050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Uitgestrekte theevelden, tropische regenwouden en paradijselijke eilanden

Maleisië is een schatkamer van verschillende culturen. Al vele eeuwen leven hier diverse bevolkingsgroepen samen, die elk hun eigen tradities en cultuur hebben. Hieronder vallen de Maleisiërs, inheemse volkeren als de Iban, maar ook Chinezen en Indiërs. Deze smeltkroes van culturen vindt u zeker terug in het bruisende Kuala Lumpur, waar moderne architectuur wordt afgewisseld met prachtige koloniale gebouwen. Cultuur snuift u ook in het koloniale en historische Malakka. Een volgend hoogtepunt is de traditioneel Maleisische stad Kota Bharu.

De natuur laat zich in Maleisië ook zeker niet onbetuigd! Vanuit Kuala Lumpur vertrekt u met uw huurauto naar de jungle van Taman Negara, een van de oudste intact gebleven tropische regenwouden. Vanuit de jungle reist u verder naar de bergen van Cameron Higlands, waar de Engelsen ooit verbleven. Hier ziet u uitgestrekte en prachtige theevelden. Via Banding Island, een eiland met een oeroud en rijk regenwoud reist u naar het veelzijdig Penang, de parel van de Oriënt. Dan is er tijd voor rust op Pangkor Island, een paradijselijk eiland met prachtige stranden.

Tijdens deze fly drive ontdekt u de veelzijdigheid van Maleisië. We hebben een prachtige route voor u uitgestippeld, die u in eigen tempo kunt afleggen, geholpen door een routekaart en een informatiepakket. Ook hebben we de meeste logistieke zaken voor u geregeld, zoals een huurauto, verschillende boot- en ferryovertochten en de overnachtingen. U hoeft dus alleen maar te genieten van de culturele en natuurlijke pracht en diversiteit! Maleisië heet u welkom: Selamat Datang.

Pluspunten
vluchten KLM
ruimbagage
15 dagen huurauto met airconditioning
middenklassehotels of –resorts
17x ontbijt
2 nachten in Taman Negara
2 nachten op Pangkor Island
2 nachten jungle Belum-Temengor
longtail-tocht Taman Negara N.P.
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kuala Lumpur en Malakka
Taman Negara National Park
Cameron Highlands
Kota Bharu en eiland Penang
Banding Island
Belum-Temengor Rainforest
Georgetown op Penang
Pangkor Island
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: longtail-tocht Taman Negara.
De traditionele longtail-boot voert u naar het 130 miljoen jaar oude regenwoud Taman Negara om hier twee dagen te genieten van de natuur.

De reis in het kort

Amsterdam – Kuala Lumpur
Aankomst Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur – Kuala Tembeling – Taman Negara
Taman Negara
Taman Negara – Kuala Tembiling – Tanah Rata
Cameron Highlands
Tanah Rata – Kota Bharu
Kota Bharu – Banding Island
Banding Island
Banding Island – Penang
Georgetown op Penang
Penang – Pangkor Island
Pangkor Island
Pangkor Island
Pangkor Island – Malakka
Malakka
Malakka – Kuala Lumpur – Amsterdam
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Kuala Lumpur

U vliegt van Amsterdam naar Kuala Lumpur, waar u de volgende dag aankomt.

dag 2: Aankomst Kuala Lumpur

Na aankomst op de luchthaven van Kuala Lumpur wordt u door een lokale vertegenwoordiger naar uw hotel gebracht, waar u de komende twee nachten verblijft. Hier kunt u acclimatiseren na de lange vlucht. (reisafstand ca. 60 km)

dag 3: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een stad van uitersten. Deze bruisende stad heeft moderne wolkenkrabbers, maar ook prachtige koloniale gebouwen. U heeft hier een vrije dag. Wat u kunt doen? Er zijn mogelijkheden te over. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende Petronas Twin Towers, jarenlang het hoogste gebouw ter wereld. China Town, met als middelpunt de Central Market, moet u zeker ook verkennen. Dit is een gezellige, multiculturele plaats. Of gaat u naar het paleis van de koning, Istana Negara? Het Onafhankelijkheidsplein, met zijn prachtig gebouwen en treinstation, is een bezoek ook zeker waard. Houdt u van winkelen? In Kuala Lumpur vindt u meerdere grote winkelcentra.

