050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Immense culturele rijkdom

Namasté, welkom in India: een land vol diversiteit, overweldigende natuur, kleurrijke mensen, historische plaatsen, moderne steden en een rijke cultuur. India herbergt de mooiste plekken met overweldigende geuren en kleuren. Het fascinerende land is de bakermat van een aantal grote religies, zoals het hindoeïsme, boeddhisme en sikhisme. Met meer dan 330 miljoen goden en godinnen die over u waken, hoeft u zich in India zeker geen zorgen te maken! Nu nog herinneren de prachtige hindoe- en jaïntempels aan de oude religies en culturen. Maar ook middeleeuwse forten en prinselijke paleizen tooien het landschap. Eeuwenlang was India namelijk een kolonie van Portugal, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Deze privéreis neemt u mee naar de twee zuidelijkste deelstaten van India: Tamil Nadu en Kerala. U begint uw reis in het land van de Tamils. Alles herinnert hier aan de rijke religieuze geschiedenis van deze regio. Oeroude tempelruïnes worden afgewisseld door kleurrijke hindoetempels die nog altijd volop in gebruik zijn. Het beeldhouwwerk dat u hier ziet, geeft een schitterend beeld van de rijkdom en de kunstzinnigheid van de vroegere bevolking. In de kuststreek ziet u ook de invloeden van de Britten, Portugezen en Nederlanders, die hier sinds de 17e eeuw hun stempel op het gebied hebben gedrukt. Via de iconische steden Tanjore en Trichy komt u aan in Madurai. De tempel die hier staat, steekt de Taj Mahal naar de kroon voor wat betreft architectonische schoonheid. In Periyar komt u tot rust in de natuur, voordat u de bergen in reist. In Munnar bezichtigt u de uitgestrekte theeplantages en in de zuidwestkust van India geniet u van de ‘back waters’.

We hebben voor u een route uitgestippeld waarmee u het mooiste van dit deel van India ontdekt. Alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn tijdens deze privéreis voor u geregeld. Uw privéchauffeur laat u onderweg al het moois zien. In de diverse steden nemen verschillende gidsen, die u alles van hun stad kunnen vertellen, het over. U overnacht meerdere keren op bijzondere plaatsen, zoals in een nationaal park en op een kettuvallom-boot. Alle hotels beschikken over een zwembad om na een mooie dag een lekkere frisse duik te nemen en te kunnen bijkomen van de indrukken. Ontdek het rijke zuiden van India!

Pluspunten
vluchten Jet Airways of Etihad Airways
ruimbagage
14 dagen auto met privéchauffeur
diverse transfers
toeristenklassehotels
14x ontbijt, 1x lunch en 1x diner
1 nacht op een houseboat
diverse excursies met Engelssprekende gids
inclusief entreegelden
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
miljoenenstad Chennai
heilige stad Kanchipuram
Pancha Rathas in Mahabalipuram
Puducherry en Swamimalai
Sri Meenakshitempel in Madurai
Periyar National Park
theevelden van Munnar
backwaters Kerala
paleis Mattancherry in Cochin
Sietske, SRC Reizen
Sietske
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: boottocht backwaters Kerala
Het backwatergebied is een uniek ecosysteem, waar vele vogelsoorten op afkomen. Hier kijkt u uw ogen uit!

De reis in het kort

Amsterdam/Düsseldorf – Chennai
Chennai – Kanchipuram – Mahabalipuram
Mahabalipuram
Mahabalipuram – Puducherry
Puducherry – Swamimalai
Swamimalai – Thanjavur
Thanjavur – Trichy – Karaikkudi
Karaikkudi – Madurai
Madurai
Madurai – Periyar
Periyar – Munnar
Munnar
Munnar – Kumarakom
Backwaters in houseboat
Alleppey – Cochin
Cochin
Cochin – Dubai – Amsterdam/Düsseldorf
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam/Düsseldorf – Chennai

