050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Heerlijk Bourgogne

Heerlijk Bourgogne

Door reisleider Johan | 12-05-2022

Bourgondië: de wonderbaarlijke geschiedenis van de Bourgondiërs, de rijkdom van de hertogen, de puurheid van de cisterciënzer architectuur en het ware leven als god in Frankrijk.

Wie het boek van Bart de Loo heeft gelezen weet dat de oorsprong van Bourgondië op een eiland in de Oostzee ligt. Ook dat de hertogen vaak machtiger en rijker waren dan de Franse koningen. Maar wat Bourgondië echt fascinerend maakt is dat de Regel van Franciscus juist in Bourgondië heeft geleid tot prachtige ingetogen kloosters en kerken en eigenlijk ook tot fantastische wijnen.

Bourgogne | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan
Abbaye de Fontenay | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan
Abbaye de Fontenay | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan

Heerlijk Bourgogne

Tijdens de reis Heerlijk Bourgogne hoort u het verhaal over de bijzondere samenhang tussen staat, kerk, architectuur en de wijnbouw. Als u die samenhang doorziet geniet u nog meer van de bourgondische wijnen en begrijpt u de prachtige en subtiele architectonische verdieping die in die streek in de eerste eeuwen van het vorige millennium tot ontwikkeling kwam.

Met de mooie en gezellige stad Dijon als uitvalsbasis bezoeken we onder andere het mooiste klooster dat u ooit gezien zult hebben, de ongelofelijke architectonische complexiteit van de kathedraal waarin de relieken van Maria Magdalena werden bewaard, een zeer indrukwekkend ziekenhuis uit de 15e eeuw en bekijken we de Champs Elysees van de Bourgondische wijnen.

Mijn ervaring is dat u dingen zult zien en begrijpen waar u waarschijnlijk eerder nooit bij stil heeft gestaan. Bekijk het nu, het is niet zover rijden, in Frankrijk zijn geen covid-beperkingen meer, Dijon is een mooie stad en u zult verbaasd zijn over wat u zo dicht bij huis nog kunt ontdekken.

Château de Philippe le Hardi | Foto: reisleider Johan
Foto: reisleider Johan

Reizen naar de Bourgogne

Wilt u ook genieten van het goede Franse leven in de Bourgogne? En dat raad ik u zeker aan! Ga dan met mij of een van mijn collega's mee op cultuurreis naar de Bourgogne of maak een toer door de Bourgogne met uw eigen auto.

Meer reisverhalen

Reisleider Johan
Mijn ervaring is dat u in de Bourgogne dingen zult zien en begrijpen waar u waarschijnlijk eerder nooit bij stil heeft gestaan.