dag 4: Kuala Lumpur – Kuala Tembeling – Taman Negara

In de ochtend wordt uw huurauto bij het hotel afgeleverd. De komende dagen reist u zelf door het veelzijdige Maleisië: een bijzonder avontuur! Vanaf Kuala Lumpur rijdt u in ongeveer drie uur naar de haven van Kuala Tembeling. Hier parkeert u de huurauto en vaart u per longtailboot in ongeveer drie uur naar het nationale park Taman Negara. Taman Negara is een van de oudste tropische regenwouden ter wereld: het bestaat ongeveer 130 miljoen jaar! U verblijft hier twee nachten in een resort in de jungle. (reisafstand ca. 195 km)

¡ Extra
U kunt ter plaatse een optionele excursie bijboeken (kosten ca. M$ 350,-): een avondwandeling met een Engelssprekende gids in het park. Dit is een gecombineerde excursie: als u deze excursie boekt, is de dagexcursie met een gids op dag 5 ook inbegrepen.

dag 5: Taman Negara

De dag is vrij: u kunt de hele dag doorbrengen in het nationale park Taman Negara. Het park heeft een oppervlakte van 4.343 km² en ligt verspreid over de deelstaten Kelantan, Terengganu en Pahang. Het park bestaat uit primair regenwoud. Dat betekent dat er nog niet of nauwelijks bomen zijn gekapt, waardoor het regenwoud in zijn oorspronkelijke staat verkeert. Taman Negara is hierdoor vooral bekend om de prachtige flora, er zijn enorm veel plantsoorten te bewonderen, en de vele visrijke riviertjes. U kunt vanuit het resort verschillende wandelingen door de jungle over aangegeven paden maken. Misschien spot u een luipaard, een olifant of een tapir! U zult zeker verschillende soorten vogels en apen zien.

¡ Extra
U kunt ook een jungle-excursie met een gids maken van een halve dag. Dit is een gecombineerde excursie: als u de avondexcursie op dag 4 heeft geboekt, is deze excursie inclusief. De gids neemt u te voet mee door een van de oudste regenwouden en u maakt een boottocht op Lake Berkoh waar u kunt zwemmen en relaxen.

dag 6: Taman Negara – Kuala Tembiling – Tanah Rata

Per longtailboot vaart u terug naar Kuala Tembiling. Hier stapt u over in uw huurauto. De rit naar Cameron Highlands neemt ongeveer vijf uur in beslag. Cameron Highlands is een hoogvlakte en heeft een veel koeler klimaat dan de lager gelegen gebieden. De bekendste bezienswaardigheden hier zijn de theeplantages. Het gebied is ook populair onder wandelaars. U verblijft twee nachten in Tanah Rata, een van de belangrijkste steden in de Cameron Highlands. (reisafstand ca. 175 km)

dag 7: Cameron Highlands

Op deze dag verkent u op eigen gelegenheid de Cameron Highlands. Deze vlakte is vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider. Hij ontdekte de vlakte tijdens een expeditie in 1885. Cameron Highlands werd een populaire bestemming voor Britse kolonisten. Door het perfecte klimaat kon hier goed thee worden verbouwd, waardoor de Cameron Highlands uitgroeide tot hét theegebied van Maleisië. Een bezoek aan een theeplantage is dan ook een aanrader. Hier ziet u hoe de thee wordt verwerkt. Behalve de theeplantages zijn hier nog andere bezienswaardigheden te vinden, zoals de ‘butterfly farm’, aardbeienplantages, rozentuinen, een Chinese tempel en een cactusvallei. In de omgeving zijn verschillende Orang Asli-nederzettingen. Hier kunt u de oorspronkelijke bewoners van Maleisië bezoeken, die voornamelijk op de theeplantages werken. Rond de Cameron Highlands zijn diverse 'viewpoints', uitkijkpunten met een fantastisch uitzicht over de omgeving. Een aantal ervan zijn zelfs lopend bereikbaar.