U vliegt van Amsterdam of Düsseldorf naar Chennai met een overstap.

dag 2: Chennai – Kanchipuram – Mahabalipuram

Na aankomst op de luchthaven van Chennai wordt u verwelkomd door onze vertegenwoordiger. Samen met een gids maakt u tijdens een ochtendexcursie kennis met de miljoenenstad Chennai. De stad is bij u wellicht beter bekend onder de voormalige naam van de stad: Madras. Ondanks dat de Britten de stad in de 18e eeuw stichtten, is Chennai een typisch Indiase stad. Alleen de kathedraal en het St.George-fort herinneren aan de Britse geschiedenis. U wandelt over de boulevard, waar u uitzicht heeft op Marina Beach, het op een na grootste stadsstrand ter wereld. Uiteraard bezoekt u ook nog het fort St.George. Daarna reist u met uw chauffeur door naar Kanchipuram. Kanchipuram is een van de zeven heilige steden van India en is bekend als ‘de gouden stad van duizend tempels’. De stad telt in werkelijkheid 125 tempels, die veel bedevaartgangers aantrekken. Hier ziet u voorbeelden van vroege tempelarchitectuur en bezoekt u de tempels Ekambareshwar en Kailashnath. Tegen het einde van de middag komt u aan in Mahabalipuram, waar u de twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 150 km)

¡ Extra
Voor een meer ontspannen begin van de reis kunt u de eerste nacht ook in Chennai verblijven. De reis zal dan een dag langer duren. Vraag naar de mogelijkheden.

dag 3: Mahabalipuram

In Mahabalipuram, een vriendelijk havenplaatsje ten zuiden van Chennai, staan verschillende historische monumenten die zijn gebouwd tussen de 7e en 9e eeuw. De oude tempels, beelden en sculpturen stammen uit een vroeg stadium van de Dravidiaanse architectuur, met veel hindoeïstische ontwerpen. U bezoekt met een gids het hindoeïstische tempelcomplex Pancha Rathas, de ‘vijf wagens’. Deze vijf tempels zijn uitgehouwen uit massieve brokken graniet. Bij elke tempel staat een massief dierenbeeld. De Kusttempel, een tempel die u ook bezoekt, kijkt uit over de Golf van Bengalen. De buitenkant van deze tempel toont sporen van jarenlange blootstelling aan wind en zeewater. In de tempel ziet u grote fresco’s van Vishnu en Shiva. De middag kunt u bijvoorbeeld gebruiken om te ontspannen aan het strand. Uiteraard staat uw chauffeur voor u klaar om u naar meer bezienswaardigheden te brengen.

dag 4: Mahabalipuram – Puducherry

Via de kustweg brengt uw chauffeur u in zuidelijke richting naar Puducherry, voorheen Pondicherry. ‘Pondy’, zoals de stad door haar inwoners wordt genoemd, is in de 17e eeuw door de Fransen gesticht. In de stad bezoekt u de spirituele gemeenschap van Sri Aurobindo Ashram. De Indische goeroe Sri Aurobindo stichtte de gemeenschap in de jaren '20 van de vorige eeuw samen met zijn spirituele partner Mirra Alfassa, ook wel ‘De Moeder’ genoemd. Yogaliefhebbers zullen dit bezoek zeker bijzonder vinden, omdat yoga binnen de gemeenschap een belangrijk deel van de dagbesteding uitmaakt. U ziet de marmeren ‘Samadhi’, waar de stoffelijke resten van Sri Aurobindo en ‘De Moeder’ worden bewaard. Het prachtige Puducherry, waarin een deel van de bijzondere film ‘Life of Pi’ is opgenomen, is een fascinerende mix van Franse koloniale en Indische invloeden. Tijdens een stadsrondrit met een gids ziet u de christelijke Notre-Dame de la Conception en enkele mooie hindoetempels. U overnacht in Puducherry. (reisafstand ca. 110 km)

