050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Verdwaald in Napels – mijn kinderboek

Door reisleidster Leny | 19-04-2021

Een jaar geleden schreef ik in mijn reisverhaal over de strenge lockdown in Napels over de verdwijning van mijn tekenmuze Nola. Mijn kat was in die periode mijn enige gezelschap en tijdens de lange, eenzame dagen pikte ik mijn passie voor tekenen weer op. Nola was mijn belangrijkste teken onderwerp. En toen opeens was Nola weg… De politie reed dreigend door de straten. Met dwingende stem riepen zij door de megafoon: ‘Blijf thuis, blijf binnen!’

Lees ook mijn reisverhaal over Mijn tekenmuze Nola en quarantaine in Napels.

Wat was er gebeurd met Nola?

Toch bleef ik wanhopig door zoeken naar Nola. Ik schakelde alles en iedereen in. Zes lange dagen en nachten was Nola weg en toen opeens kwam het verlossende bericht: ze was gevonden. Dit was het moment waarop het idee voor mijn boek ontstond. Wat was er gebeurd met Nola in die 6 dagen? Wat heeft ze gezien? Wat heeft ze meegemaakt? Ik werd gebeld door mijn vriendin en collega Iris de Brouwer, ze zei: 'We gaan een kinderboek maken over wat Nola heeft meegemaakt. Jij en ik samen. Ik schrijf, jij tekent' Zo begon het… We begonnen te schrijven en te tekenen en langzaam aan kreeg het verhaal meer vorm. In een jaar waarin wij ons beroep als reisleider en gids niet konden uitoefenen was dit een prachtig project om onze liefde en passie voor Napels op een andere manier te kunnen uiten en delen.

Verdwaald in Napels
Foto reisleidster Leny
Verdwaald in Napels
Foto reisleidster Leny
Verdwaald in Napels
Foto reisleidster Leny

Verdwaald in Napels

Precies een jaar na de verdwijning van Nola werd de proefdruk van het boek bij mij thuisbezorgd. 'Verdwaald in Napels' is een rijk geïllustreerd, spannend en leerzaam kinderboek geworden waarin Nola de lezer meeneemt door de kleurrijke en soms ook donkere straten van Napels, langs koninklijke pleinen en de prachtige boulevard aan zee. Het boek, inclusief plattegronden met de looproute van Nola, is naast leesboek ook te gebruiken als reisgids. Door de informatieve verdiepingen is het boek niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook interessant voor volwassen.

Nieuwsgierig? In afwachting van de 1e druk van het boek 'Verdwaald in Napels' heb ik voor u alvast een sneak preview: lees het eerste hoofdstuk digitaal. Veel leesplezier met dit cadeautje!

Nieuwsgierig?

Bent u na het lezen van het eerste hoofdstuk nieuwsgierig geworden naar de rest van mijn boek? Bestel Verdwaald in Napels op www.localinnaples.com!

Voor meer informatie over mij en Iris kijk op:
www.helenarte.nl
www.localinnaples.com

Meer reisverhalen

SRC-reisleidster Leny
Precies een jaar na de verdwijning van Nola werd de proefdruk van het boek 'Verdwaald in Napels' bij mij thuisbezorgd.