050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
Belangrijk!+
Voor een reis naar het buitenland heeft u grensdocumenten en soms ook een visum nodig. Welke documenten vereist zijn, kunt u hieronder per land bekijken. Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden! Wij attenderen u erop dat de hieronder vermelde gegevens uitsluitend gelden voor Nederlanders. In de praktijk blijkt dat de informatie betreffende grensdocumenten sterk aan veranderingen onderhevig is. Bovendien kunnen er aanvullende eisen zijn, bijvoorbeeld als u met minderjarige kinderen reist. Ook deze (aanvullende) inreisvoorwaarden veranderen nogal eens. Wij adviseren u dan ook om voor de meest actuele informatie op de website van Nederland Wereldwijd te kijken onder Reisadvies per bestemming. Als u wilt weten welke landen recentelijk hun inreisvoorwaarden gewijzigd hebben, kunt u deze website raadplegen (inhoud in het Engels). Wij wijzen u er met nadruk op dat het altijd uw eigen verantwoordelijkheid blijft, te beschikken over de juiste grensdocumenten en op de hoogte te zijn van de inreisvoorwaarden van uw vakantiebestemming.
Kopie identiteitsbewijs+
Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten, er wordt ook vaak naar gevraagd bij hotels. Er wordt aangeraden om uw paspoort niet af te geven tijdens een reis. Soms wordt ook aanbevolen om geen kopieën af te geven. Zo’n weigering kan in sommige landen echter vervelende gevolgen voor u hebben. Om problemen te voorkomen kunt u van tevoren zelf kopieën maken en de maatregelen nemen die de overheid adviseert. Lees de informatie van de overheid ter voorkoming van identiteitsfraude.
Visum+
Voor een aantal bestemmingen heeft u een (e)-visum nodig of dient u zich voorafgaande aan de reis online te registreren. De kosten voor een visum dan wel een online registratie zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit zelf regelen via de desbetreffende instanties dan wel via onze vertrouwde partner VisumPro. Hieronder vindt u bij de bestemmingen waar een visum voor noodzakelijk is, meer informatie hierover.

Tip!
Moet u uw paspoortnummer invullen bij het aanvragen van een visum? Bedenk dan dat de letter O in het Nederlandse paspoort niet voorkomt . Het gaat dus altijd om het cijfer nul.
Albanië+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot minstens 90 dagen na verblijf.
Argentinië+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst met één lege visumpagina.
Armenië+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Australië+
Paspoort, geldig tot 6 maanden geldig na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Australië een elektronisch visum nodig. Voor uw vertrek moet u zich online registeren via ETA (Electronic Travel Authorization). Via de knop 'apply now' dient u een account aan te maken, waarna u het elektronisch visum (eVisitor-visum) kunt aanvragen. Het aanvragen van het eVisitor-visum is kosteloos en het visum is 12 maanden geldig vanaf de datum van uitgifte.
België+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Bhutan+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt een visum digitaal online aanvragen via de overheid van Bhutan (informatie in het Engels).