dag 5: Puducherry – Swamimalai

U verlaat de oostkust van India en reist het binnenland in, op weg naar Swamimalai. Hier staat uw hotel voor de komende nacht. Samen met een gids verkent u vanmiddag Swamimalai. Dit dorpje is een belangrijke pelgrimsbestemming in Zuid-India. Volgens legendes is dit de vierde van de zes ‘Arupadai veedu’: heiligdommen geweid aan Muruga. Dé tempel van de stad, de Swamimalai Murugan-tempel, staat op een kunstmatige heuvel waar zestig stenen traptreden naartoe leiden. In het hindoeïsme symboliseren deze zestig treden de zestig jaar durende cyclus die leidt naar de heer Subramanya. (reisafstand ca. 170 km)

dag 6: Swamimalai – Thanjavur

Uw chauffeur brengt u naar Thanjavur. Thanjavur is een van de oudste steden van India. Volgens een plaatselijke legende is de naam van de stad afgeleid van het woord ‘Tanjan’, een ‘asura’ (reus) uit de hindoeïstische mythologie. Hij zou op deze plaats gedood zijn door de hindoegod Neelamegha Perumal, een vorm van Vishnu. Samen met een gids verkent u de bezienswaardigheden van Thanjavur. Kunst en handwerk zijn belangrijk in deze regio. Daarom bezoekt u in de middag een kunstgalerie. De lange geschiedenis van de stad uit zich in verscheidene gebouwen. Tijdens een bezoek aan het Thanjavur-paleis ziet u de woon- en leefvertrekken van de familie die hier van de 17e tot aan het einde van de 19e eeuw heerste. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Brihadishwara-tempel, die is gewijd aan Shiva. U overnacht net buiten Thanjavur. (reisafstand ca. 90 km)

dag 7: Thanjavur – Trichy – Karaikkudi

Onderweg naar Karaikudi bezoekt u Trichy. Officieel heet de stad Tiruchirappalli, maar in de volksmond wordt deze naam afgekort tot Trichy. Trichy ligt aan de oevers van de Cauvery-rivier en staat bekend om de prachtige Ranganatha-tempel, die u met een gids bezichtigt. Dit aan de hindoegod Vishnu geweide heiligdom wordt beschouwd als de grootste hindoetempel ter wereld. Mede hierdoor is Trichy een van de belangrijkste hindoesteden van India. Aansluitend bezoekt u het Rotsfort. Dit tempelfort ligt op een 80 meter hoge rots. Vanaf boven heeft u een schitterend uitzicht over de stad. Tegen het einde van de middag komt u aan in Karaikkudi, waar u overnacht. (reisafstand ca. 180 km)

dag 8: Karaikkudi – Madurai

Vanochtend verkent u met een gids Karaikkudi. De overheid heeft van Karaikkudi een erfgoedstad gemaakt, vanwege de kalkstenen paleishuizen die hier te zien zijn. Door een prachtig groen landschap vol kokospalmen en langs kleurrijke dorpjes reist u in oostelijke richting naar Madurai. Madurai is al honderden jaren een belangrijke bestemming voor pelgrims in zuidelijk India. Hier verblijft u twee nachten. (reisafstand ca. 140 km)

dag 9: Madurai

Madurai is een van de oudste steden in zuidelijk India en absoluut een van de hoogtepunten van uw reis door Tamil Nadu. Hier bezoekt u samen met een gids de Sri Meenakshi-tempel, een van de mooiste tempelcomplexen van India. Pelgrims vanuit heel het land en daarbuiten komen hier naar toe uit eerbetoon voor de godin Meenakshi. De tempel is een schitterend voorbeeld van de Dravidiaanse architectuur. Iedere gopuram (toren bij de ingang) van de tempel is zeer rijk versierd met de meest prachtige en kleurrijke mythologische beelden uit het hindoeïsme. Aansluitend wandelt u door de belangrijkste straat die naar de tempel leidt. Mensen van allerlei pluimage lopen hier door elkaar. De vele kleuren, de winkeltjes aan de rand van de straat en de tempel in de verte zorgen voor een bijzondere sfeer, die alleen te vinden is in deze fascinerende tempelstad.