¡ Extra
U kunt bij reservering van deze reis een optionele excursie bijboeken (kosten ca. M$ 240 / € 50). Met een Engelssprekende gids verkent u de jungle van de Cameron Highlands. Geniet hier van de vele soorten planten, insecten en vogels en de prachtige vergezichten.

dag 8: Tanah Rata – Kota Bharu

Vanuit de Cameron Highlands rijdt u richting de oostkust. De rit neemt ongeveer 5 uur in beslag. Onderweg komt u langs bloemenkwekerijen en dorpjes van de Orang Asli. De Orang Asli verkopen langs de weg lokale producten, zoals de doerian, de ‘stinkvrucht’ en honing. Uw reisdoel vandaag is het overwegend islamitische Kota Bharu, waar u een nacht verblijft. Deze stad is het centrum van traditionele handnijverheid en heeft, deels door de islamitische insteek, nog veel authentieke kenmerken. Hier ervaart u het echte Maleisië. Westerse invloeden, zoals winkelcentra, komt u hier nauwelijks tegen. Wel vindt u hier veel cultuur, onder andere in de vorm van mooie markten en prachtige (boeddhistische) tempels. (reisafstand ca. 305 km)

dag 9: Kota Bharu – Banding Island

Begin de dag zeker met een (verdere) kennismaking van deze traditionele stad! De kleurrijke markt van Kota Bharu is een ‘must see’! Op deze exotische markt ziet u van alles: lokale handwerkproducten zoals de traditionele vliegers en batik, maar ook mango’s, doerians en specerijen. En nog veel meer! U vervolgt uw reis naar Banding Island, een eiland dat vanaf het vasteland met bruggen te bereiken is. Op Banding Island bevindt zich het Belum-Temengor Rainforest, een regenwoud met een grote diversiteit aan bloemen en planten. Ook de olifant en de Maleise tijger komen hier voor. Dit regenwoud is nog relatief onbekend bij toeristen en daardoor relatief rustig. U verblijft de komende twee nachten op een wel heel spectaculaire plek: in het regenwoud! (reisafstand ca. 170 km)

dag 10: Banding Island

Op deze dag kunt u zelf deze fascinerende omgeving verkennen. Belum-Temengor is het grootste aaneengesloten bos in Maleisië. Dit relatief ongerepte bos herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder 14 van de meest bedreigde zoogdieren, zoals de Maleise tijger, de Aziatische olifant, de withandgibbon en de tapir. Andere dieren die er leven zijn wilde zwijnen, herten, pythons en cobra's. Belum-Temengor is ideaal voor vogelspotters: er zijn meer dan 300 vogelsoorten, waaronder 10 soorten neushoornvogels. In het bos vindt u ook 3.000 soorten bloeiende planten, waaronder drie rafflesia-soorten, de grootste bloem ter wereld. U kunt ook twee optionele excursies maken.

¡ Extra
Ontdek Belum-Temengor (kosten ca. M$ 400/ € 85). U ontdekt het regenwoud met een gids. U maakt onder andere een boottocht en bezoekt een Orang Asli-dorp.

Natuurwandeling op zoek naar de rafflesia (kosten ca. M$ 180/€ 37). Met een gids gaat u naar het zuidelijke deel van regenwoud, op zoek naar de rafflesia. De rafflesia is de grootste bloem ter wereld en bloeit maximaal zeven dagen per jaar, de tijd waarop staat nooit vast. Ook bezoekt u een Orang Asli-dorp.

dag 11: Banding Island – Penang

U laat de avontuurlijke jungle achter u en rijdt richting Penang, een eiland in de Straat van Malakka ook wel ‘de parel van de Oriënt’ genoemd. Het eiland is met het vasteland verbonden door een 13,5 kilometer lange brug. Penang is vooral bekend om de culturele diversiteit. Omdat het grootste gedeelte van de bevolking van Chinese afkomst is, doet het eiland 'typisch Aziatisch' aan, wat in de rest van Maleisië veel minder het geval is. U verblijft de komende twee nachten in Georgetown, een stad met een rijke historie. (reisafstand ca. 180 km)

