050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Tsjechië

Reisinformatie Tsjechië

Dit prachtige land in het hart van Europa heeft veel te bieden: van barokke stadjes tot middeleeuwse kastelen en van oerbossen tot prachtige berggebieden. In de Gouden Stad Praag, het centrum van het land, gaan sinds de val van het IJzeren Gordijn de moderne ontwikkelingen hand in hand met de restauratie van de prachtige historische binnenstad.

Iedereen moet een keer over de Karelsbrug gewandeld hebben, een bezoek gebracht hebben aan de gotische Sint Vituskathedraal in het burchtcomplex en de beroemde astronomische klok hebben bewonderd. Maar Praag heeft veel meer voor de cultuurreiziger: de jugendstilkunst van Alphonse Mucha, de joodse geschiedenis in het oude getto en de prachtige Moldau. Maar de bezienswaardigheden in Tsjechië bestaan uiteraard uit meer dan alleen Praag. Ook het zacht glooiende Reuzengebergte met schilderachtige plaatsjes en stijlvolle 19e-eeuwse kuuroorden, middeleeuwse kastelen en kleine stadjes als Kutna Hora strijden om uw aandacht. Meer dan genoeg om te ontdekken dus!

Wat de beste reistijd in Tsjechië is? Onze reisleiders vertellen het u graag. Wanneer gaat u dit fascinerende Midden-Europese land ontdekken?