dag 10: Madurai – Periyar

U laat de hectiek van de stad achter u. Uw chauffeur brengt u naar de rust van het nationale park Periyar. Dit park is gesticht als een olifantenreservaat. Nadat dit een succes bleek te zijn, is er aan het begin van deze eeuw een tijgerproject bij gekomen. Er leven hier grote groepen olifanten, apen, zwijnen en wilde honden. Hoewel de kans klein is, is het hier mogelijk dat u oog in oog komt te staan met de Indiase tijger. U verblijft in het dorpje Thekkady, dat in het park ligt. Nadat u bij uw resort bent aangekomen, waar u een nacht verblijft, neemt een gids u mee op een wandeling door het park. De wandeling gaat door de groene bossen en moerasachtige graslanden. U komt dicht bij de natuur en de wandeling is een uitstekende gelegenheid om vogels te spotten. Ook de kleurrijke vlinders die hier voorkomen zullen regelmatig uw aandacht trekken. (reisafstand ca. 170 km)

dag 11: Periyar – Munnar

Voordat u het park verlaat, maakt u vroeg in de ochtend een boottocht op het meer van het park. Dit stuwmeer biedt het vele wild van het park voldoende drinkwater. Vanaf het water kunt u met een beetje geluk het drinkende wild zien. Wie weet bent u getuige van de uitgebreide badceremonie van een kudde olifanten! In de middag reist u door de bergketen West-Ghats in noordelijke richting naar Munnar. In deze stad, op circa 1.600 meter hoogte, wordt het nooit echt heel warm. De temperatuur ligt hier overdag het hele jaar door tussen de 21 en 26 graden Celsius: een heel verschil met de hitte die er in lager gelegen gebieden kan heersen. U verblijft twee nachten in Munnar. (reisafstand ca. 120 km)

dag 12: Munnar

Het klimaat van het subtropische hoogland rond Munnar is ideaal voor het verbouwen van thee. Tijdens de excursie van vandaag vertelt uw gids u meer over de theeproductie. U bezoekt een van de diverse theeplantages die het gebied rijk is. Er zijn hier plantages op een hoogte van meer dan 2.100 meter, die behoren tot de hoogste plantages ter wereld. De vrouwen plukken de jonge theeblaadjes en dragen deze in een bamboemand mee op hun rug. Het is een tijdrovende klus en volledig handwerk: een fascinerend gezicht! Vanaf de Lockhart Gap heeft u een schitterend uitzicht over de vallei van Munnar, die met theevelden is bedekt. De bewolking hangt hier vaak tussen de bergen, wat zorgt voor een betoverend beeld. U sluit de dag af met een bezoek aan het nationale park Eravikulam, waar u de zeldzame Nilgiri Tahr-geit kunt spotten. Hier leeft de grootste populatie van deze geiten, maar ook de jakhals, de wilde hond en het luipaard komen hier voor, net als diverse soorten herten.

dag 13: Munnar – Kumarakom

Via bochtige bergwegen daalt u af naar zeeniveau. Hier is het landschap totaal anders dan in de hooglanden, waar u de afgelopen dagen heeft doorgebracht. Smalle watertjes worden afgewisseld door grote meren en kokospalmen completeren de bijzondere omgeving. U maakt met een gids een boottocht over de ‘backwaters’ van Kerala. Deze lagunes van brak water vormen een bijzonder aaneengesloten waternetwerk van natuurlijke en kunstmatige kanalen. Dit maakt van het backwatergebied een uniek ecosysteem, waar vele vogelsoorten op afkomen. Toch wonen hier ook mensen: het gebied wordt daarom ook wel ‘het Venetië van India’ genoemd. Omdat er geen wegen zijn, gaat al het vervoer per boot. Zelfs de kinderen worden met een boot naar school gebracht. Hier verblijft u in een hotel op een spectaculaire locatie: aan de oever van Vembanad Lake, nabij Kumarakom. (reisafstand ca. 140 km)