dag 12: Georgetown op Penang

U heeft een vrije dag in en rond Georgetown. De hoofdstad van het eiland Penang is vernoemd naar de Britse koning George III. Nadat Penang in 1786 door de sultan van Kedah werd overgedragen aan de Engelsen, stichtte Sir Francis Light deze stad. Hij begon als eerste met de bouw van Fort Cornwallis. Later groeide deze eerste nederzetting uit tot een (voor die tijd) grote stad. De Engelsen hebben een flinke stempel gedrukt op de bouw: er zijn veel koloniale gebouwen. Het centrum staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Populaire bezienswaardigheden zijn Fort Cornwallis, tempels en moskeeën, de botanische tuinen, de liggende Boeddha, Chinese theehuizen en de ‘shopping malls’. Of bezoekt u Penang Hill, het hoogste punt van het eiland? Met een kleine tandradtrein kunt u naar boven, waar u een prachtig uitzicht over Georgetown heeft. Onderaan de berg, in het plaatsje Air Itam, treft u de Kek Lok Si-tempel aan. Dit is de grootste boeddhistische tempel van Maleisië. De tempel heeft meerdere gebedshallen, pagodes en klokkentorens. Ook een strandwandeling over het strand van Battu Ferringhi is een aanrader.

dag 13: Penang – Pangkor Island

In de ochtend gaat u via de brug terug naar het vasteland. Onderweg naar Lumut is het de moeite waard een bezoek te brengen aan het Orang-Oetan eiland.
Dit ecovriendelijke eiland is ontworpen om orang-oetans zo veel mogelijk terug te brengen in hun natuurlijke leefomgeving.

Met een bootje vaart u in tien minuten naar het eiland, waar ongeveer 20 orang-oetans in semi-vrijheid leven. Via een pad wandelt u door hun leefgebied. Grote kans dat u deze prachtige dieren van heel dichtbij zult zien. Het project is opgezet als rehabilitatie van de dieren, maar ook om voorlichting en educatie aan bezoekers te geven.

Na dit bijzondere bezoek reist u verder in de richting van Lumut. Nadat u hier uw huurauto geparkeerd heeft, neemt u de ferry naar Pangkor Island (overtocht niet in de prijs inbegrepen). Pangkor is een rustig en bergachtig eiland. U verblijft hier drie nachten. (reisafstand ca. 190 km)

dag 14: Pangkor Island

Op Pangkor Island heeft u heerlijk de tijd om bij te komen van al het moois dat u tot nu toe heeft gezien. De naam van het eiland komt van het Thaise 'Pang Ko': prachtig eiland. Pangkor Island is eigenlijk een eilandengroep, met het hoofdeiland Pangkor en drie kleinere eilandjes: Pangkor Laut, Pulau Mentagor en Pulau Giam. Het binnenland van het eiland is niet bewoonbaar: hier heeft de jungle de overhand. Er leven hier vele verschillende soorten dieren waaronder: apen, vogels als de dubbelhoornige neushoornvogel, slangen, zwijnen, vissen en grote hagedissen. Aan de paradijselijke kust vindt u verschillende gezellige vissersdorpjes, waar u onder andere lekker kunt eten. Kortom: u kunt hier genieten van de zon, zee en het strand, of een junglewandeling maken. Ook voor de cultuurliefhebbers heeft het eiland genoeg te bieden, zoals de boeddhistische tempel Fu Lin Kong-tempel. U kunt er ook sporen van het Nederlandse verleden vinden, waaronder het Hollandse fort, Kota Belanda. Dit fort is in 1670 door de Verenigde Oost-Indische Compagnie op het eiland gebouwd, en moest hier piraten afschrikken.

dag 15: Pangkor Island

U heeft nog een dag om te genieten van het prachtig Pangkor Island. Gaat u ontspannen bij uw accommodatie of trekt u er op uit en gaat u opzoek naar de dubbelhoornige neushoornvogel?

