050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Suriname

Bezienwaardigheden Suriname

Paramaribo, Suriname
Nederlands Paramaribo
In 1613 is Paramaribo gesticht door Nederlanders, maar de stad kwam al vrij snel in Engelse handen terecht. In 1667 wisten de Nederlanders de Engelsen weer te verslaan: Suriname bleef ruim 300 jaar lang een Nederlandse kolonie. Het zal u dan ook niet verbazen dat u nog veel koloniale invloeden terugziet in Paramaribo. Naast de koloniale huizen en gebouwen herkent u ongetwijfeld de Nederlandse straatnamen zoals de Heerenstraat en de Gravenstraat.
St.Petrus-Pauluskathedraal, Suriname
St.Petrus- en Pauluskathedraal
In de omgeving van Paramaribo was meer hout dan steen voor handen, en dus bouwden de Nederlandse kolonisten rondom het Fort Zeelandia hun huizen van hout. Alleen belangrijke overheidsgebouwen werden gebouwd met steen, dat vanuit Nederland werd aangevoerd. De historische binnenstad van Paramaribo prijkt dan ook terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO: de houten koloniale gebouwen zijn zeer bijzonder. Echt indrukwekkend is de 19e-eeuwse St.Petrus- en Pauluskathedraal: een van de grootste houten gebouwen ter wereld. De Redemptoristenkerk in Roosendaal diende als voorbeeld. Na grote problemen met het onderhoud is de kathedraal sinds 2010 weer in volle glorie te bewonderen.
Fort Zeelandia, Suriname
Fort Zeelandia
Een van de opvallendste, stenen gebouwen in Paramaribo is Fort Zeelandia. Een trots fort, dat Suriname moest beschermen tegen buitenlandse aanvallen. De huidige naam, Fort Zeelandia, doet vermoeden dat het Nederlanders waren die de grondslagen voor het fort hebben gelegd. Maar niets is minder waar: het waren Engelse kolonisten, die onder leiding van Sir Willoughby, het fort stichtten. De Nederlanders hebben het fort later wel verder uitgebreid met enkele bastions, die kenmerkende namen dragen als Veere en Middelburg. Het fort is schitterend gerestaureerd en een bezoek eraan is verplichte kost voor iedereen die in Paramaribo komt. Het fort dient tegenwoordig als museum, waar u alles kunt leren over de Surinaamse geschiedenis.
Coronie, Suriname
Coronie en Nickerie
In de 18e eeuw richtten de Engelsen en Schotten katoenplantages op in het vruchtbare gebied dat nu bekend is als het district Coronie. Ook stonden er veel kokosplantages, waar kokosolie gemaakt werd. De bewoners van dit district wonen op een smalle strook met aan de ene kant de zee en aan de andere kant een moeras. Het is dan ook niet voor niets dat dit het dunstbevolkte gebied van Suriname is. Tegenwoordig wordt er veel rijst verbouwd en wordt in het water van de rijstvelden de Kwi-Kwi gevangen, een soort katvis. Via het hart van de rijstindustrie, Wageningen, reist u eenvoudig van Coronie naar het district Nickerie ligt. Hier kunt u wandelen over de Zeedijk. U waant zich even terug in Nederland wanneer u de eindeloze vlaktes met landbouwgrond ziet.
Bigi Pan, Suriname
Natuurgebied Bigi Pan
Het natuurgebied Bigi Pan, maar liefst 135.000 hectaregroot, heeft unieke kenmerken. De lagune staat onder invloed van eb en vloed van de zee en wordt gevoed met zowel zout zeewater als zoet water uit het binnenland. Het resultaat is een indrukwekkend estuarium, waar het wemelt van de vogels. In het natuurgebied leven maar liefst 122 verschillende soorten kustvogels, waaronder de visarend, de rode ibis en de steltloper. Dit schitterende natuurreservaat kunt u het beste per boot verkennen. U vaart door de mangroves en geniet van de vele soorten vogels die hier leven. Heeft u geluk en ziet u hier ook de kleine kaaimannen rondzwemmen?
Brownsberg, Suriname
Brownsberg
Wilt u het binnenland van Suriname ontdekken dan is het natuurpark Brownsberg in het district Brokopondo een aanrader! Als onderdeel van het Amazonegebied, het grootste regenwoud op aarde, kunt u hier genieten van het zeer indrukwekkende planten- en dierenrijk. De Brownsberg steekt ongeveer 500 meter uit boven het omliggende oerwoud en is 12.200 hectare groot. De biodiversiteit van het gebied is hoog. U kunt hier tal van dieren spotten: van slangen tot apen (8 verschillende soorten) en van kikkers tot zwijnen. In het Brownsberggebied zijn er kleine kreekjes die uitmonden in watervallen. U kunt hier dan ook een verfrissende duik in het water nemen.
Galibi, Suriname
Natuurreservaat Galibi
Galibi is een zeer bijzonder gebied in Suriname! Hier leven al jaren de inheemse indianen. U maakt kennis met deze gastvrije mensen en leert meer over hun tradities en gewoontes. Galibi is ook bijzonder vanwege de zeeschildpadden die hier elk jaar tussen februari en augustus hun eieren komen leggen. De kust in deze streek is uniek, het is de enige plaats in Suriname, waar u kunt genieten van de prachtige witte zandstranden! Let op: u begeeft zich hier in een beschermd natuurgebied en u kunt daarom niet overal zwemmen!