dag 14: Backwaters in houseboat

U verlaat het hotel en gaat aan boord van een kettuvallom, een boot die traditioneel werd gebruikt om goederen te vervoeren over de backwaters. Deze boot is omgebouwd tot een houseboat en voorzien van alle gemakken. Een schipper vaart u door het gebied en een kok zorgt voor de maaltijden, vooral traditionele gerechten uit Kerala en specialiteiten uit de streek, zoals vis en garnalen. Terwijl u door de kanalen vaart, komt u langs afgelegen dorpjes. Hier ziet u het dagelijks leven van de backwaters: hoe de mensen leven van de visvangst, handel drijven en zich door het gebied bewegen. Ook komt u in prachtige, vrijwel onaangetaste delen van de backwaters en bent u letterlijk midden in de natuur. U overnacht aan boord van de houseboat.

dag 15: Alleppey – Cochin

In de ochtend meert uw houseboat af in Alleppey en neemt u afscheid van de backwaters. Aansluitend wordt u naar Cochin gebracht, waar u de laatste twee nachten verblijft. U bezoekt in de middag de specerijenmarkt, waar de aroma’s van gember, kardemom, kurkuma en peper gemengd worden tot een bijzondere geur. Nog altijd neemt Cochin een belangrijke plaats in de wereldwijde specerijenhandel in. ’s Avonds woont u een Kathakali-dansshow bij. Hierbij beelden mannelijke dansers, in kleurrijke kostuums en met make-up op, bekende Indiase verhalen uit. Ze nemen u mee op een reis door de geschiedenis van India. (reisafstand ca. 65 km)

dag 16: Cochin

U vervolgt de kennismaking met Cochin, of Kochi zoals de stad tegenwoordig officieel heet, tijdens een stadstour met uw chauffeur en een gids. De rijke historie van de stad zorgt ervoor dat hier Portugese, Nederlandse en Britse invloeden te vinden zijn. In het begin van de 16e eeuw stichtten de Portugezen hier de eerste nederzetting. In de tweede helft van de 16e eeuw nam Nederland de macht over. De Britten deden dit in het begin van de 19e eeuw. U wandelt door het oude deel van de stad: fort Cochin. In tegenstelling tot het nieuwe deel van de stad (Ernakulam) is het schiereiland van de oude stad een oase van rust. U bezoekt hier het Hollandse paleis, Mattancherry, dat gek genoeg ooit een gift was van de Portugezen aan de maharadja. Ook ziet u hoe de joodse gemeenschap hier leeft, wat ze al doen sinds het begin van de jaartelling. De synagoge die hier staat, is een van de weinige synagogen van India die dienst doen. De synagoge is gesloten voor publiek op vrijdag en zaterdag.

dag 17: Cochin – Dubai – Amsterdam/Düsseldorf

U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar Nederland of Duitsland.

dag 18: Aankomst Nederland

U landt op de luchthaven van Amsterdam of Düsseldorf.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van Emirates. U kunt vliegen vanaf Amsterdam of Düsseldorf. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van Emirates vanaf Amsterdam. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals KLM of Etihad Airways of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
Emirates

Amsterdam - Dubai14:30 - 00:10 uur
Dubai - Chennai02:50 - 08:15 uur
Kochi - Dubai09:40 - 12:10 uur
Dubai - Amsterdam15:20 - 20:00 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag zult afleggen (alleen autokilometers). Hou er rekening dat de wegen in India niet van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland en dat de reis daardoor langer kan duren dan u in Nederland gewend bent.

