050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Belangrijk!

Voor een reis naar het buitenland heeft u grensdocumenten en soms ook een visum nodig. Welke documenten vereist zijn, kunt u hieronder per land bekijken. Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden! Wij attenderen u erop dat de hieronder vermelde gegevens uitsluitend gelden voor Nederlanders. In de praktijk blijkt dat de informatie betreffende grensdocumenten sterk aan veranderingen onderhevig is. Bovendien kunnen er aanvullende eisen zijn, bijvoorbeeld als u met minderjarige kinderen reist. Ook deze (aanvullende) inreisvoorwaarden veranderen nogal eens. Wij adviseren u dan ook om voor de meest actuele informatie op de website van Nederland Wereldwijd te kijken onder Reisadvies per bestemming. Als u wilt weten welke landen recentelijk hun inreisvoorwaarden gewijzigd hebben, kunt u deze website raadplegen (inhoud in het Engels). Wij wijzen u er met nadruk op dat het altijd uw eigen verantwoordelijkheid blijft, te beschikken over de juiste grensdocumenten en op de hoogte te zijn van de inreisvoorwaarden van uw vakantiebestemming.

Kopie identiteitsbewijs

Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten, er wordt ook vaak naar gevraagd bij hotels. Er wordt aangeraden om uw paspoort niet af te geven tijdens een reis. Soms wordt ook aanbevolen om geen kopieën af te geven. Zo’n weigering kan in sommige landen echter vervelende gevolgen voor u hebben. Om problemen te voorkomen kunt u van tevoren zelf kopieën maken en de maatregelen nemen die de overheid adviseert. Lees de informatie van de overheid ter voorkoming van identiteitsfraude.

Visum

Voor een aantal bestemmingen heeft u een (e)-visum nodig of dient u zich voorafgaande aan de reis online te registreren. De kosten voor een visum dan wel een online registratie zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit zelf regelen via de desbetreffende instanties dan wel via onze vertrouwde partner VisumPro. Hieronder vindt u bij de bestemmingen waar een visum voor noodzakelijk is, meer informatie hierover.

Tip!
Moet u uw paspoortnummer invullen bij het aanvragen van een visum? Bedenk dan dat de letter O in het Nederlandse paspoort niet voorkomt . Het gaat dus altijd om het cijfer nul.

Albanië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Argentinië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst met één lege visumpagina.

Armenië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Australië

Paspoort, geldig tot 6 maanden geldig na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Australië een elektronisch visum nodig. Voor uw vertrek moet u zich online registeren via ETA (Electronic Travel Authorization). Via de knop 'apply now' dient u een account aan te maken, waarna u het elektronisch visum (eVisitor-visum) kunt aanvragen. Het aanvragen van het eVisitor-visum is kosteloos en het visum is 12 maanden geldig vanaf de datum van uitgifte.

België

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Bhutan

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt een visum digitaal online aanvragen via de overheid van Bhutan (informatie in het Engels).

Wanneer u naar Bhutan reist via India of Bhutan verlaat via India dan heeft u ook een visum voor India nodig. Omdat u over land reist is een e-visum voor India niet mogelijk. Zie hieronder bij India.

Bosnië-Herzegovina

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Botswana

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ouders die met minderjarige kinderen naar Botswana reizen moeten in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind(eren). Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er nog meer aanvullende maatregelen.

Bulgarije

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Cambodja

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Cambodja een visum nodig, dat u bij aankomst in Cambodja koopt. Hiervoor heeft u een pasfoto en twee kopieën van uw paspoort nodig. Dit visum kost circa US$ 34,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in dollars, als u vanuit Vietnam Cambodja binnenkomt. Voor het visum van Cambodja dient u minimaal drie lege pagina’s in uw paspoort te hebben. Als u dit niet heeft, kost het visum US$ 10,- meer.

