050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Zweden

Beste reistijd Zweden

Wat is de meest geschikte reisperiode voor uw reis naar Zweden? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen en uw vakantie-agenda. Gaat u voor de lange zomernachten waarin de zon in het noorden van Zweden amper ondergaat of wilt u juist het winterse Zweden ontdekken?

Beste reisperiode

Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Zweden per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (april, mei en juni)
De temperaturen stijgen en de natuur komt weer tot leven. Zweden is een mooie bestemming als het gaat om het spotten van verschillende soorten dieren in het wild. Zo heeft Zweden één van de grootste populaties bruine beren binnen Europa. Maar ook veelvraten, bevers, elanden, rendieren (Lapland), lynxen, lemmingen, vossen en wolven komen voor. Er zijn veel verschillende vogelsoorten (hoenen, arenden ) en de wateren zijn rijk aan vele soorten vis. Grasland en moeras zijn ’s zomers gevuld met fraaie wilde bloemen, waaronder veel orchideeën.

Zomer (juni, juli en augustus)
In Zuid-Zweden is de zomer aangenaam, met warme temperaturen en gemiddeld 19 uur daglicht. Midden-Zweden kent een wat koelere zomer met gemiddeld 21 graden in juli. In Noord-Zweden duurt de zomer korter, maar dat is wel de periode om te genieten van de middernachtzon.

Najaar (september en oktober)
De temperaturen dalen en het kan veel regenen, er zijn ook veel herfstkleuren te zien. In de nazomer kunt u genieten van bosbessen, vossenbessen, kruipbramen en Arctische frambozen. Er kan in oktober al sneeuw vallen op sommige plekken!

Winter (november, december, januari, februari en maart)
De eerste sneeuw valt al in oktober en het wordt snel kouder. In de meest noordelijke gebieden duurt de poolnacht ongeveer 2 maanden en komt de zon niet boven de horizon. De temperatuur kan dalen tot -30 en lager. In de heldere winternacht is daar de magie van het dansende Noorderlicht, de Aurora Borealis, te bewonderen. In vrijwel het hele land valt er in de winter redelijk veel sneeuw.