezoek aan Sri Lanka. Er kan af en toe een beetje regen vallen.

November, december en januari
De nachten kunnen in deze periode wat kouder zijn. De temperaturen zijn begin november en eind januari het aangenaamst. Qua toerisme is dit een drukke periode.