Canada

Paspoort, geldig tot na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Canada ook een visum nodig. Voor uw vertrek moet u zich online via ETA (Electronic Travel Authorization) registeren. Deze registratie kost circa CA$ 7,-, en moet online met een creditcard betaald worden. Het visum is digitaal gelinkt aan uw paspoort en is vijf jaar geldig of tot uw paspoort is verlopen.

Chili

Paspoort, geldig tot na verblijf.

China

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar China een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.

Colombia

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Costa Rica

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij de grensovergang in Panama en in Costa Rica het volgende laten zien:
1. Uw paspoort, dat bij vertrek uit Costa Rica nog minimaal 6 maanden geldig is.
2. Een bewijs dat u Costa Rica ook weer binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.

Cuba

Paspoort, geldig tot na 6 maanden verblijf. Daarnaast heeft u voor Cuba een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.

Ziektekostenverzekering verplicht voor Cuba
Het is verplicht dat reizigers die naar Cuba reizen beschikken over een geldige ziektekostenverzekering. Wanneer geen geldige ziektekostenverzekering kan worden aangetoond bij aankomst op de luchthaven dan is men verplicht om deze lokaal op Cuba aan te schaffen. Belangrijk om te weten is dat een Amerikaanse ziektekostenverzekering op Cuba niet wordt geaccepteerd. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw eigen verzekeraar voor het verkrijgen van een Engelstalige verklaring. In deze verklaring dient te worden opgenomen welke medische kosten tijdens de vakantie in Cuba zijn gedekt, het polisnummer, de naam van de reiziger(s) en de naam van de verzekeraar. Neemt u de originele verklaring mee naar Cuba; door de autoriteiten kan hierom worden verzocht. Wij raden u aan om dit zo snel mogelijk te regelen, zodat u als reiziger probleemloos naar en in Cuba kunt reizen. Voor het niet in bezit hebben van geldige reisdocumenten, waaronder deze verklaring, wordt geen verantwoordelijkheid gedragen door de reisonderneming.

Cyprus

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Denemarken

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Duitsland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Ecuador

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Egypte

Paspoort met minimaal één lege visumpagina, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw bezoek aan Egypte een visum nodig dat wij voor u bij aankomst op de luchthaven van Cairo regelen. U wordt hier verwelkomd door een medewerker van het lokale agentschap van SRC Reizen. Deze plakt een visumzegel in uw paspoort en daarmee kunt u naar de paspoortcontrole gaan. De SRC-reisleider wacht u op in de aankomsthal. De kosten voor het visum, circa € 28,- zijn niet inbegrepen in de reissom en kunt u tijdens de reis in euro's aan de reisleider voldoen.

Estland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Ethiopië

Paspoort, geldig tot minstens 6 maanden bij aankomst, met minimaal twee lege visumpagina's. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Ethiopië ook een visum nodig. Voor uw vertrek moet u online een visum aanschaffen. U kunt via deze website een e-visum kopen. U heeft hiervoor wel een creditcard nodig. De kosten hiervoor zijn US$ 52,- (circa € 46,-). Bij uw aanvraag dient u bij contactpersoon in Ethiopië het volgende in te vullen:
Yared Tour&Travel
p/o Box 309
Addis Abeba
Ethiopia

Finland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Frankrijk

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Georgië

Paspoort, geldig tot na verblijf.

Ghana

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Ghana een visum nodig. U kunt dit visum zelf regelen via onze vertrouwde partner VisumPro. Het visum kost circa € 180,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Om dit visum aan te kunnen vragen heeft uw paspoort minimaal twee lege visumpagina's nodig. Tevens dient u een kopie van uw gele koorts vaccinatie te overleggen. Meer informatie vindt u op VisumPro.nl.

Gibraltar

Paspoort, geldig tot na verblijf.

Griekenland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Groot-Brittannië

Paspoort, geldig tot na verblijf.