Wanneer u naar Bhutan reist via India of Bhutan verlaat via India dan heeft u ook een visum voor India nodig. Omdat u over land reist is een e-visum voor India niet mogelijk. Zie hieronder bij India.
Bosnië-Herzegovina+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot minimaal 3 maanden na verblijf.
Botswana+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ouders die met minderjarige kinderen naar Botswana reizen moeten in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind(eren). Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er nog meer aanvullende maatregelen.
Bulgarije+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Cambodja+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Cambodja een visum nodig, dat u bij aankomst in Cambodja koopt. Hiervoor heeft u een pasfoto en twee kopieën van uw paspoort nodig. Dit visum kost circa US$ 34,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in Amerikaanse dollars, als u vanuit Vietnam Cambodja binnenkomt. Voor het visum van Cambodja dient u minimaal drie lege pagina’s in uw paspoort te hebben. Als u dit niet heeft, kost het visum US$ 10,- meer. Let op: De Amerikaanse dollarbiljetten moeten echt nieuw zijn, er mag haast geen kreukje in zitten!
Canada+
Paspoort, geldig tot na verblijf. Daarnaast moet u zich voor uw reis naar Canada, voor vertrek online registeren via ETA (Electronic Travel Authorization). Deze registratie kost circa CA$ 7,-, en moet online met een creditcard betaald worden. Het visum is digitaal gelinkt aan uw paspoort en is vijf jaar geldig of tot uw paspoort is verlopen.
Chili+
Paspoort, geldig tot na verblijf. Laat uw paspoort stempelen bij binnenkomst! Komt u Chili binnen, let er dan op dat u een stempel in uw paspoort krijgt. Ook krijgt u een toeristenkaart. Bewaar deze kaart goed. Zonder de stempel en de kaart kunt u problemen krijgen bij vertrek uit het land.
China+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar China een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.
Colombia+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Costa Rica+
Paspoort, minimaal nog 1 dag geldig bij aankomst. Bij aankomst moet u een bewijs overleggen dat u binnen 180 dagen het land weer gaat verlaten. Een bewijs is bijvoorbeeld een vliegticket voor de terugreis naar Nederland of een reis naar een ander land. Bekijk op de website van het Costa Ricaans Instituut voor Toerisme welke voorwaarden gelden voor het inreizen (informatie in het Engels). Reist u over land Costa Rica in of uit (bijvoorbeeld via Panama), let er dan op dat u stempels in uw paspoort krijgt van het land dat u verlaat en het land waar u binnenkomt. Als u geen goede stempels heeft, kunt u een boete krijgen of komt u het land niet meer in.
Cuba+
Paspoort, geldig tot na 6 maanden verblijf. Daarnaast heeft u voor Cuba een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.

Ziektekostenverzekering verplicht voor Cuba
Het is verplicht dat reizigers die naar Cuba reizen beschikken over een geldige ziektekostenverzekering. Wanneer geen geldige ziektekostenverzekering kan worden aangetoond bij aankomst op de luchthaven dan is men verplicht om deze lokaal op Cuba aan te schaffen. Belangrijk om te weten is dat een Amerikaanse ziektekostenverzekering op Cuba niet wordt geaccepteerd. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw eigen verzekeraar voor het verkrijgen van een Engelstalige verklaring. In deze verklaring dient te worden opgenomen welke medische kosten tijdens de vakantie in Cuba zijn gedekt, het polisnummer, de naam van de reiziger(s) en de naam van de verzekeraar. Neemt u de originele verklaring mee naar Cuba; door de autoriteiten kan hierom worden verzocht. Wij raden u aan om dit zo snel mogelijk te regelen, zodat u als reiziger probleemloos naar en in Cuba kunt reizen. Voor het niet in bezit hebben van geldige reisdocumenten, waaronder deze verklaring, wordt geen verantwoordelijkheid gedragen door de reisonderneming.
Cyprus+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Denemarken+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Duitsland+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Ecuador+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Egypte+
Paspoort met minimaal één lege visumpagina, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw bezoek aan Egypte een visum nodig dat wij voor u bij aankomst op de luchthaven van Cairo regelen. U wordt hier verwelkomd door een medewerker van het lokale agentschap van SRC Reizen. Deze plakt een visumzegel in uw paspoort en daarmee kunt u naar de paspoortcontrole gaan. De SRC-reisleider wacht u op in de aankomsthal. De kosten voor het visum, circa € 25,- zijn niet inbegrepen in de reissom en kunt u tijdens de reis in euro's aan de reisleider voldoen.
Estland+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Ethiopië+
Paspoort, geldig tot minstens 6 maanden bij aankomst, met minimaal twee lege visumpagina's. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Ethiopië ook een visum nodig. Voor uw vertrek moet u online een visum aanschaffen. U kunt via deze website een e-visum kopen. U heeft hiervoor wel een creditcard nodig. De kosten hiervoor zijn US$ 52,- (circa € 46,-). Bij uw aanvraag dient u bij contactpersoon in Ethiopië het volgende in te vullen:
Yared Tour&Travel
p/o Box 309
Addis Abeba
Ethiopia
Finland+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Frankrijk+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Georgië+
Paspoort of identiteitskaart, minimaal 6 maanden geldig na verblijf.
Ghana+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Ghana een visum nodig. U kunt dit visum zelf regelen via onze vertrouwde partner VisumPro. Het visum kost circa € 180,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Om dit visum aan te kunnen vragen heeft uw paspoort minimaal twee lege visumpagina's nodig. Tevens dient u een kopie van uw gele koorts vaccinatie te overleggen. Meer informatie vindt u op VisumPro.nl.
Gibraltar+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Griekenland+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Groot-Brittannië+
Paspoort, geldig tot na verblijf.

