050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Sri Lanka? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en uw vakantie-agenda. Een voordeel is dat Sri Lanka slechts vijf graden boven de evenaar ligt, wat betekent dat het in Sri Lanka altijd zomer is!

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka?

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Sri Lanka, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Februari, maart en april
In deze maanden is het op Sri Lanka droog, met hoge temperaturen. Februari, maart en april zijn qua toerisme dan ook een drukke periode.

Mei en juni
In mei start op Sri Lanka de moesson, waarbij vooral aan de westkust hevige regen valt in de namiddag en avond. De ochtenden zijn daarentegen vaak helder en zonnig. Qua toerisme is dit een rustige periode.

Juli en augustus
Dit zijn droge maanden waarin u op Sri Lanka kunt genieten van hoge dagtemperaturen. Door de Europese vakanties is dit een drukke periode qua toerisme. In deze maanden heeft u tevens de kans om het 10 dagen durende Kandyan Esala Festival in Kandy mee te maken. Dit is een feestelijk gebeuren met veel dansers, drummers en prachtig versierde olifanten.

September en oktober
De temperaturen op Sri Lanka zijn in september en oktober heerlijk en dit is dan ook misschien wel de beste reistijd voor een voor een bezoek aan Sri Lanka. Er kan af en toe een beetje regen vallen.

November, december en januari
De nachten kunnen in deze periode wat kouder zijn. De temperaturen zijn begin november en eind januari het aangenaamst. Qua toerisme is dit een drukke periode.