LET OP: na BREXIT is het niet meer mogelijk om met alleen een identiteitskaart naar Groot-Brittannië te reizen. Uitsluitend met een geldig paspoort heeft u toegang tot Groot-Brittannië. U dient uw paspoort te kunnen tonen bij de grensovergang / overtocht.

Guatemala

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast moet u bij aankomst in Guatemala het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.

Honduras

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Honduras het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.

Hongarije

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Ierland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

IJsland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

India

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. Voor India heeft u ook een (e-)visum nodig. Voor de meeste reizen volstaat een e-visum. Wanneer u via India naar Bhutan reist of Bhutan verlaat via India dan heeft u een gewoon visum nodig. De kosten voor het visum, circa € 94,- voor het e-visum en circa € 270,- voor een gewoon visum, zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.

Indonesië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Indonesië een visum nodig, dat u bij aankomst in Indonesië moet tonen. Dit visum kost circa € 30,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit e-VOA (Visa on Arrival) voorafgaande aan uw reis aanvragen op de website van het Ministerie van Immigratie. U kunt kiezen tussen maximaal 30 dagen en maximaal 60 dagen. Voor de reizen van SRC is maximaal 30 dagen voldoende indien u geen lange verlenging heeft geboekt. Dit type visum kost IDR 500.000,- (circa € 30,-). U kunt het visum ook aanschaffen bij aankomst op de luchthaven. Hou dan alleen rekening met lange wachtrijen.

Sinds 1 januari 2023 is het voor inreizende passagiers verplicht om een digitaal Customs Declaration in te vullen. U ontvangt na het invullen een QR-code die u moet laten zien als u langs de douane gaat. Dit digitale douaneformulier vervangt het oude blauwe papiertje dat voorheen aan boord werd uitgedeeld. U kunt dit douaneformulier vanaf maximaal 48 uur voor aankomst invullen via deze website.

Iran

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ook mogen er in uw paspoort geen stempels staan waaruit blijkt dat u in Israël bent geweest, dus ook geen stempels van een grenspost tussen Jordanië en Israël. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Iran een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.
Let op! Als u naar Iran reist, dan is de toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen verscherpt. Kijk onder Verenigde Staten voor meer informatie over de verscherpte toestemmingsprocedure.

Italië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Japan

Paspoort geldig tot 6 maanden na verblijf.

Jordanië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw groepsreis naar Jordanië een visum nodig dat wij gratis voor u bij aankomst op de luchthaven regelen. Bij aankomst op de luchthaven van Amman wordt u verwelkomd door een medewerker van het lokale agentschap van SRC. Voor het regelen van het groepsvisum neemt deze persoon bij de paspoortcontrole de paspoorten kort in om deze bij de desbetreffende beambte te laten stempelen en het groepsvisum te regelen. U krijgt uw paspoort zo spoedig mogelijk terug van de medewerker. Dit gebeurt bij de bagageband of u krijgt het uit handen van de Nederlandse SRC-reisleider in de aankomsthal. Deze procedure is zo geregeld om extra lange wachttijden en extra kosten van circa € 50,- voor een individueel visum te voorkomen.

Kaapverdië

Paspoort, geldig tot tenminste 6 maanden bij aankomst. Daarnaast moet u zich voor uw reis naar de Kaapverdische eilanden digitaal registreren via deze website. Een visum is voor een verblijf tot maximaal 30 dagen niet nodig.

Kenia

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst, met minimaal één lege visumpagina. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Kenia een e-visum nodig. De kosten voor dit visum, circa € 106,-, zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit e-visum zelf online aanvragen via deze website. U kunt er ook voor kiezen het visum aan te vragen via onze vertrouwde partner VisumPro.

Kirgizië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Kroatië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Laos

Paspoort, geldig tot 6 maanden geldig bij aankomst. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten en het moet vrij zijn van hoesjes of omslagen. Er is een visum benodigd, $ 30, ter plaatse te voldoen in dollars bij aankomst op de luchthaven van Pakse.

