050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Leny

SRC-Reisleidster Leny

De aantrekkingskracht van Italië is er altijd al geweest. Na het afstuderen aan de kunstacademie ben ik dan ook gelijk voor SRC in dit land boordevol kunst en schoonheid gaan werken. Het is echter niet alleen de schoonheid van Italië wat mij zo aantrekt.

Het is de mix van al die zalig- en gekkigheden in dit land. Een land van chaos en schandalen, maar ook van de heerlijke regionale gerechten en genieten van het moment. Ik heb mijn hart gevolgd en woon al enkele jaren in Italië en sinds enige tijd in het historische centrum van Napels. Hier word ik iedere dag weer ondergedompeld in die verrukkelijke Italiaanse mix! Krijgt u al zin om dit onvoorspelbare land beter te leren kennen?

Bestemmingen: Italië, Noorwegen, Canada

Leny
Reisleidster sinds 2008

Dit zijn de reizen die ik ga begeleiden. Gaat u mee?

Naam reis
Vertrek
Reisduur
Vervoer
Prijs p.p.
Napels en Zuid-Italië
Zaterdag 25 mei 2019
9 dagen
1198,-Boek
Napels en Zuid-Italië
Zaterdag 07 september 2019
9 dagen
1198,-Boek
Ongerept Calabrië
Dinsdag 17 september 2019
8 dagen
1298,-Boek
Napels en Zuid-Italië
Zaterdag 05 oktober 2019
9 dagen
1149,-Boek
Wijzingen in de reisplanning zijn voorbehouden.

Reisverhalen van Leny

Nikolai Astrup
Door reisleider Leny | 26-05-2018
In de zomer verlaat ik mijn geliefde Italië af en toe voor een wat koelere bestemming. Zo bevond ik mij afgelopen zomer in Noorwegen, waar ik een hoogtepunten-reis voor SRC begeleidde. Een heel groot contrast met Napels, mijn woonplaats. Van de drukte en chaos in Napels werd ik ondergedompeld in de rust en kalmte van een immense natuur waar je stil van wordt.
Winter in Napels
Door reisleider Leny | 24-11-2017
Het is de dag na Epifania, een feestdag in Italië. Op deze dag stopt de Befana, een goede, oude heks, snoepgoed in de opgehangen kousen van de kinderen en in de stad zijn er op die dag veel activiteiten voor kinderen. Veel Italianen hebben er een lang weekend van gemaakt, en er zijn dan ook veel Italiaanse toeristen in de stad.
Geloof en bijgeloof in Napels
Door reisleider Leny | 19-12-2016
Tijdens Allerzielen (op twee november) was ik eens met een SRC groep in Napels. Hier heeft deze dag extra betekenis aangezien men in Napels een speciale band heeft met de doden. In de hoofdstraat van de eeuwenoude stad bezoeken we de Kerk van het Vagevuur. Er wordt hier door de Napolitanen gebeden voor de zielen die zich in het Vagevuur bevinden.
Bassi: Traditionele woningen in Napels
Door reisleider Leny | 09-10-2016
Na zeven jaar in een lieflijk, historisch stadje in de Apennijnen in Italië te hebben gewoond, vond ik het tijd worden voor iets anders. Afgelopen november verhuisde ik daarom naar de grote stad Napels!