LET OP: na BREXIT is het niet meer mogelijk om met alleen een identiteitskaart naar Groot-Brittannië te reizen. Uitsluitend met een geldig paspoort heeft u toegang tot Groot-Brittannië. U dient uw paspoort te kunnen tonen bij de grensovergang / overtocht.
Guatemala+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u zich voor uw reis naar Guatemala online registeren via een online formulier. Na het invullen krijgt u per e-mail een bewijs met een QR-code dat u op verzoek moet kunnen tonen bij aankomst of vertrek. Dit zal uw reisleidster ter plaatse met u doen en hoeft u niet voor aanvang van uw reis zelf te regelen. Toeristen krijgen bij binnenkomst in Guatemala een visumstempel in hun paspoort voor verblijf van maximaal 90 dagen. Controleer goed of u inderdaad een visumstempel krijgt om problemen of boetes te voorkomen bij het uitreizen.
Honduras+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u zich voor uw reis naar Honduras, uiterlijk 72 uur van tevoren online registeren via een online formulier. Na het invullen krijgt u via e-mail een bewijs dat u moet printen en bij u moet dragen tijdens uw verblijf in Honduras.
Hongarije+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Ierland+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
IJsland+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
India+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. Voor India heeft u ook een (e-)visum nodig. Voor de meeste reizen volstaat een e-visum. Wanneer u via India naar Bhutan reist of Bhutan verlaat via India dan heeft u een gewoon visum nodig. De kosten voor het visum, circa € 94,- voor het e-visum en circa € 270,- voor een gewoon visum, zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.
Indonesië+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Een noodpaspoort is niet toegestaan. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Indonesië een visum nodig, dat u bij aankomst in Indonesië moet tonen. Dit visum kost circa € 30,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit e-VOA (Visa on Arrival) voorafgaande aan uw reis aanvragen op de website van het Ministerie van Immigratie. U kunt kiezen tussen maximaal 30 dagen en maximaal 60 dagen. Voor de reizen van SRC is maximaal 30 dagen voldoende indien u geen lange verlenging heeft geboekt. Dit type visum kost IDR 500.000,- (circa € 30,-). U kunt het visum ook aanschaffen bij aankomst op de luchthaven. Houd dan alleen rekening met lange wachtrijen.

Sinds 1 januari 2023 is het voor inreizende passagiers verplicht om een digitaal Customs Declaration in te vullen. U ontvangt na het invullen een QR-code die u moet laten zien als u langs de douane gaat. Dit digitale douaneformulier vervangt het oude blauwe papiertje dat voorheen aan boord werd uitgedeeld. U kunt dit douaneformulier vanaf maximaal 48 uur voor aankomst invullen via deze website.