Letland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Libanon

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Libanon een visum nodig, dat u bij aankomst op Beirut International Airport gratis ontvangt. De procedure is eenvoudig te noemen. Wel heeft u in uw paspoort minimaal één lege visumpagina nodig. Let op: als u een visum of inreisstempel van Israël in uw paspoort heeft, kunt u problemen ervaren bij uw inreis in Libanon. Wij raden u aan om in dat geval een tweede paspoort bij uw gemeente aan te vragen.

Litouwen

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Macedonië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot 6 maanden bij vertrek.

Madagaskar

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Madagaskar een visum nodig. Dit visum kunt u aanschaffen op de luchthaven van Madagaskar voor circa € 20,- per persoon. Het bedrag kunt u betalen in euro's.

Maleisië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Maleisië een bewijs laten zien dat u Maleisië ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.

Malta

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Marokko

Paspoort geldig tot na vertrek.

Mexico

Paspoort met minimaal één lege visumpagina, geldig tot 6 maanden na aankomst. Wanneer u aankomt in Mexico ontvangt u op vertoon van uw paspoort en retourticket tevens een toeristenvisum. Deze wordt vastgeniet in uw paspoort. Wanneer u het land verlaat moet u dit toeristenvisum afgeven, dus het is belangrijk dat u het tijdens uw reis in uw paspoort bewaart.

Moldavië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek.

Mongolië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na uitreis uit Mongolië. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Mongolië een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.

Montenegro

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot 3 maanden na vertrek.

Myanmar

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Myanmar een e-visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.

Namibië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek uit het land.

Ouders die met een minderjarig kind naar Namibië reizen moeten tijdens de reis in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind. Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er tevens aanvullende maatregelen. Lees alle regels omtrent reizen met minderjarige kinderen naar Namibië in het persbericht van de Namibische regering (Engelstalig).

Nicaragua

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Om naar Nicaragua te reizen moet u zich uiterlijk 7 dagen voor aankomst digitaal registreren via deze website.

Nieuw-Zeeland

Paspoort, geldig tot 3 maanden na vertrek.

Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dan is een visum voor deze bestemming niet nodig. De Nieuw-Zeelandse autoriteiten willen echter wel dat u zich voorafgaand aan uw reis registreert als bezoeker van het land. Registratie is mogelijk via deze website en kost circa NZ$ 12,-. Het is ook mogelijk de NZETA-app te downloaden en op deze manier uw NZETA aan te vragen. Indien u zich via de app registreert dan kost de registratie circa NZ$ 9,-. Voorafgaand aan de reis dient u ook de International Visitor Levy te voldoen. Deze toeristenbelasting kunt u via de genoemde website en app voldoen en bedraagt circa NZ$ 35,-. Deze kosten zijn niet bij de reissom inbegrepen. De betaling van de registratie en de toeristenbelasting moet plaatsvinden met een creditcard.

Noorwegen

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Oekraïne

Paspoort met een geldigheid van minstens 3 maanden en één lege visumpagina.

Oezbekistan

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf.

Oman

Paspoort, zonder stempels van Israël, geldig tot 6 maanden na aankomst. Voor een verblijf korter dan 14 dagen in Oman zijn Nederlanders niet visumplichtig. Bij een verblijf van langer dan 14 dagen heeft u wel een visum nodig. Dit e-visum kunt u zelf online aanvragen via deze website (Engelstalig). De kosten van het visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. Reist u vanuit Dubai naar Oman? Dan hoeft u geen visum voor Oman aan te vragen. Wanneer u in Dubai aankomt ontvangt u een stempel in uw paspoort, waarmee u 60 dagen in Dubai mag verblijven. Van deze 60 dagen mag u tevens maximaal 14 dagen in Oman verblijven.

