050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Zweden
Zweden - Ruimte, cultuur en natuur

Reisinformatie Zweden

Net zoals de andere Scandinavische landen is Zweden bijzonder rijk aan natuurschoon, met machtige bergen, besneeuwde toppen, schitterende meren, diepe bossen en een overvloed aan ruimte. Bijna drieduizend kilometer strand markeert de kustlijn. Boerderijen en kleine dorpjes met houten huizen omringen de talloze meren en rivieren. Zweden verrast haar ongetwijfeld met haar ongekende diversiteit!

In Stockholm kunt u de moderne kosmopolitische cultuur ervaren, terwijl de bosrijke natuur nooit ver weg is. Andere bezienswaardigheden in Zweden zijn de levendige studentenstad Kalmar en in Zweeds Lapland het ijshotel. De Zweden zijn een ruimdenkend volk: achter de gereserveerde houding gaan vriendelijke mensen schuil. Deze natuurliefhebbers trekken zich graag terug in hun huisjes op het platteland en houden van hun tradities en rituelen: de viering van de midzomernacht in juni en de Sint Lucia-processie in december zijn bijzondere belevenissen.

Laat u inspireren door de ruimte, cultuur en natuur van het schitterende Zweden! Wilt u weten wat de beste reistijd voor Zweden is? Onze reisleiders vertellen het u graag. Ga ook op vakantie naar Zweden en geniet van de rust, ruimte en cultuur!

Algemene informatie

Hoofdstad Stockholm
Staatsvorm Constitutionele monarchie
Oppervlakte 449.964 km²
Aantal inwoners ca. 9.880.604
Bevolkingsdichtheid ca. 21,9 per km²
Officiële taal Zweeds
Overige talen Samisch (Laplands), Fins
Religies Luthers 94%, katholiek 1,5%, pinkstergemeente 1%, overig 3,5%
Economie Diensten 69%, industrie 28%, landbouw 3%