Reist u naar Bali? Sinds 14 februari 2024 is het verplicht om bij een bezoek aan Bali een Tourist Levy te betalen van IDR 150.000 (circa € 10,-). U kunt deze heffing voorafgaand aan uw reis betalen via deze website. Na de betaling ontvangt u een QR-code die u bij aankomst moet laten zien. Het is ook mogelijk om de Tourist Levy bij aankomst op Bali te betalen.
Iran+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ook mogen er in uw paspoort geen stempels staan waaruit blijkt dat u in Israël bent geweest, dus ook geen stempels van een grenspost tussen Jordanië en Israël. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Iran een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.
Let op! Als u naar Iran reist, dan is de toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen verscherpt. Kijk onder Verenigde Staten voor meer informatie over de verscherpte toestemmingsprocedure.
Italië+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Japan+
Paspoort geldig tot 6 maanden na verblijf.
Jordanië+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Een noodpaspoort is niet toegestaan. Daarnaast heeft u voor uw groepsreis naar Jordanië een visum nodig dat wij gratis voor u bij aankomst op de luchthaven regelen. Bij aankomst op de luchthaven van Amman wordt u verwelkomd door een medewerker van het lokale agentschap van SRC. Voor het regelen van het groepsvisum neemt deze persoon bij de paspoortcontrole de paspoorten kort in om deze bij de desbetreffende beambte te laten stempelen en het groepsvisum te regelen. U krijgt uw paspoort zo spoedig mogelijk terug van de medewerker. Dit gebeurt bij de bagageband of u krijgt het uit handen van de Nederlandse SRC-reisleider in de aankomsthal. Deze procedure is zo geregeld om extra lange wachttijden en extra kosten van circa € 50,- voor een individueel visum te voorkomen.
Kaapverdië+
Paspoort, geldig tot tenminste 6 maanden bij aankomst. Daarnaast moet u zich voor uw reis naar de Kaapverdische eilanden digitaal registreren via deze website. Een visum is voor een verblijf tot maximaal 30 dagen niet nodig.
Kenia+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u zich voor uw reis naar Kenia, voor vertrek online registeren via ETA (Electronic Travel Authorization). Deze registratie kost circa US$ 30,- per persoon en moet online met een creditcard betaald worden.
Kirgizië+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Kroatië+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Laos+
Paspoort, geldig tot 6 maanden geldig bij aankomst. Het paspoort moet minstens twee lege visumpagina's bevatten en het moet vrij zijn van hoesjes of omslagen. Voor een bezoek aan Laos is een visum nodig. De kosten hiervoor bedragen US$ 30,-, ter plaatse te voldoen in dollars bij aankomst op de luchthaven van Pakse.
Letland+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Libanon+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Libanon een visum nodig, dat u bij aankomst op Beirut International Airport gratis ontvangt. De procedure is eenvoudig te noemen. Wel heeft u in uw paspoort minimaal één lege visumpagina nodig. Let op: als u een visum of inreisstempel van Israël in uw paspoort heeft, kunt u problemen ervaren bij uw inreis in Libanon. Wij raden u aan om in dat geval een tweede paspoort bij uw gemeente aan te vragen.
Litouwen+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Macedonië+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot 6 maanden bij vertrek.
Madagaskar+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Een noodpaspoort is niet toegestaan. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Madagaskar een visum nodig. Dit visum kunt u aanschaffen op de luchthaven van Madagaskar voor circa € 20,- per persoon. Het bedrag kunt u betalen in euro's.
Maleisië+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft een Malaysia Digital Arrival Card (MDAC) nodig om Maleisië in te reizen. Registreer u binnen 3 dagen voor aankomst in Maleisië online via deze website (informatie in het Engels).
Malta+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Marokko+
Paspoort geldig tot na vertrek.
Mexico+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Tot een verblijf van 180 dagen heeft een Nederlander geen visum nodig voor Mexico. Bij aankomst krijgt u een stempel in uw paspoort met de datum waarop u uiterlijk vertrokken moet zijn.
Moldavië+
Paspoort, minimaal 3 maanden geldig bij aankomst.
Mongolië+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na uitreis uit Mongolië. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Mongolië een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.
Montenegro+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tijdens uw verblijf.
Myanmar+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Myanmar een e-visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.
Namibië+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek uit het land. Nederlandse paspoorthouders krijgen een visum bij aankomst.

