050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Vietnam
Vietnam - Fascinerend, gastvrij en exotisch!

Beste reistijd Vietnam

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Vietnam? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat Vietnam een ingewikkeld regenklimaat heeft. Er bestaat het gehele jaar de kans dat het ergens in Vietnam regent, maar dat wil niet zeggen dat dit ook iedere reis zo is. Vietnam is onder te verdelen in noord, midden en zuid en elk gebied heeft zijn eigen klimaat. Omdat onze reis van Noord naar Zuid gaat, heeft u met alle drie de gebieden te maken.

Klimaat in Vietnam

Vietnam kent drie verschillende klimaatzones. Het noorden kent vier jaargetijden. ’s Zomers is het er warm en in de winter kunnen de temperaturen dalen tot rond het vriespunt. Het kan dan ook mistig zijn. In het noorden valt de regentijd van juni tot september. Het centrum heeft een subtropisch klimaat. Het klimaat kan hier behoorlijk verschillen. In Nha Trang valt het droge seizoen van juni tot oktober, terwijl richting Dalat het droge seizoen van december tot maart is. Het kustgebied kan in het najaar te kampen hebben met slecht weer als gevolg van stormen op zee. Het zuiden heeft een tropisch klimaat. Van mei tot november brengt de zuidwest moesson veel regen. In de droge periode van februari tot mei kunnen de temperaturen tot veertig graden oplopen en is de luchtvochtigheid zeer hoog.

Hieronder vindt u klimaattabellen met per maand de gemiddelde temperatuur en hoeveelheid neerslag in Vietnam. De tabellen geven gemiddelden over langere periodes en zijn daarom slechts een indicatie.

Vietnam

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Hanoi
° C
22
25
27
30
33
35
36
36
33
30
27
25

mm
18
28
38
81
196
239
323
343
254
99
43
20
Ho Chi Minh
° C
32
32
34
34
33
32
32
32
31
31
31
31

mm
10
6
11
49
215
294
281
271
309
264
105
33

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Vietnam per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Oktober, november, december, januari, februari en maart
Hoewel er in het zuiden in oktober/november nog behoorlijke hoeveelheden neerslag kunnen vallen, zal deze voornamelijk in namiddag- avond en nacht vallen. In het Noorden en Midden kan er in deze periode overdag een bui vallen, maar u kunt ook prachtig zonnig weer hebben. Feitelijk is dit de beste periode om naar Vietnam te reizen, de temperaturen zijn aangenaam en ten opzichte van de zomermaanden is de luchtvochtigheid relatief laag.

April, mei en juni
Vrij hoge dagtemperaturen en zeer hoge luchtvochtigheid

Juli, augustus en september
Vrij hoge temperaturen en vooral in het midden kans op een (staart) van een typhoon. Dit zal gepaard gaan met zeer heftige regenbuien. Dit is dan ook een minder geschikte periode om naar Vietnam te gaan.