dag 16: Pangkor Island – Malakka

Nadat u heerlijk uitgerust bent, begint u aan de laatste etappe van de reis. Nadat u de ferry terug heeft genomen naar Lumut (overtocht niet in de prijs inbegrepen) reist u naar de historische kuststad Malakka, waar u twee nachten verblijft. Malakka was in de 17e eeuw een belangrijke handelsstad voor de Nederlanders. Naast de Nederlanders hebben de Maleisische sultans, Portugese en Engelse kolonisten ook hun stempel gedrukt op de geschiedenis van de stad. Er zijn veel (post-)koloniale bezienswaardigheden. De historische binnenstad staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. (reisafstand ca. 355 km)

dag 17: Malakka

Op deze dag kunt u de prachtige stad zelf verkennen. De diverse mooie bezienswaardigheden, die op loopafstand van elkaar liggen, geven de grote geschiedenis van de stad duidelijk weer. St.Paul’s Church, bijvoorbeeld. Deze kerk voor de Portugezen was een begraafplaats tijdens de Nederlandse bezetting. Of bezoekt u Porta de Santiago, een Portugese burcht die werd gebouwd om de Nederlanders tegen te houden? Alleen de ingang kunt u nog bewonderen. Onze eigen geschiedenis vindt u terug in het Stadthuys, een prachtig gebouw met Nederlandse trekjes die door de Nederlandse gouverneur werd gebouwd. Daarnaast staat de Christ Church, een nog duidelijker voorbeeld van de Nederlands-koloniale stijl. Maar er zijn ook prachtige oude Chinese koopmanshuizen te vinden. Andere bekende plekken zijn Bukit China, de Kampung Keling-moskee, de Cheng Hoon Teng-tempel en de Portugese St.Francis Xavier's Church. Of maakt u een boottocht over de ‘singels’ van de stad. Als u dit 's avonds doet, is de stad sfeervol verlicht. Jonker Street is het artistieke centrum. Hier vindt u galeries en antiekwinkels. Ook zijn hier veel restaurantjes en andere eettentjes, waar u voor weinig geld prima kunt eten.

dag 18: Malakka – Kuala Lumpur – Amsterdam

De rit naar de luchthaven van Kuala Lumpur neemt ongeveer twee uur in beslag. U levert uw huurauto in, vervolgens vliegt u van Kuala Lumpur terug naar Nederland. (reisafstand ca. 135 km)