Ouders die met een minderjarig kind naar Namibië reizen moeten tijdens de reis in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind. Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er tevens aanvullende maatregelen. Lees alle regels omtrent reizen met minderjarige kinderen naar Namibië in het persbericht van de Namibische regering (Engelstalig).
Nepal+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Nepal een visum nodig. De kosten voor dit visum bedragen circa € 50,- en zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het is mogelijk bij het Consulaat Generaal van Nepal in Amsterdam het visum voor Nepal digitaal, als e-visum, aan te vragen. U hoeft dan niet meer naar het consulaat te komen, maar u krijgt uw visum per e-mail toegestuurd. Instructies voor het aanvragen van een e-visum vindt u op nepal.nl/consulaat. Het blijft evenwel mogelijk om (op afspraak) het consulaat te bezoeken.

U kunt uw visum ook rechtstreeks aanvragen via nepaliport.immigration.gov.np/onlinevisa-mission/application. Het door u ingevulde formulier dient u te downloaden en brengt u vervolgens zelf langs bij het consulaat, samen met uw paspoort. De aanvraag van uw visum duurt ongeveer drie werkdagen. Wij adviseren uw visum minimaal twee weken voor vertrek aan te schaffen.
Nicaragua+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Om naar Nicaragua te reizen moet u zich uiterlijk 7 dagen voor aankomst digitaal registreren via deze website.
Nieuw-Zeeland+
Paspoort, geldig tot 3 maanden na vertrek.

Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dan is een visum voor deze bestemming niet nodig. De Nieuw-Zeelandse autoriteiten willen echter wel dat u zich voorafgaand aan uw reis registreert als bezoeker van het land. Registratie is mogelijk via deze website en kost circa NZ$ 12,-. Het is ook mogelijk de NZETA-app te downloaden en op deze manier uw NZETA aan te vragen. Indien u zich via de app registreert dan kost de registratie circa NZ$ 9,-. Voorafgaand aan de reis dient u ook de International Visitor Levy te voldoen. Deze toeristenbelasting kunt u via de genoemde website en app voldoen en bedraagt circa NZ$ 35,-. Deze kosten zijn niet bij de reissom inbegrepen. De betaling van de registratie en de toeristenbelasting moet plaatsvinden met een creditcard.
Noorwegen+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Oekraïne+
Paspoort met een geldigheid van minstens 3 maanden en één lege visumpagina.
Oezbekistan+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf.
Oman+
Paspoort, zonder stempels van Israël, geldig tot 6 maanden na aankomst. Voor een verblijf korter dan 14 dagen in Oman zijn Nederlanders niet visumplichtig. Bij een verblijf van langer dan 14 dagen heeft u wel een visum nodig. Dit e-visum kunt u zelf online aanvragen via deze website (Engelstalig). De kosten van het visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. Reist u vanuit Dubai naar Oman? Dan hoeft u geen visum voor Oman aan te vragen. Wanneer u in Dubai aankomt ontvangt u een stempel in uw paspoort, waarmee u 60 dagen in Dubai mag verblijven. Van deze 60 dagen mag u tevens maximaal 14 dagen in Oman verblijven.
Oostenrijk+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Panama+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Wanneer u de grensovergang tussen Costa Rica en Panama passeert gelden bij de grensovergang aanvullende voorwaarden:
1. Een bewijs dat u Panama binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. De Panamese douaniers kunnen vragen om een bewijs dat u over US$ 500,- beschikt. Daarom is het raadzaam om US$ 500,- te kunnen overleggen. Andere mogelijke opties zijn:

• zorg ervoor dat u het bedrag in euro’s bij zich heeft. Dan hoeft u in elk geval geen extra dollars te wisselen tegen een ongunstige wisselkoers;
• print een overzicht van uw creditcard uit (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft;
• maak met uw smartphone een screenshot van uw creditcardoverzicht (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft.
Peru+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. U krijgt bij binnenkomst in Peru een verplicht inreisstempel in uw paspoort. Op de luchthaven in Lima wordt uw binnenkomst automatisch geregistreerd.
Polen+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Portugal+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Roemenië+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Rusland+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na vervaldatum visum. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Rusland een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro. Wanneer u uitsluitend een bezoek brengt aan Sint Petersburg, dan kunt u ook zelf een gratis e-visum aanvragen via evisa.kdmid.ru.
Servië+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot minimaal 3 maanden na verblijf.
Singapore+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moeten alle reizigers die in Singapore aankomen een digitale SG Arrival Card (informatie in het Engels) invullen binnen 3 dagen voor de aankomstdatum. U ontvangt een registratiecode, die u bij aankomst in Singapore moet laten zien aan de douane.
Slovenië+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Slowakije+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Spanje+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Sri Lanka+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Sri Lanka een visum nodig. U moet dit visum van te voren online kopen. De betaling gaat per creditcard (MasterCard, VISA, American Express). Dit visum kost circa US$ 35,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

Om het visum aan te vragen neemt u de volgende stappen:
1. Ga naar www.eta.gov.lk/slvisa
2. U krijgt eerst een melding over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘ok’
3. Selecteer ‘English’ aan de linkerzijde van de pagina.
4. Klik halverwege het scherm op ‘Apply’
5. Er opent zich een nieuw scherm met uitleg over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘I Agree’
6. Links op het scherm ziet u ‘Tourist ETA’ staan. Klik hieronder op ‘Apply for an Individual’

Hierna komt u in het aanvraagformulier. Dit dient u volgens paspoort en naar waarheid in te vullen.
Bij ‘address of stay’ kunt u invullen:
Best Holidays
141/6A, Vauxhall Street
Colombo 2, Sri Lanka

Wij raden u aan een printscreen te maken van uw aanvraag en deze mee te nemen op reis. Deze kunt u bij aankomst tonen, samen met uw paspoort.
Suriname+
Paspoort, minstens 6 maanden geldig tot na vertrek. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Nederlanders hebben vanaf 1 juli 2022 geen visum nodig om Suriname in te reizen. Wel moeten Nederlanders als zij naar Suriname reizen een toegangsprijs betalen (de entry fee). De kosten hiervoor bedragen € 25,- of 25 USD en zijn niet bij de reissom inbegrepen. De entry fee moet worden betaald via deze website. Het (elektronische) bewijs van betaling moet worden meegenomen naar Suriname en moet u bij aankomst kunnen laten zien.
Tanzania+
Paspoort, minstens 6 maanden geldig op de datum van visumafgifte. Het paspoort moet 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina’s hebben. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Tanzania een (e-)visum nodig. U kunt een visum aanvragen bij de ambassade van Tanzania in Den Haag of u kunt een e-visum aanvragen via de Tanzaniaanse Immigratiedienst. Met een toeristenvisum kunt u maximaal 90 dagen in Tanzania blijven.
Taiwan+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Thailand+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Tsjechië+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Tunesië+
Paspoort, geldig tot na verblijf.
Turkije+
Paspoort of identiteitskaart geldig tot ten minste 6 maanden of langer bij aankomst.
Uruguay+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.
Verenigde Arabische Emiraten+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek. Daarnaast dient u bij aankomst het volgende te kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u voldoende financiële middelen heeft voor de periode van uw verblijf. Dit kunnen bijvoorbeeld bankafschriften zijn of salarisstroken, ziektekostenverzekering of beschikbaar contant geld, reischeques en creditcards.
Verenigde Staten+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dan is een visum voor deze bestemming niet nodig. De Amerikaanse autoriteiten willen echter wel dat u zich voorafgaand aan uw reis registreert als bezoeker van het land door middel van het zogenaamde ESTA-systeem (Electronic System for Travel Authorisation). De via ESTA ontvangen toestemming om naar de Verenigde Staten te mogen reizen, geldt in beginsel voor 2 jaar (er bestaan uitzonderingen). De toestemming volgt in de meeste gevallen vrijwel onmiddellijk nadat de aanvraag is verzonden. De Amerikaanse autoriteiten adviseren echter om de toestemming in ieder geval 72 uur voorafgaande aan de reis aan te vragen (in sommige gevallen kan de ESTA-check langer duren). Bij een eventuele afwijzing door ESTA dient de reiziger een visum aan te vragen bij het Amerikaanse Consulaat Generaal (CG) in Amsterdam. Daarom adviseren wij u uw registratie ruim voor vertrek te regelen.

