050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Tsjechië

Beste reistijd Tsjechië

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Tsjechië? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen. Kiest u voor de aangename temperaturen van het voorjaar en het najaar die zich prima lenen voor een stedentrip naar Praag of wilt u in december de gezellige kerstsfeer opsnuiven?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Tsjechië per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (maart, april, mei en juni)
Aangename temperaturen en de natuur staat in bloei. Mei en juni zijn de beste maanden om naar Tsjechië te reizen.

Zomer (juli en augustus)
Aangename dagtemperaturen en veel zon, maar in deze maanden valt ook de meeste regen. Dit is een drukke periode qua toerisme.

Najaar (september en oktober)
September kent nog aangename temperaturen en ook oktober is nog een goede maand om naar Tsjechië de reizen. Er valt dan minder regen dan in de zomer.

Winter (november, december, januari en februari)
Het westen van Tsjechië heeft een milder klimaat, het oosten van het land kent strenge winters. De decembermaand is natuurlijk wel een prima periode om in Praag de Tsjechische kerstsfeer op te snuiven.