dag 19: Aankomst Nederland

U komt vroeg in de ochtend aan in Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Taman Negara avondwandeling en jungle excursie, Maleisië
Wandelingen - Taman Negara
Geniet van de geluiden uit de jungle
Duur: 1 uur op dag 4 en 6 uur op dag 5
Kosten: ca. M$ 350
Inclusief: Engelssprekende gids
Deze excursie is op loopafstand van het resort en ter plaatse te reserveren.
Na aankomst in de lodge maakt u een unieke wandeling door de jungle onder leiding van een deskundig Engelssprekende gids. Tijdens deze wandeling ziet u hoe de nachtdieren tot leven komen. Tegen de schemering is het vaak een kakofonie van geluiden van insecten, vogels en wilde dieren. De volgende dag (dag 5) maakt u samen met de gids een wandeling naar Teresik Hill, van hieruit heeft u een prachtig uitzicht. De wandeling gaat verder door de boomtoppen. De zogenaamde ‘canopy tour’. Per boot vaart u naar de watervallen van Lata Berkoh, waar u kunt zwemmen en ontspannen.
Cameron highlands natuurverkenning, Maleisië
Natuurverkenning - Cameron Highlands
Wandeling met een prachtig uitzicht
Duur: 3,5 uur
Kosten: ca. MS 240/ € 50
Inclusief: Engelssprekende gids en transfer van en naar het hotel.
U reserveert deze excursie bij uw boeking. U maakt deel uit van een internationaal gezelschap.
U wordt opgehaald door uw Engelssprekende gids bij het hotel opgehaald voor een trekking. U krijgt hierbij een goed beeld van de verschillende planten, insecten en vogels. Bij helder weer heeft u hier een prachtig uitzicht over de omgeving.
Banding Island ontdek Belum, Maleisië
ontdek Belum - Banding Island
Varen op het Temenggor-meer
Duur: 6 tot 7 uur
Kosten: ca. M$ 400/ €85
Inclusief: Engelssprekende gids en picknicklunch
Deze excursie kunt u bij uw reservering boeken, of minimaal 14 dagen voor aankomst. U maakt deel uit van een internationaal gezelschap.
Met uw Engelssprekende gids vertrekt u per boot noordwaarts over het Temenggor-meer. Vanaf het meer heeft u een een prachtig uitzicht over het regenwoud. U brengt een bezoek aan een Orang asli-dorp in Kejar Hilir. Van hieruit wandelt u door de jungle richting het zoutmeer Jenut Papan. Na een picknicklunch bij de Sungai Rouk waterval is er tijd voor ontspanning om de geluiden en indrukken op u te laten inwerken. Per boot wordt u terug naar het resort gebracht.
Banding Island natuurwandeling Rafflesia, Maleisië
Natuurwandeling - Banding Island
Op zoek naar de rafflesia
Duur: 2,5 uur
Kosten: ca. M$180 / € 37
Inclusief: Engelssprekende gids
U reserveert deze excursie bij uw boeking. U maakt deel uit van een internationaal gezelschap.
Met uw lokale gids gaat u naar het zuidelijk deel van het Belum regenwoud. Hier neemt hij u mee de jungle in en gaat u op zoek naar de rafflesia. De rafflesia is de grootste bloem ter wereld en bloeit maximaal zeven dagen. Er is geen speciale tijd waarin de plant bloeit. De bloem groeit onverwachts het hele jaar door. Ook bezoekt u het orang asli dorp Kamong Chuweh en leert hun nomaden en zelfvoorzienende leefstijl kennen.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten met Cathay Pacific of KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema van Cathay Pacific en KLM voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Kuala Lumpur20:50 - 14:50 uur
Kuala Lumpur - Amsterdam23:20 - 05:55 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen (Proton Saga of gelijkwaardig). U kunt tegen een meerprijs vanaf € 170,- een upgrade bijboeken. Vraag bij uw reservering naar de actuele prijzen. Wij gaan er van uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Maleisië niet van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland. De wegen, veelal tweebaanswegen, zijn soms slecht onderhouden en worden ook gebruikt door lokaal (ongemotoriseerd) verkeer. In de parken rijdt u op onverharde wegen!

Hotels

We hebben voor u sfeervolle middenklassehotels geselecteerd. In de steden liggen de hotels voornamelijk in de stadscentra. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

The Kuala Lumpur Journal Hotel in Maleisië
Hotel The Kuala Lumpur Journal - Kuala Lumpur
The Kuala Lumpur Journal Hotel ligt in de wijk Bukt Bintang in Kuala Lumpur en in de omgeving liggen verschillende winkeltjes en restaurants. Op loopafstand ligt de metro. Het hotel is voorzien van twee restaurants, een zwembad op het dak en een fitnessruimte. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis wifi gebruiken. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van The Kuala Lumpur Journal Hotel
Mutiara, Maleisië
Resort Mutiara Taman Negara - Jerantut
Dit fantastische resort ligt aan de rand van het regenwoud! De comfortabele chalets zijn van alle gemakken voorzien met onder meer een slaapkamer met 2 aparte bedden of een 2-persoonsbed, een aangrenzende badkamer met een douche, airconditioning, een plafondventilator en een veranda met uitzicht op de jungle! Ziet u de aapjes straks langs komen? U wandelt vanuit uw luxe accommodatie zo het Taman Negara National Park in.

Bekijk de website van Mutiara Resort
Strawberry Park, Maleisië
Resort Strawberry Park - Tanah Rata
Dit charmante hotel, gebouwd in de traditionele Engelse koloniale stijl, ligt op een heuveltop in de groene (koele) natuur! Uw kamer is van alle gemakken voorzien en heeft een groot balkon met uitzicht over de mooie tuin en de prachtige omgeving. Het hotel beschikt verder over uiteenlopende faciliteiten zoals een binnenzwembad, squash- en tennisbanen (tegen betaling) en een sauna (tegen betaling). En natuurlijk kunt u er lekker eten in een van de restaurants.