Oostenrijk

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Panama

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Wanneer u de grensovergang tussen Costa Rica en Panama passeert gelden bij de grensovergang aanvullende voorwaarden:
1. Een bewijs dat u Panama binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. De Panamese douaniers kunnen vragen om een bewijs dat u over US$ 500,- beschikt. Daarom is het raadzaam om US$ 500,- te kunnen overleggen. Andere mogelijke opties zijn:

• zorg ervoor dat u het bedrag in euro’s bij zich heeft. Dan hoeft u in elk geval geen extra dollars te wisselen tegen een ongunstige wisselkoers;
• print een overzicht van uw creditcard uit (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft;
• maak met uw smartphone een screenshot van uw creditcardoverzicht (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft.

Peru

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. U krijgt bij binnenkomst in Peru een verplicht inreisstempel in uw paspoort. Op de luchthaven in Lima wordt uw binnenkomst automatisch geregistreerd.

Polen

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Portugal

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Roemenië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Rusland

Paspoort, geldig tot 6 maanden na vervaldatum visum. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Rusland een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro. Wanneer u uitsluitend een bezoek brengt aan Sint Petersburg, dan kunt u ook zelf een gratis e-visum aanvragen via evisa.kdmid.ru.

Servië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Singapore

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Singapore het volgende kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt.

Slovenië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Slowakije

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Spanje

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Sri Lanka

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Sri Lanka een visum nodig. U moet dit visum van te voren online kopen. De betaling gaat per creditcard (MasterCard, VISA, American Express). Dit visum kost circa US$ 35,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

Om het visum aan te vragen neemt u de volgende stappen:
1. Ga naar www.eta.gov.lk/slvisa
2. U krijgt eerst een melding over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘ok’
3. Selecteer ‘English’ aan de linkerzijde van de pagina.
4. Klik halverwege het scherm op ‘Apply’
5. Er opent zich een nieuw scherm met uitleg over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘I Agree’
6. Links op het scherm ziet u ‘Tourist ETA’ staan. Klik hieronder op ‘Apply for an Individual’

Hierna komt u in het aanvraagformulier. Dit dient u volgens paspoort en naar waarheid in te vullen.
Bij ‘address of stay’ kunt u invullen:
Best Holidays
141/6A, Vauxhall Street
Colombo 2, Sri Lanka

Wij raden u aan een printscreen te maken van uw aanvraag en deze mee te nemen op reis. Deze kunt u bij aankomst tonen, samen met uw paspoort.

Suriname

Paspoort, minstens 6 maanden geldig tot na vertrek. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Nederlanders hebben vanaf 1 juli 2022 geen visum nodig om Suriname in te reizen. Wel moeten Nederlanders als zij naar Suriname reizen een toegangsprijs betalen (de entry fee). De kosten hiervoor bedragen € 25,- of 25 USD en zijn niet bij de reissom inbegrepen. De entry fee moet worden betaald via deze website. Het (elektronische) bewijs van betaling moet worden meegenomen naar Suriname en moet u bij aankomst kunnen laten zien.

Tanzania

Paspoort, minstens 6 maanden geldig op de datum van visumafgifte. Het paspoort moet 2 lege, tegenover elkaar liggende visumpagina’s hebben. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Tanzania een e-visum nodig. U kunt het e-visum zelf aanvragen via deze website. De kosten bedragen circa US$ 50,-. U kunt ht visum ook aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro.

Taiwan

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Thailand

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Tsjechië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Tunesië

Paspoort, geldig tot na verblijf.

Turkije

Paspoort of identiteitskaart geldig tot ten minste 6 maanden of langer bij aankomst.

Uruguay

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Verenigde Arabische Emiraten

Paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek. Daarnaast dient u bij aankomst het volgende te kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u voldoende financiële middelen heeft voor de periode van uw verblijf. Dit kunnen bijvoorbeeld bankafschriften zijn of salarisstroken, ziektekostenverzekering of beschikbaar contant geld, reischeques en creditcards.