Hotels

We hebben voor u toeristenklassehotels geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Accord Metropolitan hotel in Chennai, India
Hotel Metropolitan - Chennai
Accord Metropolitan hotel is van buiten een hypermodern gebouw. Van binnen oogt het hotel door een combinatie van luxueuze materialen, authentieke elementen en modern comfort heerlijk stijlvol. Het hotel beschikt onder meer over een zwembad en een spa-centrum. De nette kamers zijn comfortabel en beschikken over een tv, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi.

Bekijk de website van Accord Metropolitan hotel
Mamalla Heritage, India
Hotel Mamalla Heritage - Mahabalipuram
Hotel Mamalla Heritage ligt op een paar honderd meter van het strand van de Golf van Bengalen. Het hotel beschikt over goed uitgeruste kamers en het is heerlijk toeven bij het zwembad. Het hotel ligt dicht bij de populaire lokale bezienswaardigheden. U verblijft in een deluxe kamer. U maakt gratis gebruik van wifi. Bekijk de website van het Mamalla Heritage.

Bekijk de website van Mamalla Heritage
Atithi, India
Hotel Atithi - Pondicherry
Dit prachtige hotel ligt in het hart van de stad Pondicherry. Hiermee is het hotel de perfecte uitvalsbasis om deze prachtige omgeving te verkennen of een bezoekje aan het strand te brengen. U verblijft in een superiorkamer die van alle gemakken voorzien. In dit hotel kunt u gratis gebruik maken van wifi. Bekijk de website van het Hotel Atithi.

Bekijk de website van Hotel Atithi
Indeco Swamimal, India
Hotel Indeco Swamimalai - Kumbakonam
Indeco Swamimalai ligt nabij de Kaveri rivier. Het hotel beschikt over drie restaurants, een zwembad, een wellnesscentrum, een lounge en er is gratis wifi aanwezig. De kamers zijn voorzien van een tv, een minibar en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Indeco
Ideal River View, India
Resort Ideal River View - Thanjavur
Het prachtige Ideal River View Resort heeft een panoramisch uitzicht op de rivier de Cauvery. De kamers van het hotel zijn fraai ingericht en bieden uitzicht op de rivier. In de mooi onderhouden tuin rondom het hotel kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Bekijk de website van Ideal River View Resort
The Bangala, India
Hotel The Bangala - Karaikudi
De Bangala, de Tamil uitspraak van de bungalow, ligt in een schilderachtig erfgoedhotel aan de rand van Karaikudi. Het hotel heeft een traditioneel interieur, prachtige tuinen en een klassieke feestzaal. Alle kamers beschikken over een uniek design en zijn van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van The Bangala
Royal Court Hotel, India
Hotel Royal Court - Madurai
Dit hotel ligt in Madurai, dicht bij de Meenakshi Amman-tempel, het Thirumalai Nayak paleis en Vandiyur Mariamman Teppakulam. Alle kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. De wifi in het hotel is gratis voor gasten. Bekijk de website van het Royal Court.

Bekijk de website van Royal Court
Greenwoods, India
Hotel Greenwood - Kumily
Dit luxueuze hotel ligt in een prachtig natuurgebied in Kumily, een klein stadje omgeven door dichte bossen en hellingen vol met specerijen. Onder een weelderig bladerdak van tropische bomen is er veel te ontdekken en te beleven. Geniet van de oase van rust en luister naar de melodie van de fluitende vogels.

Bekijk de website van Greenwood
Blackberry Hills nature & spa resort Munnar, India
Hotel Blackberry Hill - Munnar
Prachtig gelegen in het berggebied van Munnar biedt dit hotel serene rust en prachtige uitzichten. Dit kleinschalige natuurresort bestaat uit 16 villa’s. Er is een restaurant en er worden holistische wellness-behandelingen aangeboden. De nette villa’s zijn in samenhang met de natuur gebouwd en bieden vanaf de patio een mooi uitzicht over de omgeving. Er is wifi aanwezig.