U kunt zich registreren via de website van ESTA. Deze registratie kost circa US$ 21,- en is niet bij de reissom inbegrepen. De betaling van de registratie moet plaatsvinden per creditcard (uitsluitend MasterCard, VISA, American Express of Discover). Alle verplichte velden dienen te worden ingevuld, deze zijn aangeduid met een rood sterretje. Bij contactpersoon in U.S.A. dient u het volgende in te vullen:
America Bound
Mainstreet 506
El Segundo (California)
Tel. 001-3103226250

Let op! Voor sommige groepen mensen is de procedure voor het verkrijgen van toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen moeilijker geworden. Het gaat om:
• reizigers met de Nederlandse nationaliteit die sinds 1 maart 2011 reisden naar Iran, Noord-Korea, Syrië, Libië, Somalië, Jemen, Irak of Soedan of sinds 11 januari 2021 naar Cuba;
• reizigers die naast de Nederlandse nationaliteit ook nog de Iraanse, Iraakse, Soedanese of Syrische nationaliteit hebben.

Als u onder een van deze groepen reizigers valt, kunt u nog steeds naar de Verenigde Staten reizen, maar niet door middel van de eenvoudige ESTA-registratie. U dient een visum aan te vragen via de consulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten in Amsterdam. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van de ambassade. Houdt u er rekening mee, dat het aanvragen van het visum meer tijd in beslag neemt dan de ESTA-registratie. (Het komt er op neer dat men online een DS-160-formulier moet invullen en dat men vervolgens na ongeveer 2 weken wordt uitgenodigd voor een gesprek op de ambassade.) Daarom raden wij u aan deze procedure ruim voor uw reis in gang te zetten. Voor reizigers die in een van de bovengenoemde categorieën vallen en die nog een geldige ESTA hadden, geldt dat de ESTA is ingetrokken.
Vietnam+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. Voor een bezoek aan Vietnam heeft u een e-visum nodig. U kunt het visum zelf aanvragen via deze website. De kosten bedragen US$ 25,- en zijn niet inbegrepen in de reissom. Bij uw visumaanvraag dient u bij adresgegevens in Vietnam het volgende in te vullen:
Ben Thanh Tourist
70 Ly Tu Tonh Street
Ben thanh Ward, district 1 HCMC Vietnam
Wit-Rusland+
Paspoort, geldig tot 3 maanden na uitreisdatum. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Wit-Rusland een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro. Daarnaast moet u bij aankomst in Wit-Rusland een bewijs kunnen overleggen dat u in Wit-Rusland verzekerd bent voor medische kosten (minimaal € 10.000,-).
Zimbabwe+
Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. In uw paspoort moeten 3 lege pagina’s staan. Bij aankomst in Zimbabwe moet u een visum aanschaffen dat circa US$ 30,-, kost, te voldoen in Amerikaanse dollars.
Zuid-Afrika+
Paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf.
Zweden+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.
Zwisterland+
Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.