Verenigde Staten

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dan is een visum voor deze bestemming niet nodig. De Amerikaanse autoriteiten willen echter wel dat u zich voorafgaand aan uw reis registreert als bezoeker van het land door middel van het zogenaamde ESTA-systeem (Electronic System for Travel Authorisation). De via ESTA ontvangen toestemming om naar de Verenigde Staten te mogen reizen, geldt in beginsel voor 2 jaar (er bestaan uitzonderingen). De toestemming volgt in de meeste gevallen vrijwel onmiddellijk nadat de aanvraag is verzonden. De Amerikaanse autoriteiten adviseren echter om de toestemming in ieder geval 72 uur voorafgaande aan de reis aan te vragen (in sommige gevallen kan de ESTA-check langer duren). Bij een eventuele afwijzing door ESTA dient de reiziger een visum aan te vragen bij het Amerikaanse Consulaat Generaal (CG) in Amsterdam. Daarom adviseren wij u uw registratie ruim voor vertrek te regelen.

U kunt zich registreren via de website van ESTA. Deze registratie kost circa US$ 21,- en is niet bij de reissom inbegrepen. De betaling van de registratie moet plaatsvinden per creditcard (uitsluitend MasterCard, VISA, American Express of Discover). Alle verplichte velden dienen te worden ingevuld, deze zijn aangeduid met een rood sterretje. Bij contactpersoon in U.S.A. dient u het volgende in te vullen:
America Bound
Mainstreet 506
El Segundo (California)
Tel. 001-3103226250

Let op! Voor sommige groepen mensen is de procedure voor het verkrijgen van toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen moeilijker geworden. Het gaat om:
• reizigers met de Nederlandse nationaliteit die sinds 1 maart 2011 reisden naar Iran, Noord-Korea, Syrië, Libië, Somalië, Jemen, Irak of Soedan of sinds 11 januari 2021 naar Cuba;
• reizigers die naast de Nederlandse nationaliteit ook nog de Iraanse, Iraakse, Soedanese of Syrische nationaliteit hebben.

Als u onder een van deze groepen reizigers valt, kunt u nog steeds naar de Verenigde Staten reizen, maar niet door middel van de eenvoudige ESTA-registratie. U dient een visum aan te vragen via de consulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten in Amsterdam. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van de ambassade. Houdt u er rekening mee, dat het aanvragen van het visum meer tijd in beslag neemt dan de ESTA-registratie. (Het komt er op neer dat men online een DS-160-formulier moet invullen en dat men vervolgens na ongeveer 2 weken wordt uitgenodigd voor een gesprek op de ambassade.) Daarom raden wij u aan deze procedure ruim voor uw reis in gang te zetten. Voor reizigers die in een van de bovengenoemde categorieën vallen en die nog een geldige ESTA hadden, geldt dat de ESTA is ingetrokken.

Vietnam

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. Voor een bezoek aan Vietnam heeft u een e-visum nodig. U kunt het visum zelf aanvragen via deze website. De kosten bedragen US$ 25,- en zijn niet inbegrepen in de reissom. Bij uw visumaanvraag dient u bij adresgegevens in Vietnam het volgende in te vullen:
Ben Thanh Tourist
70 Ly Tu Tonh Street
Ben thanh Ward, district 1 HCMC Vietnam

Wit-Rusland

Paspoort, geldig tot 3 maanden na uitreisdatum. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Wit-Rusland een visum nodig. De kosten voor dit visum zijn niet bij de reissom inbegrepen. U kunt dit visum zelf aanvragen via onze vertrouwde partner VisumPro. Daarnaast moet u bij aankomst in Wit-Rusland een bewijs kunnen overleggen dat u in Wit-Rusland verzekerd bent voor medische kosten (minimaal € 10.000,-).

Zimbabwe

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. In uw paspoort moeten 3 lege pagina’s staan. Bij aankomst in Zimbabwe moet u een visum aanschaffen dat circa US$ 30,-, kost, te voldoen in Amerikaanse dollars.

Zuid-Afrika

Paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf.

Zweden

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Zwisterland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.