Bekijk de website van Blackberry Hills nature&spa resort
Backwater Ripples, India
Hotel Backwater Ripples - Kumarakom
Dit hotel ligt in een prachtig aangelegde tuin van 10 hectare. De in lokale stijl ontworpen accommodatie beschikt over moderne voorzieningen. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk de prachtige omgeving van Kumarakom bezoeken.

Bekijk de website van Backwater Ripples
House boat, India
Hotel House boat - Cochin
Deze varende hotelkamer is van alle gemakken voorzien. U verblijft in een 2-persoonskamer met een eigen badkamer. Uw kok verzorgt de maaltijden aan boord en u kunt op het dek genieten van het voorbijtrekkende landschap.
Radisson Blu Kochi, india
Hotel Dream – Cochin (Radisson Blu Kochi) - Cochin
Dit elegante hotel ligt in het centrum van Cochin, de kosmopolitische commerciële hoofdstad van Kerala. Het hotel wordt omringd door de mooiste natuurlijke stranden, het bruisende Kerala en de natuurlijke haven.

Bekijk de website van hotel Dream - Radisson Blu

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Chennai en Cochin – Amsterdam met Jet Airways met een overstap óf
Vlucht Düsseldorf – Chennai en Cochin – Düsseldorf met Etihad Airways met een overstap.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
15 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur en airconditioning.
Transfer luchthaven Chennai – hotel.
Transfer hotel – luchthaven Cochin.
Verblijf in toeristenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of douche en een toilet.
Overnachting op een houseboat op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner).
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
12 dagen begeleiding door Engelssprekende gidsen.
Stadstour in Chennai.
Bezoek aan Ekambareshwar- en de Kailashnath-tempel in Kanchipuram, een van de zeven.
Bezoek aan hindoeïstisch tempelcomplex in Mahabalipuram.
Bezoek aan spirituele gemeenschap van Sri Aurobindo Ashram in Puducherry.
Stadsrondrit in Puducherry.
Bezoek aan kunstgalerie, Thanjavurpaleis en Brihadishwaratempel in Thanjavur.
Bezoek aan Ranganathatempel en Rotsfort in Trichy.
Bezoek aan erfgoedstad Karaikkudi.
Bezoek aan Sri Meenakshitempel.
Wandeling door nationale park Periyar.
Boottocht in een internationaal gezelschap in Periyar National Park.
Bezoek aan theeplantage.
Bezoek aan nationale park Eravikulam bij Munnar.
Boottocht over backwaters van Kerala.
Boottocht over backwaters van Kerala inclusief lokale specialiteiten.
Traditionele Kathakali-dansshow in Cochin.
Stadstour in Cochin.
Entreegelden.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis uitbreiden met een 3-daagse strandverlenging in Kovalam of Mararikulam, óf een 3-daags bezoek aan Agra om de Taj Mahal te bekijken. U vliegt in dat geval op dag 19 terug naar Nederland. Desgewenst kunt u de verlengingen ook met een of meerdere nachten uitbreiden. Hieronder vindt u informatie over verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

3-daagse verlenging Agra
Een reis door India is niet compleet zonder een bezoek aan de Taj Mahal. Na afloop van uw reis door Zuid-India kunt u er daarom voor kiezen om uw vakantie te verlengen met een 3-daagse excursie naar een van de meest bijzondere gebouwen ter wereld. In plaats van op dag 17 terug te vliegen naar Nederland, vliegt u naar Delhi en brengt u een bezoek aan Agra. Deze verlenging is inclusief vluchten en een excursieprogramma van drie dagen. U vliegt in dat geval op dag 19 terug naar Nederland. Desgewenst kunt u dit ook met een of meerdere extra nachten uitbreiden. Vraag hiernaar bij uw reservering.