Bekijk de website van Strawberry
Perdana, Maleisië
Hotel Perdana - Kota Bharu
Het Perdana hotel combineert luxe met de typische Maleise bouwstijl. Het hotel ligt centraal in Kota Bharu op slechts enkele minuten wandelen van de verschillende bezienswaardigheden van de stad. Uw kamer is voorzien van alle faciliteiten, daarbij heeft u ook de beschikking over gratis koffie- en theefaciliteiten, mineraalwater en wifi.

Bekijk de website van Perdana Hotel
Belum Rainforest, Maleisië
Resort Belum Rainforest - Gerik
Het Belum Rainforest Resort ligt te midden van een tropisch paradijs in Pulau Banding. Ontdek de prachtige natuur en kom heerlijk tot rust in de comfortabele kamers met airconditioning of neem een duik in het schitterend gelegen zwembad met uitzicht over het meer.

Bekijk de website van Belum Rainforest Resort
Hotel OZO George Town Penang, Maleisië
Hotel OZO George Town Penang - George Town
Dit hotel ligt in George Town, op een kleine 2 kilometer van de Rainbow Skywalk. Ook zijn er op loopafstand van het hotel verschillende winkelcentra te vinden. Het hotel beschikt over een restaurant, fitnessfaciliteiten en een zwembad. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkast, een waterkoker en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel OZO George Town Penang
Sandy Beach, Maleisië
Resort Sandy Beach - Pasir Bogak
Het resort ligt op een prachtige locatie, direct aan het strand in Pasir Bogak. Hier zijn verschillende watersportmogelijkheden en u kunt er vissen, snorkelen en duiken. Geniet van het heerlijke zwembad in de goed onderhouden tuin van het resort, huur een fiets of maak gebruik van de barbecuefaciliteiten. Een elegant klein paradijs met vriendelijk en behulpzaam personeel en dus een heerlijke plek om te vertoeven.

Bekijk de website van Sandy Beach
Hotel Ibis Melaka in Malakka, Maleisië
Hotel Ibis Melaka - Melaka / Malakka
Dit Ibis hotel ligt op 10 minuten van het gezellige centrum van het sfeervolle Malakka . Het hotel heeft comfortabele kamers met airconditioning en beschikt over een bar en een zwembad om een verkoelende duik in te nemen na een struindag in deze stad vol Nederlandse invloeden.

Bekijk de website van Ibis

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Zeer afwisselende reis, veel mooie dingen gezien, reisdagen zijn goed te doen. Zelf rijden in Maleisië is zeer goed, prima wegen en veilig. In 1 woord geweldig !
Zeer complete en afwisselende reis van drukke steden als Kuala Lumpur naar de theeplantages van de Cameron Highlands tot het oerwoud van Banding Island. Veel cultuur en natuur. Alle locaties voorzien van goede hotels. Uitgebreide reisbeschrijving met zeer veel complete informatie. Goed en verantwoord met de auto te doen. Tip: Voeg de Perhentians toe aan de reis en schrap Pankor Island voor de ultieme extra bounty-ervaring!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur en vice versa met Cathay Pacific, met op de heen- en terugreis een overstap in Hongkong of
Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur en vice versa met KLM.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage
15 dagen vervoer in een huurauto, Proton Saga (of gelijkwaardig), met airconditioning.
Transfer luchthaven Kuala Lumpur – hotel Kuala Lumpur.
Verblijf in middenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Longtailboottocht Kuala Tembeling – Taman Negara en vice versa.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis met 1 of meerdere nachten verlengen aan het strand van Pangkor Island. In dat geval reist u niet op dag 16 naar Malakka, maar blijft u 1 of meerdere nachten langer op Pankor Island. Op de (een na) laatste dag van uw verlenging reist u terug naar Kuala Lumpur. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Pankor Island
De naam van het eiland komt van het Thaise ‘Pang Ko’: prachtig eiland. Pangkor Island is eigenlijk een eilandengroep, met het hoofdeiland Pangkor en drie kleinere eilandjes: Pangkor Laut, Pulau Mentagor en Pulau Giam. Het binnenland van het eiland is niet bewoonbaar: hier heeft de jungle de overhand. Aan de paradijselijke kust vindt u verschillende gezellige vissersdorpjes, waar u onder andere lekker kunt eten. Kortom: u kunt hier genieten van de zon, zee en het strand, of een junglewandeling maken.